L’Oreal Youth Code: Av min hud!

25.08.10
L'Oreal Youth Code

L'Oreal Youth Code

Av for den da… Min hud svier og prikker og føles tør, selvom jeg netop har smurt L’Oreals nyeste dagcreme Youth Code Rejuvenating Anti-Wrinkle Day Care i ansigtet. Eller måske er det netop fordi jeg brugt den dagcreme?

Indholdsfortegnelsen lyver ikke og ganske rigtigt er der store mængder alkohol i. God gammeldags finsprit. Det er mig et under, hvorfor producenter bliver ved med at hælde det i deres produkter, for det kan i den grad udtørre og irritere huden og har absolut ingen positiv effekt på huden. (Kilde for eksempel Contact Dermatitis oktober 2007). Alene den ingrediens gør, at jeg aldrig ville overveje Youth Code. Den ville simpelthen udtørre min hud efter få dages brug.

Udover alkoholen indeholder Youth Code også andre sjove ting. For eksempel Limonene, et parfumestof som EU har sat på sin liste over særligt allergifremkaldende parfumestoffer og Sodium Hydroxid, som er uskadeligt i små mængder, men i den relativt store mængde, der er i dette produkt, kan give irritation. Du kender det også under navnet kaustisk soda.

Og det er synd og skam, for Youth Code indeholder faktisk et par interessante ingredienser, der – i hvert fald i teorien –  kan have positiv effekt på aldrende hud, og de er kombineret med en række siliconer, som kan få huden til at se pænere og glattere ud. Men det er altså alt sammen til ingen nytte, når man vil udtørre sin stakkels hud ved at bruge den.

Hvorfor er det producenterne bliver ved med at bruge disse stoffer, som irriterer huden? Det er et godt spørgsmål, som jeg ikke har noget entydigt svar på. Men jeg tror det hænger sammen med at man nemt kan forveksle den prikkende fornemmelse irriteret hud har, med en følelse af at noget virker. Når det prikker i min hud er det nok fordi det virker.

Men nej det er det ikke, det er fordi din hud er irriteret. Generelt skal man ikke kunne mærke en creme virke. Det er absolut en skrøne. Produkter med kemisk eksfoliering i kan man mærke, men derudover er en prikkende fornemmelse altid et tegn på irriteret hud og ikke at noget “virker”. Men det vil de nok gerne have os til at tro.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
1 kommentarer
Heidi

Øv har lige købt den, men heldigvis på tilbud 🙁 Nogen ideer til en billig men god dagcreme til meget kombineret hud? (meget fedtet pande/tørre “kedelige” kinder)

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *