Kom til workshop med Pantene sammen med Pudderdåserne

Testet i Toscana: Eau Thermale Avène solcreme

Udover den behagelige Clinique Super City Block har jeg og resten af vores lille rejseselskab på 6 haft ansigt, næse, nakke, skuldre og andre udsatte steder dækket af Avènes fine serie af ansigtssolcremer. Udover at det har været en behagelig oplevelse, har den toscanske sol med 38 grader i skyggen, godt hjulpet på vej af en yderst dejlig swimming pool, alligevel ikke formået at gøre nogen af os solskoldede, her hvor ferien lakker mod enden.

Vi har prøvet tre forskellige ansigtssolcremer og en enkelt kropsspray. Som altid skal jeg slå fast, at der selvfølgelig ikke er og må være forskel i beskyttelsen af krop og ansigt. Du kan sagtens bruge samme solcreme til både krop og ansigt. Forskellene handler – udover om at tjene flere penge – om konsistens og evt. tilsat farve.

Fælles for alle de produkter, jeg har prøvet, er, at de indeholder en kombination af en række solfiltre herunder Tinosorb S og Avobenzone, der begge sikrer beskyttelse mod de lange UVA stråler også. Der er Octocrylene i, hvis du har oplevet at reagere på det, og der er parfume i produkterne, men ikke af de 26 særligt deklarationspligtige slags. Der er ikke alkohol af betydning i nogle af produkterne, hvilket er en virkelig god ting og efterhånden sjælden i solcremer.

Eau Thermale Avène Sun Reflexe SPF 50+
Denne lille tube har fået hurtige små ben at gå på. Konsistensen er meget tyndtflydende og yderst behagelig, Samtidig er det en meget praktisk lille tube at have i tasken, og den har haft fast plads i min taske på hele ferien. Emballagen er virkelig skøn og fantastisk i lommen eller tasken. At den kun indeholder 30 ml. gør selvfølgelig også, at det bliver en kortere fornøjelse, og at det ikke lige er denne, man dækker kroppen med flere gange dagligt. Men hvis du mangler en ikke-fedtet SPF 50+ til ansigtet eller til tasken, så er dette et virkelig godt bud til en meget fair pris på 90 kroner.

Eneste funky observation ved denne er, at den bliver kridhvid, hvis man springer i vandet lige efter at have smurt sig ind.

Eau Thermale Avène Cleanance Solaire SPF30
Har også en virkelig dejlig konsistens. Den sælges til akne hud, og jeg har hørt fra flere kvinder, der er plaget af akne, at Avènes solcremer er dem, de tyer til. Jeg kan ikke se, at denne skulle være bedre end de andre til dette, men god er den – for alle hudtyper. Jeg kan også virkelig godt lide den. Solcreme er en prøvelse for akne hud, og at finde en ikke-fedtet solcreme, der ikke blokerer huden er svært. Men er det ikke det, vi alle vil? Akne eller ej?

Jeg kan i hvert fald også godt lide denne og den behagelige ikke-fedtende og semi-matte konsistens.

Det solcreme-hys element i mit rejseselskab mener, at SPF50 føles mindre “jeg er blevet lukket inde!”, men denne er mere matterende.

Avène Ansigtscreme med farve SPF 20
Denne lille solcreme med farve har slet ikke dækkeevne i nærheden af at kalde sig foundation eller farvet dagcreme. Heldigvis, for når man ser den grisefarvede creme i tuben, bliver man noget forskrækket. Det er der nu slet ingen grund til, for den giver blot en fint strejf af glød til huden, som ikke er at sammenligne med rigtig foundation overhovedet, men som er meget lækkert på en dag ved poolen, hvor man slet ikke har lyst til at nærme sig makeup.

Denne kan du også bruge nok af, og der er god og bredspektret solbeskyttelse i den – i modsætning til langt hovedparten af farvede dagcremer og BB creams på markedet med såkaldt solfaktor.

Den farvede ansigtscreme har en noget mere fed konsistens end de øvrige, men på ingen måde ubehagelig.

Eau Thermale Avène Solspray
Avènes solspray er også et behageligt bekendtskab. Den er (som man ofte ser det) noget mere fedtet end ansigtsprodukterne, men stadig (som mit rejseselskab udtrykte det) “meget mindre fedtet end den fra apoteket”. (Her mener hun apotekets eget mærke).

Vi har brugt SPF30, som selvfølgelig ikke findes i det danske sortiment – vi har købt den her i Italien. Men der findes flere lignende, blandt andet en børneversion uden parfume.

Det eneste, jeg savner ved denne er, at sprayen virker med bunden i vejret, som hos Vichy. Et absolut must, når man jagter solcremes hadende skrigende børn, der prøver at flygte fra den uundgåelige solcreme.

Her kan du købe det
Avènes solprodukter koster mellem 79,50 og 179,50 kroner og kan købes på apoteket. Avène kan som de fleste andre apoteksprodukter købes billigere hos tyske Apo-Rot.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

8 kommentarer

 • Janne

  Hej

  Uhmmms det lyder dejligt med noget sol og varme og ferie :)

  Nu skriver du om solcremerne i forbindelse med at ligge ved poolen, men jeg kunne også godt tænke mig at høre om solbeskyttelse i ansigtet til hverdag. Altså sammen med almindelig hudpleje og makeup. For man bør vel også bruge solcreme til hverdag, eller ??

  Når jeg har renset hud morgen og aften bruger jeg serumen fra Olay og Ekstra Dry Skin Fix fra Beaute Pacifique (det er ikke en ansigtscreme, men den er fantastisk). Hvornår kommer solcreme ind? I stedet for Beaute Pecifique, eller som en tredje creme? Og hvad kunne være en god creme at bruge? Ikke fordi jeg går og bliver solskoldet, men fordi jeg virkelig ikke gider have rynker, og fordi jeg har lidt pigmentforandringer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Bagefter de to. Der er ikke for alvor nogle solcremer, der kan noget lignende (solfaktoringredienser “fylder” som regel det hele i en creme, så der er sjældent plads til meget mere. Jeg kender ikke den fra Beaute Pacifique, så det er med forbehold for, at jeg ikke ved, hvad den kan og gør.

   Vi har skrevet rigtig meget om solcremer og anmeldt MANGE. Prøv at søge her på bloggen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • henrik Boysen

  om det hedder en sol creme sun block eller moisturizer med spf.
  Det betyder ingen ting, det der betyder nået er om den har de rigtige sol filtre. og at du kan lide konsistensen.
  ( en solcreme behøves bare at have en af disse ingredienser for at beskytte bedst muligt mod UVA strålerne.)
  zink oxide, titanium dioxide, avobenzone (which may also be listed as butyl methoxydibenzoylmethane), Mexoryl SX (ecamsule), or Tinosorb.
  Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine er Tinosorb :)

  en solcreme skal altid være det sidste trin i din hudpleje rutine,
  (medmindre du bruger makeup,) hvis du smøre andre former for creme eller serum i ansigtet efter solcremen, ødelægger du meget af den beskyttelse som solcremen skal give.

  fortsat god dag

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Langt, LANGT de fleste foundations, BB creams o.lign. på markedet er desværre uden UVA beskyttelse. Det er det, jeg skriver. Derfor er disse som hovedregel et bedre valg.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina T

  Jeg bruger altid solcreme i min daglig rutine først som Henrik skriver almindelig dagcreme serum osv. lader det lige trænge ind i huden for til sidst at komme min solcreme i ansigtet. Make-up’en kommer så til sidst. Jeg er 50 år om 2½ mdr og jeg har så og sige ikke en rynke, furer ja imellem øjnene af at knibe øjnene sammen men ikke overdrevet meget mod dem bruger jeg Clinique focos laser serum og det har hjulpet vildt meget..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det lyder også som en god rutine Tina :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • B

  Hej

  Jeg har set jeres review om Moroccanoil olien, og jeg tænkte på, om I også havde prøvet Trine’s Wardrobes Argan Oil Serum? Og hvis så, hvilken en synes I bedst om?

  Undskyld et off-topic spørgsmål, men tænkte, at jeg lige ville høre jeres mening, som jeg en gang i mellem gør, før jeg gør køb af diverse produkter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej B
   Du er altid velkommen til at spørge, og mange tak for tilliden, men jeg har desværre ikke prøvet Trine’s produkter endnu.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kom til workshop med Pantene sammen med Pudderdåserne