Test: Max Factor Xperience foundation, mascara og lipgloss

29.03.11
Max Factor Experience

Max Factor Experience

Max Factor vil med sin Xperience serie sende et signal om makeup, der er er lettere og mere naturlig. Fokus er på let dækkeevne og diskrete farver, og det er der mange, der er tiltrukket af.

Overordnet set er det lykkedes Max Factor at skabe en lille fin makeupserie med nogle stærke makeup-produkter. Det er en god let foundation til tør hud, en behagelig let lipgloss og en god mascara, der kan løfte dine vipper. Desværre har de ikke formået at følge SPF 10 løftet op med tilstrækkelige UVA-beskyttende ingredienser. Men det skal ikke afholde mig fra at anbefale produkterne, du skal bare sørge for anden solbeskyttelse. SPF 10 er i forvejen ikke nok.

Max Factor Xperience Weightless Foundation

Max Factor Xperience Lightweight Foundation
Nøj jeg trængte til at blive klippe, hvad? Det her er taget, før jeg var til frisøren i fredags. Sikke et garn.

Max Factor Xperience Weightless Foundation lever op til sit navn med en let dækkeevne og et ultra-naturligt udseende. Den indeholder også en imponerende mængder plejende ingredienser og antioxidanter. Den er meget cremet og egner sig efter min mening bedst til normal til tør hud, der af sig selv holder godt på foundation. Men hvis du er den type og har brugt for let dækkeevne og et naturligt udseende, er denne et forsøg værd.

Minusset ved den er, at Max Factor trods en SPF 10 ikke har tilsat UVA beskyttende ingredienser. Det vil sige, at du ikke er beskyttet mod solens stråler med denne, og skal bruge anden solbeskyttelse under. Læs mere om UVA og UVB stråling her.

Max Factor Xperience Sheer Gloss Balm

Max Factor Xperience Sheer Gloss Balm
I farven Rose Quartz

Max Factor Xperience Sheer Gloss Balm er en let lipgloss, der føles behagelig på læberne og virkelig har en lang række plejende ingredienser i sig, der gør den til en krydsning mellem en lipgloss og en læbepomade. Jeg synes dog farven er mere dækkende, næsten som en transparent læbestift. Jeg kan rigtigt godt lide konsistensen, der ikke føles klistret. Duften er dog meget sød, så tjek lige at du kan med den, før du køber den.

Samme kommentar om UVA beskyttelse gælder her.

Max Factor Xperience Mascara

Max Factor Xperience Mascara

Mascaraen er nok mit favoritprodukt af de tre. Primært fordi vi her er ude over UVA og UVB diskussionen. Den giver god fylde og længde, samtidig med at den skiller vipperne fint ad, og så løfter den faktisk vipperne og giver en fin curl på dem og holder faktisk det løft, den lover. Hvilket jeg med mine ellers irriterende lige øjenvipper sætter pris på.

Så konklusionen herfra er, at det er rigtig god makeup, men sørg for at brug anden solbeskyttelse. Det er et generelt problem synes jeg, UVA-beskyttelsen i cremerne er der efterhånden styr på, men i rigtig mange makeup-produkter med solfaktor halter det bagefter.

Har I prøvet de nye Xperience produkter?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
9 kommentarer
Karen

Det ser altså lidt spændende ud. Som makeup-nørd, har man jo altid lyst til at prøve noget nyt. I øjeblikket leder jeg efter en ny (backup) foundation. Jeg har godt nok lige købt (og elsker!!) vitalumiere fra Chanel. Meeen jeg ville nu gerne ha’ en anden til hverdag… Hvordan med farve udvalget? Var det svært at finde en der matcher?

Pudderdåse Katja

Karen, den passer slet ikke 😀 Jeg har fået den i Beige Linen, som anmeldereksemplar, og den er for mørk til mig. Der er 5 farver, og det er selvfølgelig ikke nok til at der er en til alle. Som med alle drug store mærker er udvalget af farver ikke voldsomt stort. Men prøv dig frem, det kan jo være du er heldig. Men der er ingen tvivl om, at hvis man vil have det store udvalg af farver, så er det MAC, Bobbi Brown og den slags man skal til. Jeg finder sjældent en farve der passer i de billige mærker, jeg er for lys og for gul.

Karen

Ja der er nok ikke andet at gøre end at prøve sig frem 🙂 Og jeg behøver jo i virkeligheden ikke en ny – lige nu veksler jeg mellem MAC pro long wear, en BB og min elskede vitalumiere… Meeen det er jo rart med et budget-venligt alternativ 🙂

Stine-Helene

Jeg har haft den liggende i i makeup kassen de sidste par måneder og jeg synes også den lever op til sit navn, jeg er rigtig glad for at den dækker uden at dække til. Jeg har et par Mac produkter liggende som jeg synes bliver meget maskeagtige, også selvom jeg har købt den der vidunderspray. Med andre ord, jeg er glad for den Max Factor tingen 😉

Lise

Hej Pudderdåser
Jeg glemte helt at melde tilbage på foundation-eventyret (som vi skrev om på anmeldelsen af BB’s foundation)
Men nu svarer jeg i stedet på dette indlæg, for netop denne foundation blev vinderen!
TAK for tippet om experience’en – den er perfekt! Og TAK TAK og atter TAK for foundation-videoen.
Jeg er fuldstændig vild med min nye, ensartede hud i ansigtet.
Klem fra Lise

Pudderdåse Helene

Hvor er det en vidunderlig opdatering, tak for det Lise 🙂
Mvh. Helene

Pudderdåse Katja

Hvor er det skønt at høre! 😀 Tak for tilbagemeldingen.
Kram fra Katja

Mette

Jeg er faldet pladask for Xperience mascara i både sort og brun! Normalt synes jeg, at gummibørsterne er elendige til at give nok mascara på vipperne, men denne er bare fantastisk og ikke mindst let at styre. Til fest får den et extra lag (hvis der altså ikke er gang i de kunstige vipper), og man får ikke spider leg vipper af den, lige som vipperne heller ikke bliver helt stive. Let at rense af i forhold til andre og ja… Det er bare min favorit – som har afløst tidligere favorit Max Factor 2000 Calorie 🙂

Pudderdåse Katja

Fedt at høre Mette. Og ja, det er godt mascara 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *