Anmeldelse: ACO solcreme

25.04.11
ACO Solcreme High Protection Sun Lotion 50 SPF og Very High Protection Sun Cream 50+ SPF

ACO Solcreme High Protection Sun Lotion 50 SPF og Very High Protection Sun Cream 50+ SPF

Nu er der noget ved at teste solcreme. Det er altså lidt sjovere i en påskeferie som denne, hvor man sidder ude i solen i gården i 20 graders varme, mens ungen leger i sandkassen og mor drikker iskaffe og blogger på den bærbare.

Solcremerne i dag er fra ACO, som har lavet en ny serie produkter til solfølsom hud. Og med en faktor 50, passende UVA beskyttende ingredienser og ingen parfume, alkohol eller farvestoffer må man sige, at de har noget at have den påstand i. Dette er solcreme velegnet til solfølsom hud, der har brug for et minimum af irriterende ingredienser og en høj faktor.

Konsistensen er god af en faktor 50 at være. Det er hverken den mest eller mindst fedtede solcreme, jeg har prøvet. Du kan godt mærke den, men den tørrer ind efter nogle minutter. Der er to produkter i serien, nemlig en High Protection Sun Lotion 50 SPF til kroppen, som koster 149 kroner for 125 ml. og en Very High Sun Protection Sun Cream 50+ SPF, som de markedsfører til ansigtet, og som koster 119 kroner for 50 ml.

Jeg har sagt det før, og jeg siger det gerne igen. Der er ikke nogen grund til at købe en solcreme til ansigtet og en til kroppen. Du kan fint bruge den samme begge steder, der er ofte bare et spørgsmål om dygtig markedsføring og mindre portioner til dyrere priser fra producenternes side. Der, hvor det giver mening, er hvor ansigtscremen rent faktisk har en anden konsistens, som for eksempel en lækker matterende ansigtsolcreme eller lignende.

Ingen væsentlig forskel på konsistensen

Men her i ACOs tilfælde har jeg svært ved at se nogen grund til at købe ansigtscremen, der koster det dobbelte i forhold til den mængde, du får. Jeg kan helt ærligt ikke mærke forskel på konsistensen overhovedet, jeg vil akkurat lige så gerne smøre High Protection Lotion i mit ansigt. Der er også stort set det samme i, der er ikke mange forskelle at se på ingredienslisten. Der, hvor forskellen umiddelbart ligger, er i det lille plus efter faktortallet, der angiver, at ansigtscremen skulle have en højere faktor. Men hvor meget højere denne faktor er, er det umuligt at sige noget om. Der er i hvert fald slet ingen grund til, at den ene skulle være bedre egnet til ansigtet end til kroppen. Der er simpelthen tale om to forskellige faktortal.

Må ikke angive højere faktortal end 50+

Det er ikke lovligt i EU at angive en faktor højere end SPF 50+, det er derfor, ACO kun får lov at angive faktoren med et 50+ i stedet for et højere tal. Og det er der en grund til. En SPF 50 blokerer i forvejen 98% af solens stråler, så at betale det dobbelte for en højere rating er i mange tilfælde meningsløst. Jeg vil slet ikke udelukke, at nogen kan have særlige problemer, der giver dem en rigtig god grund til det, men for langt de fleste vil jeg anbefale, at holde jer til SPF 50 versionen og få meget mere solcreme for pengene.

Her kan du købe det
Du kan købe ACO på apotekerne og High Protection Sun Lotion 50 SPF koster 149 kroner for 125 ml., mens Very High Sun Protection Sun Cream 50+ SPF koster 119 kroner for 50 ml.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
6 kommentarer
Pudderdåse Helene

Super Bazar er også i den fysiske butik.
Jeg tvivler dog stærkt på, at det gælder Viva Glam, de plejer aldrig at blive sat ned.

Pudderdåse Katja

Nej jeg undrer mig også. Det er muligvis en fejl, det er sket på webshoppen. Bortset fra at de udgår, det kunne forklare det.

Malene

Når der er bazar er der som regel 10 procent på al make-up. Så det passer meget godt med den pris I oplyser. Sådan plejer det i hvert fald at være.

Pudderdåse Katja

Og de her kommentarer skulle så have stået under Viva Glam, men nu står de her. Og jeg kan ikke flytte dem. Det er mega mystisk!

pavlina

Hej,
Har du en INCI liste af ACO solcreme?

Pudderdåse Katja

Ikke længere desværre, det er et gammelt indlæg.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *