neuLash

Tirsdagstip: Drop den sorte streg under øjet

En sort eyeliner er i mine øjne umulig at undvære. Den er god til markering af vipperne, definere globelinjen og selvfølgelig helt nødvendig til langt de fleste versioner af smokey eyes.
Med alt det gode man kan bruge denne farve eyeliner til, bliver jeg overrasket over, at der faktisk stadig findes kvinder, som bruger sort eyeliner, som eneste makeup på den nederste våde kant eller under vipperne. Det er altså ikke pænt, det ser hårdt ud, får øjnene til at syne mindre og blikket bliver i bedste fald sært stikkende.
I S-toget på vej hjem fra arbejde i morges, så jeg en temmelig langsynet kvinde med dette look. Det så simpelthen skræmmende ud.
Når man er langsynet, får styrken i brillerne ens øjne til at se større ud. Det betød, at det meget hårde look blev forstørret. Hun var en ældre, pæn og velplejet kvinde, men den sorte streg under øjet fik hende til at se så gammel, uhyggelig og ligefrem ond ud. Hun synes sikkert, som de fleste af os, at S-toget er dødens pølse og så derfor ikke ligefrem glad ud heller.

Dagens tip er dedikeret til alle dem, som er groet fast i vanen med den sorte (blå eller brune) eyeliner, skift den ud, brug en øjenskygge eller blød i det mindste stregen op med en pensel eller en vatpind. Og sidst men ikke mindst, husk at smile lidt, det forynger og smitter.

Hvis du synes, at jeg er en fordømmende dåse, er det helt i orden. Så kan du måske glæde dig over et sjældent billede af en pæn mand på bloggen. En af de få, som samtidig kan bærer looket med stil, hæhæ!

Billedekilde: Rama’s Screen

19 kommentarer

 • Kristina S. Aaes

  Hej piger.
  Mega god blog i har jer.
  Jeg skal skynde mig at sige at jeg er en af de kvinder der holder hårdnakket fast ved denne streg under øjnene, men hovedsageligt fordi jeg synes jeg ligner en levende død uden.
  Jeg forstod ikke helt de tips, som i skriver som alternativ. Hvordan kan man markere øjnene med øjen skyggen skal den lægges under øjet? Og hvordan bløder man den sorte streg op med pensel.
  Igen mega fed blog.
  Hilsen Kristina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Elisabeth

   Hej Kristina
   Prøv med en hvid eller hudfarvet liner på den våde kant. Det vil give dig et friskere look og dine øjne vil syne større. Så føler du måske heller ikke du “mangler” noget inde ved øjet :-)
   Du kan sagtens markere dine øjne med en sort/brun liner under øjet, den skal bare placeres imellem vipperne – ikke over ikke under. Jeg ligger altid en streg “ovenpå” hårene, toner den med en varm finger og blender endnu mere med en mørk øjenskygge.
   Mvh Anne Elisabeth

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina T

   Jeg bruger altid eyeliner under øjet fordi det gøre min egne flottere og større, men aldrig sort eyeliner da det er alt for hårdt til min lyse hud og aldrig på den våde kant. Jeg bruger enten brun, lilla eller blå og gerne en vandfast fordi de holder bedre. Men jeg kan også godt finde på at bruge en øjenskygge under øjet, så gøre jeg det bare med en eyeliner pensel.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina T

   *øjne skulle der selvfølgelig stå HI HI

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia Flannov

  Hej I to smukke mennesker

  Jeg er ny inde på Jeres side, men er allerede faldet fuldstændig pladask for den. Har indtil videre gennemgået 90 sider på bloggen og fortsætter med stor interesse :-) Elsker bare Jeres gode tips og ideer og selvfølgelig testene.

  Tak for en fantastisk side, den slipper jeg ikke igen.

  Mvh Montebella

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Tak Mia. Hvor var det sødt sagt og dejligt at høre. Håber du får gavn af at være her :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Kunne ikke være mere enig søde dåser! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bodil

  Jeg kan ikke leve uden en hvid eller hudfarvet streg – det åbner mine øjne og får mine til tider allergiplagde øjne til at se bedre ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Det er også noget HELT andet <3

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina

  Jeg elsker min sorte streg så meget at jeg har gjort den permanent. Og jeg elsker det! Nu ser det også pænt naturligt ud der i vippekanten, og når jeg har makeup på har jeg som oftest en hvid eyeliner på den våde kant. Det kan også sagtens suppleres med ‘udtonet’ øjenskygge – og det bedste af det hele er at der ikke er nogen der længere spørger om jeg er syg eller søvnig hvis de tilfældigt fanger mig uden makeup. ;)

  Mine øjenomgivelser er virkelig ufarvede, så lidt vippekantdefinition er fantastisk. Og ja, ikke flere double takes når folk kigger på mig uden makeup. :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Betina

   Ingen hører et ondt ord fra mig, hvis de netop definerer øjenvipperne med den sorte streg. Det jeg bliver helt trist af at kigge på er den alt for brede, hårde og sorte streg, som jeg desværre er helt almindelig.

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Zainab

  Det er derfor, jeg elsker jeres blog – den får mig til at revidere mit look. Jeg har store øjne, og min makeup skal derfor helst gøre dem mindre – eller de skal i hvert fald ikke se større ud. Vil I fraråde mig at bruge sort eyeliner på den våde kant? Eller skal jeg måske bare tvære den lidt ud med en vatpind?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg giver jer helt ret:).

  Kvinder med det omtalte look er faktisk ofte dem, som ikke har revideret deres look i mindst et årti, og stadig lægger makeup, som de gjorde, da de var “unge og friske”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helt bestemt enig!

  Det look hører teatermakeuppen til;).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anni

  Jeg er total ny ud i det med eyeliner. Jeg har meget små øjne og har indtil nu brugt den sorte streg (lover ikke at gøre det mere :)) Jeg har dog ikke brugt den på den våde kant, men under de nederste vipper..

  Hvordan skal jeg bruge en hvid? På den øverste vippekant og på den våde?

  Tak for en fantastisk blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha, hvor fedt. Så netop i dag en kvinde med det look og tænkte: “Hold nu ooop med at lægge blå streg under øjet!!” Det er virkelig uheldigt, synes jeg. Bruger altid eyeliner over øjet, og det er fint! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karin V. Sørensen

  Jeg er bare SÅ enig!!!
  I min omgangskreds er det især mine veninders mødre der holder fast i denne forfærdelige vane!
  Grinte højt da jeg læste din beskrivelse af hvor ligefrem ond kvinden med de langsynede briller så ud, og det er altså trist for hende at hun ikke ændrer sig makeup stil en lille smule!
  Jeg ville ønske jeg havde mod nok til at foreslå disse – ellers super flinke damer – et lille kursus i hvordan man f.eks toner stregen ud, og evt også en lille blød skygge ved de øverste vipper for ligesom at udligne lidt!!
  Men det tør jeg ikke!!!
  Har lagt mærke til at nogle kvinder fastholder det de engang lærte mht makeup. F.eks kender jeg en der er omkring de 60, og hun kommer konsekvent meget meget mørk øjenskygge ved den inderste øjenkrog, altså inde ved næsen! Og så ellers ikke noget andre steder! Det ser ubeskriveligt ud! Det viser sig så at det var noget hun lærte da hun var omkring de 25, og på den tid lagde man bare makeup sådan! (og så pyt da med hvordan det ser ud!)
  Derfor er jeg også så glad for en side som jeres hvor jeg lærer nyt hele tiden så det ikke en dag er mig de unge bliver bange for i S-toget :-D
  God dag til jer alle :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabine

  Jeg må erklære mig delvist uenig. Selv har jeg store øjne der hælder lidt ned, så jeg bruger den sorte streg som en del af min winged eyeliner til at løfte og lukke mine øjne så de ser længere ud frem for bredere og mere skrå.

  Til store øjne kan øjenskygge under den våde kant se underligt dukkeagtigt ud, så jeg må indrømme at jeg syntes det er lidt irriterende at der laves et så genereliserende indlæg. Det er ikke alle der ønsker at få sine øjne til at syne større eller mere åbne!

  På trods af at jeg ikke er helt glad for indlægget her vil jeg lige benytte lejligheden til at komplimentere jer for at drive en af de bedste danske blogs om hudpleje og makeup. Jeg har virkelig lært meget af de øvrige indlæg :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

   Enig, Sabine. Jeg bruger eyelineren på nøjagtigt samme måde som dig, netop fordi jeg har ret store øjne fra naturens side. :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

neuLash