Håndcreme på prøve: Derma Eco Håndcreme

31.01.11
Derma Eco Håndcreme
Derma Eco Håndcreme
Foto:Derma

Endnu en håndcreme er testet til Pudderdåsernes serie: Håndcreme på prøve. Alle cremerne bliver bedømt ud fra de samme kriterier, nemlig ingredienser, absorption, fugtende/plejende egenskaber, duft og konsistens.

Hænderne har denne gang været udsat for Derma Eco Håndcreme. Som resten af Derma Eco serien er håndcremen Svanemærket, deklareret af Astma-Allergi Forbundet og økologisk certificeret af det franske Ecocert.

Duft
Derma Eco Håndcreme har ingen tilsat parfume (heller ikke æterisk olie!), men kan selvfølgelig godt lugte lidt ved indsmøringen. Lugten er bare blandingen af indholdsstofferne og så snart cremen er trængt ind er der ingen duft at spore.

Konsistens og absorption
Cremen er ganske let og trænger lynhurtigt ind i huden. Lanolin sørger for en blivende hinde, som føles behagelig og ikke spor fedtet. Derma Eco Håndcreme sørger ikke for langtidsvirkende pleje, men den er glimrende, hvis dine hænder ikke behøver det helt store. Cremen er god til vedligeholdelse og et ganske glimrende og meget billigt alternativ til den sædvanlige håndcreme i tasken.

Ingredienser
Glycerin, kokos-og mandelolie, sheasmør og lanolin er alle gode og plejende ingredienser. Aloe vera og E-vitamin sørger for antioxidanter og i samarbejde med fedtstofferne sørger de for at beskytte og fugte hænderne. Alle ingredienser er økologiske og allergivenlige oven i købet til en absolut rimelig pris.

Plejende egenskaber
Derma Eco Håndcreme beskytter og fugter ganske godt. Det er en creme jeg vil anvende om dagen, for til natten foretrækker jeg en noget federe variant. Irritation som følge af tørhed falder hurtigt til ro og huden føles behagelig og velplejet. Neglebåndene kunne godt trænge til noget mere næring, men jeg tvivler på at nogen håndcreme vil afhjælpe denne tørhed, så længe det er frostvejr.

Summa summarum
Cremen er let og tørrer hurtigt ind, begge dele er ting, jeg altid søger i en håndcreme. Den er perfekt til brug om dagen, om sommeren og til den ikke så krævende hud. Den har gjort et udmærket job, men den indeholder en masse vand, som jeg forsøger at undgå, når jeg opholder mig ude om vinteren. Jeg er helt sikker på, at Derma Eco Håndcreme er helt perfekt til brug om sommeren.

Derma Eco Håndcreme koster 49kr. og kan ligesom resten af Dermas Eco serie købes i de fleste supermarkeder eller på Dermas egen webshop.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *