Uruku Bronzing Duo og Uruku Color Gloss fra Aveda

31.03.11
Uruku produkter: Bronzing Duo, Color Gloss og Lip Pigment
Uruku produkter: Bronzing Duo, Color Gloss og Lip Pigment
Foto: Aveda

Da Aveda i januar lancerede deres super lækre og omfattende makeuplinje i Danmark, blev jeg mere nysgerrig end nogensinde. Et par veninder har helt fra gymnasietiden valfartet til USA og hjembragt litervis af shampoo fra Aveda på hjemturen. Jeg synes, det var lige lovlig sært dengang, for i min verden var én shampoo præcis så god som en hvilken som helst anden. Nu har jeg forstået, at det er meget mere end en flaske shampoo, man køber, når valget falder på Aveda.
Selvom Avedas famøse hårpleje har været i Danmark nogle år, må jeg med skam erkende, at jeg indtil nu ikke har prøvet et eneste af produkterne. Det er jeg ved at råde bod på. Derfor kan du de næste uger læse anmeldelser af både hår- og kropspleje og tests af endnu mere af den lækre makeup lige her på pudderdåserne.

Historien og missionen
Aveda er grundlagt af Horst Rechelbauer i 1978 med dybe rødder i Ayurveda (et holistisk sundhedssystem fra Indien). Målet var og er stadig at sørge for produkter, som er bedre at bruge for både professionelle, deres kunder og miljøet:

?Vores mission hos Aveda er at tage vare på den verden vi lever i, fra produkterne vi fremstiller, til den måde hvorpå vi bidrager til samfundet. Hos Aveda stræber vi efter at være et forbillede for miljørigtig ledelse og ansvarlighed, ikke bare i skønhedsverdenen, men over hele verden.?

Det er imponerende hvad brandet har opnået indenfor miljømæssig bæredygtighed: Andelen af genbrugsmateriale til shipping og til alt emballage er minimum 55 % og helt op til 100 %. Hele energiforbruget er dækket af vindenergi. En stor aktion for at støtte retten til rent vand og det årlige tiltag ‘Earth Month’ er bare nogle af de ting Aveda gør for at forbedre vores verden.

Hvis det er ansvarsbevidst naturlighed man går efter, er det svært at komme udenom Aveda. Økologisk dyrkede blomster- og planteingredienser bliver anvendt i det omfang det er muligt og stort set alle produkter indeholder noget økologisk. Som med alle andre naturlige serier, skal du selvfølgelig holde et vågent øje med ingredienslisten. Da der er æteriske olier i, kan du komme ud for hudirritation og allergi.

Yawanawa-stammens brug af pigmentet annatto
Foto: Aveda

Rigtig ansigtsmaling
De første produkter Pudderdåserne har fået lov til at prøve, er en lækker bronzer og en rigt pigmenteret lipgloss.
Det mest fantastiske ved disse produkter er, at de er udviklet i samarbejde med Yawanawa-stammen fra det vestlige Brasilien, som oprindeligt har brugt frøene fra urukum-palmens frugter til at dekorere ansigt og krop til ceremonier. Det er disse frøs stærkt orange pigment: annatto, som står bag en del af farven i produkterne. Det synes jeg er så fint. Det lidt mere usexede navn er E160b, som er et almindelig farvestof i for eksempel ost.

Uruku Bronzing Duo i farven 106 Brazilian Sun
Denne bronzer giver en fin og meget naturlig glød. Det var ikke nemt at få farven så intens, som den er på armen, men det er kun en god ting i mine øjne. Bronzer skal bruges med ganske let hånd og kun give ansigtet lidt glød. Med Uruku Bronzing Brush er det ingen kunst at få denne glød. Penslen fanger fint pigmentet og gør det let at dosere farven. Ved gennemlæsning af beskrivelsen blev jeg lidt nervøs, da alt for mange bronzere på markedet er ALT for orange. Heldigvis er denne bronzer ikke en af dem og den kan fint bruges, selvom man som jeg er godt og grundigt vinterbleg. Bronzeren indeholder hverken parabener, talkum eller mineralsk olie.

Uruku Bronzing Duo og Uruku Color Gloss: swatches
Uruku Bronzing Duo i farven Brazilian Sun: fra venstre mod højre er det den lyse farve i duoen, de to farver blandet og den mørkeste farve. Helt til højre ses Uruku Color Gloss i farven Morena

Uruku Color Gloss i farven Morena
Denne gloss i stiftform er så fin, transparent og alligevel super pigmenteret. Den tilfører læberne en flot farve samtidig med et fint shine. Konsistensen er som læbepomade, som ikke er fedtet og klistrende på læberne. Den dufter (og smager) af kanel, pebermynte og vanille.
Jeg har før undret mig over, at man vælger et aroma som pebermynte til læbeprodukter. Grunden til min undren er, at det samtidig er smagen på de fleste tandpastaer. Jeg kan kun tale for mig selv, men tanken om rester af tandpasta i mundvigen eller på læberne er ikke så attraktiv. Smagen af pebermynte i netop dette produkt er heldigvis ikke så udtalt og der er hverken prikken eller stikken at spore, selvom kanel ofte bliver brugt i de såkaldte lipplumbers. Som bronzeren indeholder Uruku Color Gloss hverken parabener, carminer, talkum eller mineralsk olie.

Uruku Bronzing Brush, Uruku Color Gloss og Uruku Bronzing Duo.
Fra venstre mod højre: Uruku Bronzing Brush, Uruku Color Gloss og Uruku Bronzing Duo.

Hvor kan Aveda købes og hvad koster det
Uruku Bronzer Duo findes i to farver og koster 305 kr., Uruku Bronzing Brush koster 545 kr. og Uruku Color Gloss fås i seks smukke farver og koster 215 kr. I Uruku serien findes også læbestifter nemlig Uruku Lip Pigment og Uruku Lip Pigment Sheer de findes hver i 3 nuancer og koster 185 kr.

I Danmark forhandles Aveda hos salon PALMA/AVEDA, der også forhandler produkterne online her. Hos Palma får du rigtig god og professionel vejledning og personalet skal have stor ros for utrætteligt at svare på alle mine spørgsmål, da jeg var inde og kigge på det store Aveda-sortiment.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *