Anmeldelse: Änglamark dagcreme, øjen makeup-fjerner og læbepomade

19.04.11
Änglamark dagcreme, læbepomade og øjen makeup-fjerner

Änglamark dagcreme, læbepomade og øjen makeup-fjerner

Når vi anmelder produkter, holder vi dem ikke op mod en universel standard. Der er forskel på, hvilken standard en creme til 1500 og en creme til 50 kroner skal leve op til. Og Änglamark får browniepoint allerede på svanemærket, der garanterer, at det er et miljøvenligt valg. Men derudover er serien en noget blandet fornøjelse.

Det er derfor lidt med blødende hjerte, at jeg anmelder disse produkter. For jeg ville virkelig gerne have, at det var en god serie. Formålet er så godt, og når det kommer til basisvarer som vaskepulver, håndsæbe og lignende køber jeg altid produkter som Änglamark. Men hvad hjælper det, at en serie er uden problematiske stoffer, når den også er uden alle de gode stoffer?

Jeg har testet Änglamarks dagcreme, øjen makeup-fjerner og læbepomade, og jeg er ovenud begejstret for en af delene, mens de to andre mildest talt er gabende kedsommelige. Skal man så starte med den gode eller dårlige nyhed først?

Änglamark dagcreme
Vi starter med den dårlige, så kan vi få lov at slutte af med et smil, har jeg besluttet. For selvom Änglamarks dagcreme er svanemærket og miljøvenlig, er den noget nær den kedeligste dagcreme, jeg har set længe. Jeg ved godt, det er et supermarkedsprodukt, at den kun koster en brøkdel af de dyre mærker, og at den er miljømærket, men den består af fedtstoffer, ingredienser der binder fugt til huden og stoffer der giver produktet dets konsistens. Ingen antioxidanter, ingen vitaminer, ingen anti-irritanter, ingen moderne ingredienser, ingenting. Derudover er  cremen i en uhygiejnisk krukke og uden konserveringsmidler, hvilket jeg synes er en højest uheldig kombination.

Det er ikke fordi, jeg ikke forstår behovet for at lave simple, allergivenlige og miljøvenlige cremer, men det kan man sagtens gøre på mere elegant vis end denne. Se bare Derma Ecos version, som er spækket med antioxidanter og andre gode sager.

Änglamark læbepomade
Änglamarks læbepomade er samme historie. Den indeholder fire ingredienser, nemlget blandingsprodukt af vegetabilsk olie, bivoks, en anden type blandet vegetabilsk olie, jojoba olie og en fjerde slags fedtstof. Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaab. Fire forskellige former for olie- og fedtstoffer som kan.. ja fedte. Intet interessant her. Forstå mig ret, hvis du har tørre læber, så vil de hjælpe, det er slet ikke det. Men med alle de muligheder, der findes i dag selv indenfor allergivenlig og miljørigtig hudpleje, så er der mange andre mere elegante muligheder end denne. Den gør heller ikke noget særligt for mine læber. Jeg brugte den en uges tid, og mine læber blev ikke mindre tørre af den.

Änglamark øjen makeup-fjerner
Men jeg sagde jo, at der var et produkt, jeg elskede. Og det er denne. For her ændrer billedet sig fuldstændigt. For hvad er det en øjenmakeup-fjerner skal kunne? Den skal kunne fjerne makeup. Og det kan denne, skal jeg love for. Mildt og effektivt. Det er en cremet makeupfjerner af rensemælk-typen, og hvis du kan lide den type, er denne et godt valg. Med et snuptag fjerner den ethvert spor af makeup uden at irritere mine øjne. Og hvad er det så lige mere, man kan forlange af sin øjenmakeupfjerner? Jeg kan ikke komme i tanke om mere, og jeg kan slet ikke komme i tanke om nogen grund til at betale mere for en dyrere øjenmakeupfjerner. En varm anbefaling til den miljøvenlige og billige version fra Änglamark herfra.

Änglamarks serie får mig til at undre mig. Hvorfor skal man spises af med det kedeligste, bare fordi man gerne vil være miljø- og allergivenlig? Kunne man ikke forestille sig, at de lækre high-end mærker også begyndte at gå op i miljø og allergi? Der er jo ikke noget miljøskadeligt i antioxidanter, peptider, niacanamid, retinol og vitaminer. Hvorfor laver man ikke avanceret men miljø- og allergivenlig og uparfumeret hudpleje? Nogen burde gøre det. Det ender Helene og jeg altid med at sidde og blive enige om, når vi drikker rødvin ud på de sene nattetimer, og så ender det med, at vi lover hinanden at lave vores egen hudplejeserie en dag, så hvem ved…

Indtil da, så skynd jer ned og køb Änglamarks øjenmakeupfjerner, men spring over dagcremen og læbepomaden, med mindre tør hud er jeres eneste bekymring.

Her kan du købe det
Änglamarks serie til personlig pleje koster fra 24,95 og opefter og kan købes i Superbrugsen, Dagli’Brugsen og Kvickly.

Hvad er dine erfaringer med Änglamarks produkter?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
22 kommentarer
Just Frida

Tak for en superblog! 🙂
Hvor er jeg glad for du anmelder disse produkter 🙂 Jeg prøver at bruge produkter som indeholder så lidt “skadelige” stoffer som muligt. Det er svært at finde, når man også gerne vil ha produkter med lidt lækkerhed.
Jeg bruger make-up fjerneren fra Änglamark og jo den er rigtig god, men hvorfor denne kedelige emballage? Når man har brugt produktet i et stykke tid, kommer der nemt til at sidde en kage af størknet make-up fjerner rundt om åbningen. Ret irriterende!
Hvorfor skal man spises af med dårlig og intetsigende emballage bare fordi man tænker lidt på indholdet?
Jeg vil blive rigtig glad hvis I på et tidspunkt vil anmelde make-up serien elysambre (http://www.natural-skincare.dk/elysambre.htm) som fåes på apoketet. Jeg har lige købt mascaraen og er rigtig glad for den, men kunne godt tænke mig at se en anmeldelse af resten af serien 🙂
Mange hilsner Frida

Pudderdåse Katja

Tak for de pæne ord, det er jeg rigtig glad for. Og det har du da helt ret i. Det havde jeg ikke tænkt på, fordi jeg ikke har brugt den igennem længere tid, men det kan jeg kun give dig ret i.
Jeg skal kigge nærmere på den og se om jeg kan skaffe nogle prøver på den.
Kh. Katja

Tille

Jeg bruger selv makeup-fjerneren, men synes til gengæld det er irriterende at den ikke kan tage vandfast mascara. Og så har jeg faktisk oplevet at det svier i mine øjne, hvis jeg får tværet lidt for meget med vatrondeller og cremen .. Har du prøvet makeup-fjerneren fra fakta, den skulle også være miljøvenlig & billig, men ved ikke om den er bedre en Änglamark 🙂

Pudderdåse Katja

Hej Tille
Nej den har jeg ikke prøvet. Men lad mig endelig høre, hvis der er nogle gode erfaringer. Jeg foretrækker personligt flydende øjenmakeupfjerner. Der er ikke nogen logisk grund til det, det er rent et spørgsmål om personlig preference. Jeg ved Helene bedst kan lide denne type. Det er alene et spørgsmål om smag 🙂
Kh. Katja

Lika

God anmeldelse og jeg er heller ikke selv imponeret over fx læbepomaderne. Jeg ved ikke hvad det er – men rigtig rigtig mange læbepomader har et eller andet i, som får det til at klø og irritere i min hals, faktisk er det kun mentholatum læbepomade, der ikke er sådan for næsten alle andre har denne effekt på mig.

Pudderdåse Katja

Så gælder det jo om at holde fast i det, der virker. Men jeg har heller ikke rigtig nogen god forklaring på, hvad det er, der generer dig? Det lyder mystisk.
Kh. Katja

Liselotte

Det tror jeg, at jeg måske kan svare på.
Kan der være mandel- eller macademianøddeolie i dem du har prøvet. Jeg præsterede et reelt anafylaktisk chok for to måneder siden på en lille prøvestørrelse læbepomade fra Jane Iredale, der indeholder sidstnævnte.
Kedelig ting, men det åbnede øjnene for at huden som et ret stort organ også skal tages i betragtning, hvis man er stærkt allergisk overfor ting og naturligvis for hvor meget læbepomade, der ryger indenbords.

Liselotte

Lige en bibemærkning:
John Masters Lip Calm er lavet på oliven-, solsikke- og jojobaolie. Den kan jeg bruge.

Lika

Måske det er det, jeg ved det ikke. Men jeg er ellers ikke typen der har nogen former for allergi overhovedet – selvom det ikke behøver at hænge sammen med det..

Louise

Liselotte, er John Masters læbepomaden god? Ville du anbefale den? 🙂
Knus!

Pernille

Min erfaring med øjenmakeup-fjerneren er absolut ikke god. Den fjernede ikke makeuppen ordentligt, og værst af alt sved den virkelig meget i mine øjne, som ellers ikke er sarte. De løb faktisk i vand hver gang, jeg havde brugt den. Nu har jeg så lige købt læbepomaden, måske virker den bedre for mig? 🙂

Pudderdåse Katja

Ja måske vi er omvendte? 🙂

Kirstine

Jeg har brugt makeup fjerneren i lang tid nu og jeg har været super glad for den. Som du siger så gør den det den skal og den er mild, hvilket er et must for mig, da jeg har sart hud. Har ikke prøvet de andre produkter eftersom jeg normalt bruger Derma eco eller Yves rocher på de punkter.

Pudderdåse Katja

Dejligt at høre. Tak Kirstine

henriette lund

Er der nogle af jer, der har erfaringer med Beaute Pacific’s cremeprodukter? Jeg investerede i en dyr Booster, men kan jeg se resultater som lovet.. det er svært at sige.

Pudderdåse Katja

Nej desværre. Jeg har ikke prøvet dem.

Josefine

hej. Faldt over jeres hjemmeside, da jeg ville undersøge om hvorfor änglamarks øjenmakeup fjerner sviger sådan i øjnene. Og jeg kan se der er andre der oplever det samme.
Og da jeg ikke synes at mine øjne er sarte, undre det mig lidt at det skulle brænde sådan. Men jeg kommer vidst ikke videre med mit spørgsmål…
men fin hjemmeside. 🙂 Kigger lidt rundt.

Katja Moikjær

Tak Josefine 🙂 Og rigtig hjertelig velkommen hertil

Henrik

Jeg har prøvet änglamark produkter men jeg får udslet af disse produkter trods de siger de er slagi testet

Helene Randløv

Man kan ikke garantere, at folk kan tåle det, uanset hvor allergitestet et produkt er. Der er måske en eller anden helt almindelig ingrediens, du ikke kan tåle. Et godt eksempel er Aloe Vera, som mange faktisk er virkelig allergiske overfor, det er der i rigtig mange allergivenlige produkter.
Kh. Helene

Melanie

Hej. Kan øjenmakeupfjerneren også bruges som rensemælk i resten af ansigtet? Hilsen Melanie

Helene Randløv

Hej Melanie
Tjaaaa, det er godt nok en del år siden jeg sidst havde produktet i hånden. Men det tror jeg sagtens du kan.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *