Forsvarets Hudsalve: En multikunstner til vintertør hud og læber

04.11.10
Forsvarets Hudsalve

Forsvarets HudsalveAlle produkter med en ordentlig markedsføringsafdeling i ryggen har en god historie at fortælle. La Mer fortæller historien om hvordan forskeren fra NASA helbredte sår med cremen, Jurlique fortæller historien om de biodynamiske pionerer, og Dr. Hauscka fortæller historien om lægen Dr. Rudolph Hauscka, der skabte formuleringerne for 75 år siden.

Forsvarets Hudsalve, som netop er blevet lanceret i blandt andet Bilka og Føtex, har en ligeså god historie: I 50’erne udviklede det svenske militærapotek denne lille bøtte med creme til at løse soldaternes hudproblemer og vabler i felten. Det unikke ved Forsvarets Hudsalve er ikke, at der er en god historie at fortælle. Det unikke er, at den passer.

Forsvarets Hudsalve blev rent faktisk opfundet til det svenske militær og bliver stadigt brugt der. Cirka 10 procent af alle produkterne bliver afsat til militæret. Resten bliver solgt på primært de svenske apoteker, hvor det i 50 år har været en institution på linje med kopattesalve og carbamidcreme i Danmark.

Og det er med god grund, for det er virkeligt et godt lille produkt. Cremen er en blanding af peanutolie, animalsk fedt, hvid bivoks og en lille smule E-vitamin og C-vitamin. Der er ikke så meget hokus-pokus i disse ingredienser, men selv de tørreste læber, albuer eller neglebånd bliver bløde og smidige igen. Simpelt og effektivt. Mine vintertørre læber elsker den og min flosne neglebånd reagerer virkeligt positivt på den.

Stik-formen er ret smart. Den kan skubbes op og ned lidt på samme måde som en læbepomade og er nem at bruge. Duften er særpræget sød og med vanille i. Jeg kan godt lide duften, Helene får kvalme af den, så tjek lige duften, før du køber den.

Forsvarets Hudsalve koster 34,95 for 9 ml. og 59,95 for 23 ml. og findes også i en version med faktor 30. Kan købes i blandt andet Føtex, Bilka og på nettet.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
4 kommentarer
Winnie

Jeg ELSKER denne salve som ingen anden (salve), men kan ikke finde den nogen steder mere. Ved i, om de er stoppet med at sælge den i Danmark? Og hvad vil være et godt alternativ? Jeg bruger den til knastørre læber og småsår i næsen pga tørt indeklima. Mange hilsner fra en smådesperat, fast læser af jeres side

Helene Randløv

Hej Winnie
Neeeej, er det sandt? Sidst jeg købte en, var i Brugsen eller var det Føtex? Den er godt nok udsolgt på samtlige webshops, der plejer at have den. Den var på Apoteket i Stockholm i midten af februar.
Kh. Helene

Louise

Jeg er også meget begejstret for den svenske hudsalve. Fandt den 1.gang i Bilka, men kan desværre ikke finde den i DK længere. Har set den på denne sveske apoteksside. Men er i tvivl om mam kam få leveret til DK?
https://www.apoteket.se/produkt/forsvarets-hudsalva-30ml-tub-254870/

Helene Randløv

Hej Louise
Det tror jeg ikke, at de gør desværre, det ser i hvert fald ikke sådan ud.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *