Damebladstjek: Av mine læber

18.05.10

Jeg forstår ikke den danske skønhedsjournalistik. Som for eksempel i dag, hvor jeg faldt over en artikel fra Costume.dk, der anbefaler tre læbepomader uden parabener. Nu har jeg ikke selv prøvet de tre læbepomader, men efter at have kigget nærmere på dem, har jeg godt nok heller ikke lyst til det.

Citrusolier og pebermynte i massevis
På Costumes førsteplads  som det eksklusive valg finder vi Z.Bigatti, det luksuriøse mærke fra USA, har lavet en yderst delikat læbebalsam, der med det samme blødgør og modvirker tørre læber. Det indeholder desværre bare store mængder pebermynteolie, der ifølge Informationscenter for Miljø og Sundhed er den mest almindelige kilde til allergiske reaktioner omkring munden. Man anbefaler det ikke til tandpasta af samme årsag. Så lyder det jo som en rigtig god ide at smøre sine læber ind i det… eller….

Costume anbefaler også det, de kalder den eksfolierende, nemlig African Red Tea Exfoliating Lip Salvation fra Ole Henriksen. Ja måske, hvis man kan kalde en allergisk reaktion for eksfolierende. I hvert fald indeholder produktet fra Ole Henriksen nok citrus olie til at få selv den stærkeste hud til at reagere. Pas på de æteriske olier, det er i bund og grund bare parfume, og Ole Henriksen propper sine produkter med dem. Hvor stammer den tanke fra, at fordi man spiser det er det også godt at smøre sig ind i det? Prøv at tænke på hvordan ren citronsaft føles. Har du virkeligt lyst til at smøre din hud ind i det?

En ud af tre er da også noget
Til sidst har vi, Eos, læbepomaden uden parabener og mineralske olier er spækket med antioxidanter som E-vitamin, og den blødgør, plejer og fugter dine læber godt med sheasmør og jojobaolie. Den indeholder ikke skadelige ingredienser og vil afgjort være god for læberne, så der er der i det mindste et plus i bogen. Men man kunne argumentere for, om en læbepomade behøver koste 79 kroner?

Men jeg skal åbenbart ikke forstå alt her i verden.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *