Dåseposten: Hvilket alternativ til Helosan?

Tirsdagstip: Pas på håret i solen

Pas på håret i solen

For at illustrere min pointe fandt jeg en solstråle…

Egentlig har jeg altid budt solens skadelige effekt på håret velkommen, fordi det har resulteret i smukke lyse striber og et hår, som var lidt lettere at have med at gøre. Nu hvor mit hår har været igennem en rimelig heftig behandling, bekymrer UV-strålerne mig lidt mere, end de hidtil har gjort. Nu har jeg i flere måneder kæmpet, for at få den farve, som håret har nu, og det ville ærlig talt irritere mig ret meget, hvis alt det blev ødelagt af en dag i solen.

På kur…
Det hører ikke længere til sjældenhederne, at der går flere dage mellem, jeg vasker hår. Det passer mig rigtig fint, fordi det betyder, at jeg kan reducere mit vandforbrug endnu mere (det er nødvendigt, når man har en teenager i huset!). Det har også betydet, at jeg er blevet meget bedre til at bruge hårkur. Det er mit hår vældig glad for, trods den hårde omgang med afblegning har mit hår det faktisk ret godt, og det kan jeg med garanti takke min gode hårkur for. Bruger du hårkuren mindst en gang om ugen, kan du være ret sikker på et godt resultat. Husk at bruge hårbalsam efter hårkuren, den er designet til at lukke hårstrået og holde på fugten.

Det kolde gys
Når jeg får vasket håret hos frisøren, gør jeg altid frisøren opmærksom på, at jeg er vild med koldt vand… Og ligeså lidt vild med det varme. Om det bare er blevet en vane, eller om det altid har været sådan, kan jeg ikke huske. Uanset hvad er det en virkelig god idé at skrue ned for varmen, når du vasker hår. Hvis du ikke kan holde det kolde vand ud under hele hårvasken, så kan du nøjes med at afslutte med det kolde vand, når du skyller sidste gang. Det har næsten samme effekt som balsam, og håret bliver fint og blankt.

Hat og briller
Et af mine helt store ønsker er at finde en hat, som ikke får mig til at ligne en klovn. Mit hoved har den særeste facon, så det er endnu ikke lykkedes, SUK! Det er nemlig en RIGTIG god idé at beskytte både hud, hår, hovedbund, øre og selvfølgelig også øjnene med en hat.
Til os uden hattehoved er der efterhånden kommet en del alternativer, i hvert fald når det kommer til solbeskyttelse…
I flere år har jeg jo haft mørkere hår end min naturlige hårfarve, især om sommeren er det en udfordring at passe på farven. Men de mange solcremer på spray har effektivt løst problemet.
Nu hvor håret er lyst, er jeg ærlig talt meget bekymret for, om min trofaste solbeskyttelse vil farve håret gult… solcreme farver jo tøjet!

Giver det egentlig mening?
Der er flere og flere hårserier, som reklamerer med UV-beskyttelse eller særlig after sun til håret. Det er noget, Katja og jeg har fnist temmelig meget over.
Forestil dig en shower gel med SPF 50… Det giver næsten lige så meget mening som en shampoo med UV-beskyttelse…
Når det er sagt, så er der naturligvis nogle leave-in produkter i nogle af serierne, som rent faktisk kan prale med solfiltre… Filtrene er de samme, så hvis du vælger et særligt produkt til beskyttelse af håret, så gør det, fordi du er vild med formuleringen, duften eller effekten.

Vild med kokos…
Når vi taler om duften, så kommer jeg aldrig til at holde af kokos… På en god dag kan jeg nøjes med lidt kvalme, men oftest får jeg dundrende hovedpine af den duft.
Effekten af kokosolie er jeg derimod helt vild med, og derfor indeholder en del af de hårprodukter, jeg bruger naturligvis kokosolie.  Det er netop derfor, jeg har valgt et billede af Dove Advanced Hair Series Pure Care Dry Oil. Der er nemlig en ret stor mængde kokosolie i… og da produkterne samtidig er yderst budgetvenlige, er de et rigtig godt bud på god pleje til sommerhåret uanset om programmet står på festival, sommerhus eller ferie. Hvis du har lyst til at bruge kokosolie ren, skal du huske, at det kan lade sig gøre at få den helt uden duft.



Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk - Feelunique - Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dåseposten: Hvilket alternativ til Helosan?