En pudderdåses yndlingspensler

12.04.11
MAC og ELF pensler
MAC og ELF pensler
Fra venstre mod højre: Elf Powder Brush, MAC 150, 129, 239, 222, og 219.

 

Anna spurgte tidligere i dag i en kommentar til gårsdagens blushindlæg, hvilke pensler vi bruger til makeup, og da jeg var gået i gang med et meget langt svar, gik det op for mig, at der nok var andre, der ville læse det. Så nu laver jeg det til et indlæg om mine yndlingspensler i stedet. Helene bruger nogle helt andre end mig, så det her står helt for egen regning, men mon ikke vi kan overtale hende til at lave et tilsvarende indlæg?

Indrømmet, jeg har mange flere pensler, end jeg har omtalt her, men det her er de vigtigste for mig. Og ja, det er MAC stort set allesammen, men MAC laver bare nogle skønne pensler. Kvaliteten er suveræn, og hvis man passer på dem, så holder de resten af livet.

Foundation
Jeg er en MAC pensel-fanatic, men lige præcis til foundation har jeg kastet min kærlighed på en billig pensel fra elf. Det er deres Powder brush fra deres studio line, som slet ikke er til foundation, men som virker helt fantastisk til det. Jeg ‘maler’ ikke min foundation på, jeg dupper den på. Det giver et mere airbrushed look. Og denne pensel er optimal til det. Jeg ved, at Helene også er vild med den, og så koster den kun 29 kroner. Man kan sikkert også bruge den til pudder, men den er fantastisk til foundation.

Jeg har aldrig forstået typiske flade foundationpensler, som man ‘maler’ foundation på med. Det bliver ikke pænt på mig i hvert fald. Jeg dupper min foundation på eller stippler den på, som det også hedder. Det vil sige, at du tager en flad pensel som denne fra elf og, ja dupper den på. Giver det mening? Det giver et perfekt resultat hver gang.

Pudder
Til pudder bruger jeg MACs 150 Powder Brush, som er en dejlig blød, tæt og stor pensel. Der findes et hav af pudderpensler derude, der ligner, men MACs pensler er bare noget helt særligt.

Rouge og bronzer
Til rouge og bronzer bruger jeg MAC 129 Powder / Blush Brush. Den har en fin størrelse til mine kinder. Du kan også sagtens bruge den til pudder, og hvis du kun skal have en ansigtspensel til pudrede produkter, så ville jeg vælge denne. Den har en god allround størrelse.

Øjenskygge
I mange år lagde jeg al min makeup med MACs 239 Eye Shader Brush, og hvis jeg kun kunne vælge en øjenpensel skulle det være den. Nu kan jeg dog nok ikke nøjes med en, men jeg bruger denne til at lægge farve på låget og til at highlighte med. Derudover kan jeg ikke undvære 222 Tapered Blending Brush, som jeg bruger i globelinjen. Jeg har ret små øjenlåg, og den har en god lille størrelse til mig. 219 Pencil Brush er også et must til under øjnene og at lave et smudget smokey eye.

Derudover er jeg – indrømmet – en brush addict, der har en ret velvoksen samling pensler. Men det er disse jeg bruger nærmest hver dag, og som jeg sagtens kunne klare mig med.

Jeg håber, det svarede på dit spørgsmål Anna, og jeg håber, I andre fik noget ud af at læse med. Og husk så at vaske jeres pensler. Hvis man vasker dem med jævne mellemrum, så kan de holde næsten evigt.

Hvilke pensler bruger I?

Her kan du købe det
Du kan købe elf fra e.l.f.’s webshop. MACs pensler kan du købe i Magasins stormagasiner eller på Magasins webshop.

PS. Lad for GUDS skyld være med at købe MAC pensler på Ebay eller andre steder, hvor de er meget billigt til salg, det vrimler med falske MAC pensler.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
23 kommentarer
Kat

Tak for tips – synes heller ikke, der er nogen pensler, der kommer i nærheden af MAC. Jeg har prøvet den Elf pensel, du omtaler, og hovedet gik meget hurtigt af skaftet. Bortset fra det, var det en god pensel, men det er altså også en stor fejl! 🙂

Pudderdåse Katja

Ja det har du ret i, det er ikke ok. Jeg har ingen problemer med min, men det er selvfølgeligt ikke ok, at hovedet falder af. Heller ikke selvom den koster 30 kroner.

Pudderdåse Helene

Hovedet er også røget af min, men det er nemt at sætte på igen og når jeg en dag tager mig sammen, skal den have en klat lim.
Kan din ikke også nøjes med lidt lim?

Anna

Tusinde Tak:)
jeg gentager mig selv, ‘Det er virkelig en dejlig blog!’

Pudderdåse Katja

Tak Anna 🙂

Liselotte

Hos mig ligger nr. 116, 211, 217 og 239 til tørre lige nu sammen et par pensler fra Tromborg og en fra Bobbi Brown.
116 er en blushpensel, 211 til concealer på anbefaling af MAC sælger, 239 er jo genial og 217 ligner 222 ganske meget – de numre er en ren jungle at finde rundt i.

Pudderdåse Katja

Ja det er virkelig en jungle. Jeg får dem også galt i halsen engang i mellem!

Lullumut

Lækkert. Jeg bruger såmænd ikke nogen bestemt, men jeg har lige bestilt lidt guf inkl. pensler hos elf i går 🙂 De her må holde sig til ønskelisten 😉

Pudderdåse Katja

Det er godt at have noget at ønske sig 🙂

Anna

Jeg har alle mine børster men er nu begyndt at overveje Clinique’s da alle MAC’s indenholder store mængder nikkel, det opdagede jeg da jeg begyndte at få udslæt på hændende og min læge rådede mig til helt at droppe børsterne, hvilket var meget hårdt for mig da det er min absolut favorit. Jeg ledte efter et sted på nettet, hvor jeg kunne læse om det, men kunne kun finde dette sted, på magasin webshop
http://shop.magasin.dk/252-Large-Shader-Brush/0773602008766,default,pd.html?start=28&cgid=Kosmetik%2eBrushes

Pudderdåse Katja

Er det rigtigt? Det var jeg slet ikke klar over. Jeg ved faktisk ikke noget om nikkel i pensler, da jeg aldrig har været opmærksom på den problematik før, men det vil jeg straks undersøge nærmere. Hvor sidder det? Er det kun i metalstykket eller hvor er det? Og er du meget allergisk eller er det et problem for alle nikkelallergikere? Jeg vil meget gerne vide mere! Så skal jeg nok undersøge det nærmere.
Kh. Katja

Liselotte

Orv, det har jeg ikke opdaget og jeg er faktisk allergisk overfor nikkel. Måske er det fordi, jeg holder på skaftet og ikke på metallet.

Anna

Jeg Holder også på skaftet, men jeg er MEGET allergisk, så det er meget slemt for mig, og ved ikke om det er sådan et stort problem for andre. Men det er kun i metallet det skulle være:)

Pudderdåse Katja

Tak. Jeg kigger på det.

Pudderdåse Katja

Anna, hvorfor tror du Clinique er bedre?

Pudderdåse Helene

Hej Anna!
Jeg ved heller ikke noget om nikkel i penslerne, men det er da møgærgeligt at skulle undvære sine MAC pensler.
Måske spørger jeg dumt, men tricket med neglelak (måske er der anden lak eller lignende der også kunne virke) på bukseknappen kunne det ikke overføres til metallet på penslerne? Jeg er klar over, at det ikke er en super nem opgave, men ville det ikke være det værd?
Uanset hvad laver Clinique udemærkede pensler, jeg har en hel del af dem, min eneste anke er at hårene er lidt stive og dermed kan de godt stikke lidt.
Mvh. Helene

Elisabeth

Til min flydende foundation bruger jeg Liquid Foundation fra Youngblood – en mellemstor, ikke helt flad pensel.
Til den kompakte pudder bruger jeg Super Powder fra Youndblood – en dejlig stor, tyk pensel.
Til min rouge har jeg 804 fra Nilens Jord – den er nok lige det tykkeste til mit smalle ansigt, men bare så skøn med sit gyldne skaft.
Til øjenmakeuppen har jeg 242 og 219 fra MAC og 828 fra Nilens Jord – en tyk pensel som er god at blende med.
Til brynene bruger jeg den lille pensel som følger med Youngbloods Brow Artiste 🙂

Pudderdåse Katja

Oh jeg kender slet ikke Youngbloods pensler. Er de gode? Nilens Jord laver rigtigt gode pensler synes jeg. Dem har jeg også selv været rigtig glad for, og så er de fornuftige i pris.

Elisabeth

Jeg er meget glad for mine Youngblood pensler.
Pudderpenslen er lavet af meget lækkert blødt, ægte gedehår.
Penslen til flydende foundation er af syntetisk hår.
Begge har lækre skafter af et matsort plastmateriale.
Den store pudder-pensel fældede en hel del i starten (hvilket jeg havde fået at vide af sælgeren).
Nu har jeg vasket den nogle gange og som levet af sælgeren, mister den nu kun et enkelt hår i ny og næ.
De er forholdsvis dyre, men jeg synes de er alle pengene værd 🙂

Pudderdåse Katja

Dem må jeg prøve. Tak

Nana R.

Idag købte jeg min FØRSTE (mineral)pudder fra Clinique OG den gule Redness Solution pudder, på baggrund af omtalen her. Og jeg er SÅ glad! Jeg vidste slet ikke, at min hud kunne se sådan ud.
Men jeg skævede godt nok til de små triste pensler i bøtterne, og endte med en Kabuki-børste fra Nilens Jord, som jeg synes gør det ret godt. Før tiden brugte jeg en mineralfoundation fra Nilens Jord, som jeg påførte med en foundation børste fra samme mærke, men jeg opdagede lynhhurtigt at det holdt ikke en meter, og så var det langt nemmere at bruge fingrene.
Dejligt at læse, at jeg ikke er den eneste med små øjne (og låg)! 🙂
kh Nana

Pudderdåse Katja

Godt at høre det også fungerer for dig. Dejligt med tilbagemeldinger. Nej de pensler, der ligger i bøtterne, de er som regel lige til at smide ud.
Jeg er også meget glad for Nilens Jords pensler. Jeg synes, de er dejlige og til en billigere penge end mange andre af tilsvarende kvalitet. Men ja, ofte virker fingrene meget bedre. Du ville blive overrasket, hvis du vidste hvor mange gange jeg griber til fingrene! De er for eksempel fantastiske at blende øjenskygge med 😉
Jeg har ret små øjenlåg. Sådan noget som MACs 224 eller 217 er aaaaalt for stort til min globelinje. Også fordi de ikke bare er små de der forbandede øjenlåg, de hænger også 😉
Kh. Katja

Kirstine

Har i nogle foretrukne læbepensler? Har selv brugt dem fra Nilens Jord Gold Line Classic, men de bliver grimme og smuldrende inde i hylstret efter nogle rengøringer

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *