Derma Eco: Allergisikret økologisk hudpleje

09.07.10
Derma eco

Derma eco

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg ikke er ret begejstret for såkaldt økologisk hudpleje. Ofte er det ganske almindelige produkter tilsat en masse æteriske olier, som godt nok er “naturlige”, men som er mere allergifremkaldende og irriterende, end noget kemien kan frembringe.

Derfor synes jeg også, at Dermas seneste tiltag er voldsomt interessant og fortjener credit. De har lanceret serien Derma Eco, der er en økologisk serie, der også er astma- og allergimærket og miljømærket. Det er yderst sjældent indenfor økologisk hudpleje, der ofte er meget problematisk for huden.

Og serien indeholder da også en række udemærkede produkter sammen med enkelte fejltrin. Pudderdåserne har set nærmere på hele serien.

Generelt kan man sige, at Derma er meget glad for deres ingredienser. De bruger i hvert fald de samme i rigtigt mange af produkterne. Stoffer som mandelolie, aloe vera, E-vitamin, sheasmør og kokosolie går igen. Det er ikke skidt, der er nemlig tale om rigtigt gode ingredienser, der er fugtgivende og beskyttende. Men der er ikke meget raketvidenskab her. Det er standardprodukter, der har sin eksistensberettigelse i den lave pris og miljø- og allergivenligheden.

Dagcreme
Er en fed creme men alligevel let med en række planteolier, der er gode for huden, samt e-vitamin,  der er en antioxidant og har en lang række andre gode egenskaber. Men Derme har tilsat solfilter i faktor 6! Det er jo latterligt lavt, en dagcreme med solfaktor skal have minimum faktor 15. Du er derfor nødt til at bruge anden solfaktor end denne.

Natcreme
Minder rigtigt meget om dagcremen bare uden SPF, og den er en udemærket creme til tør hud. Indeholder også en række fugtgivende planteolier og E-vitamin.

Make-up fjerner
Er en traditionel cremet øjenmakeupfjerner, der fungerer efter hensigten og er meget mild og fugtgivende. Hvis du har tørre eller sarte øjne, er den et godt bud. Den fjerner relativt nemt almindelig makeup, men til vandfast makeup skal du bruge skrappere sager.

Rensegel
Er en lækker rensegel, som fjerner makeuprester og snavs uden problemer i ansigtet. Ansigtsrens er virkeligt et sted, hvor der ikke er nogen grund til at bruge flere penge end denne, som er et rigtigt godt bud.

Skintonic
Dette produkt undrer mig virkeligt. Det indeholder store mængder alkohol, som huden virkeligt ikke har godt af. Tværtimod kan det udtørre og irritere huden. Jeg forstår virkeligt ikke at Astma- og Allergiforbundet deklarerer produkter, der indeholder alkohol, der kan udtørre og irritere huden (Kilde for eksempel Contact Dermatitis 2007). Finsprit er godt nok det sidste jeg ville smøre på eksem! Denne skintonic kan ikke anbefales.

Bodylotion
Indeholder stort set de samme ingredienser som natcremen dog i en lidt lettere konsistens. En udmærket bodylotion til tør hud, der også indeholder antioxidanter. Der er ingen grund til at bruge mange penge på det, så dette er igen et godt bud.

Håndcreme
Igen er hovedingrediensen fede planterolier, Aloe Vera og E-vitamin. En god og fed håndcreme som beskytter hænderne mod udtørring, og som vil finde vej til min håndtaske.

Hårshampoo
Er en standard shampoo, der er effektiv til at rense hovedbunden. Egner sig bedst til normalt hår, eller hvis du vil have renset alle produkter ud af håret. Hvis du har tørt hår vil du nok opleve at den ikke er fugtgivende nok, med mindre du kombinerer med balsam.

Hårbalsam
Igen ikke raketvidenskab, men en balsam der er effektiv til at blødgøre tørt hår, giver glans og gør det nemmere at redde ud. En meget mild balsam, der er egnet til hele familien.

Bodyshampoo
Bodyshampooen vasker din hud ren uden at genere den. Punktum. Den gør ikke meget andet, men helt ærligt, skal en bodyshampoo mere end det?

Balm
Er et super produkt til tørre pletter, sprukne neglebånd og udtørrede læber. Indeholder gode olier, lanolin, E-vitamin og salicylsyre, som kan gøre selv den tørreste plet blød igen. Fantastisk lifesaver at have i tasken. Minder meget om Decubals version, som jeg har anmeldt her.

Min konklusion på Derma Eco er, at det er en skøn forfriskning at se en økologisk hudpleje serie, som ikke er en allergisk reaktion waiting to happen. Det er godt at se, at man kan bruge gavnlige planteekstrakter uden at tilsætte æteriske olier og lignende, og det fortjener Derma credit for. Det er nytænkning på det økologiske hudpleje marked. Du får ikke avancerende ingredienser her, men derimod seriøs, mild og effektiv pleje til en billig penge.

Produkterne koster fra 49 til 99 kroner pr styk og kan købes i supermarkeder og alle andre steder, der sælger Derma. De er for eksempel lige nu på tilbud i Føtex.

Læs mere om naturligog økologisk hudpleje her

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
8 kommentarer
advo

Tak for anmeldelsen! Jeg tror som regel ikke på produkter som er “økologiske” fordi ligesom I også tidligere har nemt, er der absolut ingen kontrol eller beviser for at naturlig/øko er bedre. Men når hele linjen også er astma, allergi og miljøvenlig så lyder det da en tand bedre. Især når det er til udemærket priser. Begynder mere og mere at tro at det kan være hip som hap så længe du køber produkter med gode base-ingredienser og speciel produkterne (A-vitamin, BHA/AHA, osv.) ved siden af.
Synes også det er temmelig bekymrede at de inkluderede et alkohol-baseret produkt. Jeg skipper selv skin-tonic da 99% er med alkohol og ellers bruger jeg en fra Paula’s Choice.
Forresten, jeg ville være helt vildt interesseret I at høre hvad I mener om Decubals nye øko-produkter.

Pudderdåse Katja

Jeg er helt på linje med dig 🙂 Og har også skabet fuld af Paulas produkter 🙂
Har Decubal lavet en økolinje? Det var jeg slet ikke klar over, den skal vi afgjort kigge på. Er den fremme på apotekerne nu?

advo

Jeg er temmelig sikker på det var Decubal ;). Og ja, de er på hylderne på apoteket. Jeg bruger ikke selv deres produkter da jeg har akne og fedtet hud, men min søster har til gengæld enormt tør og eksem hud så holder ofte øje med produkter på hendes vegne :).

JS

Jeg har prøvet dagcremen, og fy da for den. Hvis ikke jeg havde tør hud i forvejen, så fik jeg det da. Efter få dage røg den direkte i skraldespanden.

Anita

Jeg bruger selv makeup-fjerneren fra derma og den lyserøde dagcreme. Jeg synes dog den er lidt tynd og “kedelig”, men i dag faldt jeg over en 24-hour creme fra “daily organic” og den synes jeg er lidt mere eksklusiv – altså lidt mere lækker at smøre på huden. Den har de samme certificeringer. Har I nogle erfaringer med den serie??

Pudderdåse Katja

Jeg har aldrig prøvet den – hvor købte du den henne?

Anita

Det var faktisk i Netto jeg fandt den!! 🙂 Den koster 30,- og Dermas koster 50,- (og der er 50 ml i begge) så den er tilmed billigere. Men jeg har ikke tjekket om det stort set er det samme der er i dem.

Pudderdåse Katja

Jeg må se efter næste gang jeg er i Netto 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *