Sorte rande under øjnene

02.05.11
Sorte rande dækket af concealer på det ene øje
Sorte rande dækket af concealer på det ene øje
Øjencremer gør ingen forskel, men det gør en god concealer. Jeg behøver vel ikke fortælle, hvilket øje jeg har concealer på? Til de nysgerrige er det Bobbi Brown Corrector og Creamy Concealer Kit, jeg har på. Anmeldelsen kommer i morgen.

Jeg har sorte og mørke rande under øjnene og har altid haft det. Så meget at selv som meget ung var jeg altid til falds for reklamer for øjencremer, der lovede at kunne minimere sorte rande under øjnene. Sjovt nok, så virkede de aldrig og sjovt nok, så blev jeg ved med at falde for det.

Forklaringen på cremers manglende evne til at gøre noget ved mørke rande skal findes i årsagen til mørke rande. Mørke rande kan skyldes flere ting.

For nogen kan det være tegn på allergi og høfeber og skal behandles som sådan, og så er det noget, du skal snakke med din læge om. Jeg har pollenallergi, og mine mørke rande bliver meget værre i pollensæsonen.

Men for langt de fleste er det en arvelig tendens til tynd hud under øjnene, og at blodårerne derfor kan ses gennem huden. Ingen creme i verden kan ændre på det, og hvis den kunne, så ville den forhåbentlig være på recept.

Din hud er ikke mørkere under øjnene
Produkter der påstår, de kan gøre din hud lysere, skal du især holde dig fra. Din hud er ikke mørkere under øjnene, den er simpelthen gennemsigtig. Der er meget sjældent tale om misfarvning af huden.

Den dårlige nyhed er altså, at der indtil nu ikke er opfundet et stof, man kan smøre på, der kan hjælpe mod mørke rande. Den eneste behandling, der findes, er laser, og det skal du tale med en kvalificeret behandler om.

Den gode nyhed er, at du kan gøre meget med den rette concealer for at dække dem. Og det vil jeg snakke meget mere om i en kommende serie, hvor jeg vil vise mine tre yndlingsconcealere til mørke rande under øjnene.

Kan du huske din farveteori?
Disse tre concealere er meget forskellige, men de har en ting til fælles, og det er farven. Nu skal vi have gang i farvecirklen og noget med komplementærfarver. Hvis du bruger din almindelige hudfarvede og ofte gultonede concealer under øjnene på blålig hud, vil den for det første ikke kunne dække så godt, for det andet vil effekten ofte blive grålig.

Det bedst egnede til at dække mørke rande med blåligt skær er en concealer med pink eller ferskenfarvede toner, også kaldet en corrector. En concealer som ikke ser ud til at passe til din hudfarve, men som udjævner farveforskelle, når den kommer på din hud.

De tre concealere, jeg vil teste er:
Bobbi Brown Corrector og Creamy Concealer Kit (Dette er faktisk to forskellige produkter)
MAC Prep + Prime Highlighter
Make Up Store Cover All Mix

De vigtigste tips til at dække sorte rande er:

  • Brug en rød- eller ferskentonet concealer
  • Husk den inderste øjenkrog. Den er ofte lige så mørk, og det kan lysne hele dit ansigt.
  • Brug et tyndt lag, så du undgår det sætter sig i linjerne omkring øjet
Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
14 kommentarer
Liselotte

Av for den, så er der ikke håb før oktober (for mig, for jeg har alle pollenallergier, det er muligt at have). Jeg troede, at det var noget særlig dumt, som jeg havde spist.
Men min allergifremprovokerede farve er faktisk ikke den samme som din – min er kulsort, men så kun som en ringfingernegl i øjenkrogen.
Heldigvis har jeg sådan en som dig til at minde mig om, at dovenskab ikke betaler sig og min corrector og concealer fra Bobbi Brown skal øverst i skuffen fra i morgen. Det mest tåbelige er jo at have de rigtige ting og så ikke at bruge dem;-).
Tak for et aktuelt og relevant indlæg.

Pudderdåse Katja

Selvtak Liselotte. På mig hjælper antihistaminer og øjendråber med antihistaminer altså også på de sorte rande. Så måske doktormanden kan hjælpe med noget?

Liselotte

Doktormanden har udstyret mig med alt i moderne medicin – helårs, så der er ikke en gang en mulighed for at komme for sent i gang med medicinen.
Så kosmetik skal der til, hvis der skal skydes fra flere retninger mod problemet:-).

Pudderdåse Katja

Concealer er godt. Mere af det. 🙂

Frederikke

Juhuu! Lige et tema for mig – jeg har haft mørke rande under øjnene nærmest siden jeg var barn og har i perioder været god til at dække dem, men er vist desværre kommet fra det på det seneste.
De concealere (eller correctors) du tester, kan de bruges uden anden “hudmakeup”, eller skal der suppleres med pudder/foundation?

Pudderdåse Katja

Du kan bruge dem både med og uden foundation og pudder. Du skal bare sørge for at bruge et tyndt lag og blende godt ud, så der ikke er nogle overgange. Eneste undtagelse er Bobbi Browns, som er meget cremede og derfor helst skal sættes med lidt pudder for at holde sig pæn, men der medfølger faktisk pudder i Bobbi Brown Creamy Concealer Kit’et, som bare skal bruges omkring øjnene.
Men jeg skal nok lige have det i tankerne, når jeg anmelder dem og skrive lidt om, hvordan de fungerer både med og uden andet i ansigtet. Min umiddelbare tanke er, at MACs vil fungere bedst for dig, da den er mest naturlig og nemmest at blende, men jeg skal lige lege lidt mere med dem, med det for øje. Jeg har aldrig haft concealer uden andet i ansigtet.

Ruqiya

Super SUPER emne! Jeg har meget mørke render under mine øjne – året rundt og så endnu mere gr. pollenallergi. Jeg har altid sværget il YSL’s “Touche Éclat” nr. 4, men ved ikke om jeg kan finde bedre alternativ, da jeg ikke kan dække helt med et tyndt lag. Det betyder, at jeg dagen igennem må tjekke op på concealer “render”! Da jeg er mørk (af afrikansk oprindelse) har farvekoder altid forvirret mig lidt, og hjælp fra “professionelle” har efterladt mig med alt for mange, alt for dyre, fejlkøb! Kan du hjælpe?

Pudderdåse Katja

Hej Rugiya
Har du prøvet Bobbi Brown, som jeg har skrevet om i dag? http://www.pudderdaaserne.dk/2011/05/03/sadan-daekker-du-sorte-rande-med-bobbi-brown-corrector-og-creamy-concealer/
Når det så er sagt, så er mit vigtigste råd til dig at få prøver i stedet for at købe. Jeg køber stort set aldrig noget første gang. Jeg får en prøve i et lille glas (det har alle mærkerne især hvis man insisterer), og så gå hjem og prøve. Så undgår man dyre fejlkøb.
Grunden til at jeg ville kigge på Bobbi Brown er, udover at det er min yndlings som du kan læse i anmeldelsen, at de har så stort farveudvalg.
De andre jeg vil kigge på er Make Up Stores Cover All Mix, som jeg også er glad for (den er lidt tør i det, du skal lige spørge igen, så du kan høre, hvordan du skal bruge den). Den findes også i en Dark version, som du måske kan bruge? Afhænger af hvor mørk du er? http://www.makeupstore.se/dkda/products/base/concealer/coverallmixdark
Hos MAC kan du ikke bruge min kommende test af deres Prep + Prime Highlightere til noget, de er lyse. Men deres flydende concealere Select Moisturecover og Pro Longwear Concealer er blandt mine favoritter til sorte rande, og farveudvalget er stort.
Igen handler det om at finde den helt rette farve for dig, og der handler det om at få fat i en dygtig ekspedient og så få en farve på dem alle sammen i et bredt udvalg af farver og så gå hjem og lege. Og når du så har prøvet dem alle gennem et par uger, så går du ud og køber din yndlings.
Og så husk, at hos steder som MAC og Bobbi Brown, hvis du er kommet hjem med en farve, der ikke passer (og det gør mange), så skal man gå tilbage og brokke sig, så kan man få den byttet.
Jeg er ikke selv glad for Touche Eclat. Den er ret transparent og indeholder en del shimmer og virker ikke ret godt på mig. Den dækker ikke mine sorte rande overhovedet.
Hvad har du ellers prøvet? Og hvad har fungeret og ikke fungeret?
Kh. Katja

Pudderdåse Helene

Cover All Mix er desværre meget lys selv i “dark” versionen.
Mvh. Helene

Liselotte

Vedr. mørke farver, så er der i nedenstående link en super video om at vælge foundation, der passer til ens hud – om man er kedelig kalkfarvet som mig eller flot mørk som Ruqiya og alt der i mellem.
http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/2011/apr/30/sali-hughes-on-foundation

Michelle S.

Hej Katja.
Du har ret – ingen øjencreme kan ændre på farven under øjnene, men…
Man kan få en del øjencremer, som bl.a. indeholder perlemor og disse kan være med til at reflektere lyset tilbage, således at randerne ikke er så udtalte 🙂 Jeg bruger selv L’Oreal collagen filler, som egentligt er en anti-rynkecreme, men som indeholder nogle ingredienser, som reflekterer lyset tilbage. Jeg bruger den under concealeren, og det fungerer supergodt – concealeren sidder faktisk ofte bedre, når huden er let fugtet.
Mvh. Michelle

Pudderdåse Katja

Hej Michelle
Det er helt rigtigt, vi er helt enige. Jeg er faktisk ved at teste en ny en af slagsen fra MAC. Jeg vil dog sige, at med så dækkende en concealer som jeg selv bruger som fx. Bobbi Browns Creamy Concealer, så kan man ikke se effekten når den kommer på. Så det kommer også an på hvor dækkende en concealer man har på.
At huden skal være fugtet har du selvfølgelig helt ret i. Uden tvivl. Men ja, det kan lige så godt være med et ansigtsprodukt. Er Collagen filleren ikke også til hele ansigtet? Jeg har faktisk aldrig prøvet den.
Kh. Katja

Michelle S.

Hej igen
Der er både en til ansigtet og en til øjnene – jeg bruger den der er lavet til øjenen, for den til ansigtet har ikke de samme lysreflekterende egenskaber 🙂 Men jeg tror måske, at den til øjnene er udgået – ihvt. fra Føtex og Bilka så vidt jeg ved 🙂 Men du har nok ret med en meget dækkende concealer gør det nok ingen forskel. Jeg ved også, at Max Factor har lavet en concealer, som også indeholder nogle lysreflekterende ingredienser – den er bare ikke helt så dækkende.
Men jeg har i øvrigt lige et spørsmål til det med concealere – for jeg kan forstå på dine tests, at man bør vælge en med noget ferskenfarvet eller lyserødt i. Men jeg har en meget lys, kold farve i ansigtet, bør jeg så vælge en med lyserødt i, eller hvordan? Mine mørke rander er dog ikke så fremtrædende.
Mvh. Michelle

Pudderdåse Katja

Hej Michelle
Ja hvis du har mørke rande, så kan det være en god idé, men hvis du ikke har fremtrædende mørke rande vil jeg ikke mene det er nødvendigt. Det er til sådan nogen som mig med meget mørke rande, som skal neutraliseres. Men det er næsten ikke til at sige uden at prøve. Prøv at gå en tur i Bobbi Brown og få en prøve på deres Corrector i en farve, der passer dig. Og måske også en prøve på den pink fra MAC, den er meget lys, den peach fra MAC vil være alt for mørk til dig. Så kan du prøve det selv, du må næsten prøve det for at kunne se det. Længe leve gratis prøver, det er altså den bedste måde! men igen, hvis de ikke er ret fremtrædende, så er det måske ikke nødvendigt?
Kh. Katja

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *