Anmeldelse: Skyn Iceland hudpleje

29.04.11
Skyn Iceland hudpleje

Skyn Iceland hudpleje

Da jeg anmeldte Skyn Iceland for nogle dage siden, var det med udgangspunkt i den fejlagtige antagelse, at det indeholdt den fototoksiske æteriske olie Angelica Archangelica. Det gør den IKKE, den indeholder det harmløse vandige udtræk, og vi har derfor trukket den anmeldelse tilbage og anmelder her produkterne på ny.

Skyn Iceland markedsfører sig selv på den islandske natur. Enhver, der som jeg, har besøgt islandsk natur vil ikke undgå at kunne blive forført af det sted. Jeg har besøgt mange lande i verden, men den islandske natur er en af de smukkeste, jeg har set. Og det er et stærkt og smukt markedsføringsredskab.

Bliver hudpleje så bedre, bare fordi den er fra Island? Nej selvfølgelig gør den ikke det, tranebær og multebær er begge fremragende antioxidanter, lige gyldig hvor i verden de har vokset.

Men der ER mange gode ting i disse produkter, også en masse planter, som vokser i den islandske natur i disse produkter. Men der har også sneget sig timian, tomat, spansk peber, kakao og den slags ind. Og produkterne er lavet i USA. Det gør ikke spor, for det er gode ingredienser, det er bare sådan noget, jeg kan sidde og smågrine for mig selv over. Små hjerner, små glæder eller noget…

Derudover er Skyn Icelands catch, at de markedsfører sig på at være en hudplejeserie til stressede mennesker. At stress kan påvirker din hud er udenfor enhver tvivl. Hudlidelser som psoriasis, acne og eksem kan forværres af stress, og at reducere stress kan forbedre din huds udseende. Jeg fandt en interessant artikel på American Academy of Dermatology her. Den anden vej rundt virker desværre nok ikke.

Tilbage til anmeldelsen. Jeg har prøvet tre af produkterne, nemlig Antioxidant Calming Serum, Skyn Icelandic Relief Eye Pen og Stress Defense Cream, og jeg vil gennemgå dem hver for sig.

Antioxidant Calming Serum
Skyn Icelands Antioxidant Calming Serum er uden tvivl stjernen af de tre produkter. Det er spækket med plantebaserede antioxidanter og planteekstrakter, der kan dæmpe inflammation og irritation. Samtidig har Skyn Iceland gjort det, som jeg synes mange af de naturlige mærker forsømmer at gøre, nemlig taget det bedste fra kemiens verden i form af blandt andet A-vitamin og C-vitamin. Der er også Squalane i, som er er et udtræk af hajlever, som har vist immunstimulerende og antioxidante egenskaber. Og jeg kan blive ved, ingredienslisten er meget lang.

Samtidig har Skyn Iceland formået at putte denne dejlige blanding i en god og lufttæt pumpe, der sikrer, at de skrøbelige antioxidanter bliver, hvor de er. En lille smule rækker langt, og den trænger hurtigt ind. De fleste hudtyper kan være med her, tør hud som min vil gerne have en ekstra creme på bagefter.

Antioxidant Calming Serum koster 460 kroner for 30 ml.

Skyn Icelandic Eye Relief Pen
Skyn Icelandic Eye Relief Pen lover at mindske udseendet af fine linjer, mørke rande og hævelser omkring øjnene.

Mørke rande er et særligt problem, der skyldes tynd hud og fremtrædende blodkar under øjnene, og det kan en øjencreme hverken gøre til eller fra overfor, men med en ingrediensliste, der er lige så imponerende som Antioxidant Calming Serum ovenfor, så er der i hvert fald teoretisk belæg for at kunne sige de andre to ting. Der er virkelig mange suveræne ingredienser i, og i modsætning til mange øjencremer, som ofte kommer i krukker, så er denne pakket i en hensigtsmæssig klikpen. Den er ligesom ovenstående serum tæt pakket med antioxidanter, antiirritanter og andet godt.

Når det så er sagt, vil jeg sige, at hvis du har et godt ansigtsserum som for eksempel det ovenstående, så er der ingen grund til at have et separat til øjnene. Antioxidant Calming Serum kan du lige så godt bruge om øjnene som denne pen.

Dernæst indeholder den et udtræk af menthol, som hedder menthyl lactate. Der er udbredt uenighed om, hvorvidt menthol kan irritere huden, og jeg har ikke svaret her. Mine kilder er simpelthen ikke enige, og i videnskaben har vi på den ene side et studie fra 1996, der konkluderer, at det sandsynligvis er irriterende, og på den anden side et studie fra 2001, der konkluderer, at det sandsynligvis ikke er…

Det, der komplicerer sagen yderligere, er, at menthyl lactate, som er et udtræk af menthol, skulle have en mindre irriterende effekt end almindelig menthol.

Men jeg ved så meget, at mange – mig selv inklusive – oplever, at menthol føles irriterende på huden, så hvis du er en af dem, så er du hermed advaret.

Skyn Icelandic Eye Relief Pen koster 215 kroner for 3,97 gram.

Stress Defense Cream
Skyn Iceland Stress Defense Cream er igen pakket med samme mængde velvalgte planteekstrakter. Her er tomat, haveportulak og ginseng øverst på listen. Tomat er en antioxidant, haveportulak kan dæmpe inflammation og virke mildt smertelindrende, mens ginsengs præcise effekt på huden stadig er ukendt. Listen er meget længere, og igen har Skyn Iceland en meget imponerende ingrediensliste. Konsistensen er behagelig og trænger hurtigt ind.

Mit problem med denne creme er det samme, som jeg har med alle cremer på krukke. For det første har alle disse fantastiske og skrøbelige antioxidanter fortjent en indpakning, der holder dem stabile og sikrer, at de først kommer i kontakt med ilt på huden – især til denne pris. For det andet synes jeg personligt, at det er uhygiejnisk med fingrene ned i krukker.

Stress Defense Cream koster 595 kroner for 50 gram.

Den endelige konklusion
Det blev en meget lang omgang, men når man har klokket i det første gang, må man jo hellere gøre det grundigt anden gang. Desuden er der virkelig meget at skrive om, når det kommer til Skyn Iceland, for deres ingredienslister er ekstremt omfattende og har på disse produkter været imponerende. Jeg synes, det er dejligt forfriskende med et mærke, der baserer sig på planteekstrakter, men rent faktisk bruger planter, der virker, og ikke bare parfumerede æteriske olier uden nogen effekt, om end der er relativt meget parfume i Skyns produkter. Men planterne her er tydeligvis nøje udvalgt med deres dokumenterede effekt for øje.

Her kan du købe det
Skyn Iceland kan købes i Illum og på Ezzence.dk.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
2 kommentarer
Maria

Ifølge firmaet selv er deres produkter “cruelty-free” og 100% vegetariske. Det hænger ikke så godt sammen med din beskrivelse af at Squalene udvindes af hajlever. Hvis man lige gider læse lidt på Wikipedia om Squalene står der, at det også udvindes af planter. Bedre research næste gang.

Pudderdåse Katja

Ingen grund til bekymring, jeg kender udemærket forskellen på squalane og squalene. 🙂
Squalene kan ganske rigtigt udvindes af både halever og syntetisk, så hedder det bare squalane. Jeg ved ikke fra hvilken kilde Skyn Icelands kommer, og jeg mener det er lige gyldigt i denne sammenhæng? Jeg har ikke forholdt mig til deres påstand om at være vegetariske, det er jeg ret ligeglad med – hvor et stof stammer fra oprindeligt er underordnet.
Squalane blev oprindeligt udvundet fra hajlever og man har senere fundet andre kilder. Fordi det er lidt besværligt det andet.
Men næ, hvis Skyn selv skriver, at deres produkter er vegetariske bruger de nok den version, der er udvundet af planter.
(Men der er faktisk en nyere diskussion, om det har helt samme egenskaber. Forskellen er om ingrediensen hedder squalane eller squalene, og der er stillet spørgsmålstegn ved om de nye squalane rent faktisk har samme egenskaber som squalene. Men det er meget længere udredning)

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *