Fredagsfavorit: OPI Glitter Off

Brug nok! Solcreme på spray er halvt så effektiv

Neutrogena solcremer

Bloggerne på Futurederm har lavet et interessant forsøg, der viser, at solcreme på spray kun er halvt så effektiv som almindelig solcreme.

Og det er ikke producentens skyld – det er din skyld! Fordi du simpelthen ikke bruger nok af den.

Når producenter og andre måler et produkts SPF sker det ud fra en standard, hvor man bruger en mængde på 2 miligram pr cm2 hud. Det svarer til at bruge en kvart spiseskefuld til ansigtet.

Men forbrugerne har generelt ikke lyst til at bruge så meget, og endnu mindre når det kommer til spray, som er nem at slippe af sted med at lægge i et tyndt lag på kroppen. Ifølge FutureDerm vil vi gerne slippe med at spraye det samme område i 1-2 sekunder. Vi bør bruger 6 sekunder på det samme stykke hud.

Jeg kunne forestille mig (jeg ønsker mig et laboratorium til min fødselsdag!) at mange ultralette solcremer får samme problem, når de når den solcreme-sarte bruger.

Så husk at bruge nok solcreme. Hvilket vil sige:

 • Brug en håndfuld til hele kroppen
 • Brug en kvart spiseskefuld til ansigtet
 • Spray det samme område i 6 sekunder

Læs hele artiklen her på FutureDermFind vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

6 kommentarer

 • Henrik

  Det er også derfor jeg altid er fortaler for billige solcremer, og så et godt serum under, da man tit bliver nærig med en 50 ml solcreme til 300 – 400 kr :)
  Eneste minus ved de billige er at det kan være svært at finde en billig som føles lækker men de findes og der kommer heldigvis flere til :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Viola

  Hej, har lige et spørgsmål ang neutrogena solcremen som er på jeres billede. Ved I hvor man kan købe det henne? Vi købte noget i USA sidste år og min mand elsker det (det vil nemlig godt smøres nemt ud) og vi har ikke kunnet finde det i Danmark. Tak for en fin blog og god sommer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • henrik

   jeg har før købt det på ebay uden problemer :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg kender desværre ingen officielle forhandlere, men du kan købe det på eBay. Priserne er vist tilpas lave til at holde sig under grænsen for told+moms.

   Man kan købe Neutrogena i Tyskland, men jeg mener ikke de har solcremene på det tyske marked?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vesna Barbu

  Holder mig til MESOESTEC’S solcreme som har en høj faktor 50

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone

   Det kan du så lige så godt lade være med :)
   Tests har vist at det ikke nytter noget at gå over faktor 20.. Du er et eller andet med 97% beskyttet, og hvis du bruger 50 er du 97,etellerandet.. så hellere spare penge, og bruge det noget oftere :D

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredagsfavorit: OPI Glitter Off