Purple Day

Dyrevenlige øko-pensler: Ecotools og elf bamboo

Ecotools og Elf bamboo

Hvorvidt pensler lavet af dyrehår er det samme som dyremishandling, er et meget ømtåleligt emne i skønhedsverdenen og i dyrevelfærdskredse. Det største problem er nok, at vi reelt ikke har nogen chance for at vide de. Der findes ingen mærkningsordninger, kontrol eller lignende, og penslerne er ofte produceret over hele verdenen. Ligegyldigt hvilket brand de er solgt under.

Vi bruger selv begge pensler af både dyrehår og kunstige hår. Og det gør vi, fordi der er særlige tekniske fordele forbundet med pensler af dyrehår vs. kunstige hår. Om folk vælger det ene eller andet vil vi lade være op til dem selv, men der er en stor efterspørgsel efter dyrevenlige pensler af kunstige hår, og det vil vi selvfølgelig også gerne skrive om. Og mange af dem er så gode, at vi alle – veganere, kødspisere og pelselskere – kan have glæde af dem.

Ecotools
Ecotools er et kendt amerikansk mærke og elsket bland økofreaks verden over. De brander sig selv på kun at bruge kunstige hår og miljøvenlige materialer i form af bambus og fæstninger af genbrugs-aluminium blandt andet.

Penslerne er gode og kan kun anbefales, hvis du gerne vil gå efter kunstige hår. Det, jeg især er vild med ifht. Ecotools er det store udvalg af alle slags pensler, de har. Desværre er det kun en lille del af sortimentet, vi har i Danmark. I udlandet og på udenlandske webshops (især i USA) kan man finde meget mere. Desværre har jeg ikke lige fundet den perfekte webshop indenfor EU, der har et godt udvalg.

Herhjemme kan du få et fint lille udvalg i primært Helsam kæden af helsekostbutikker og forskellige webshops. Penslerne er solidt bygget og af en lækker kvalitet tactel børster, som er super bløde.

Vores favorit er Smudge Eyeliner penslen, som er perfekt til smokey eyes og kun koster 65 kroner.

Priserne er meget rimelige og starter fra 39 kroner. Et sæt med 6 gode basispensler koster 229 kroner. Du kan købe dem fx. hos Helsam kæden eller online hos Nelly.com.

Elf bamboo
De fleste af jer kender elf. Elf er et godt sted at købe pensler, hvis du vil undgå dyrehår. Jeg kan ikke komme i tanke om en eneste pensel derfra af naturlige hår.

Kvaliteten af elfs pensler er meget svingende. De billigste elf pensler er ikke pengene værd, men hvis man lige ofrer lidt mere (hvilket stadig ikke er ret meget!), så får man meget for pengene.

Elfs bamboo serie er et godt eksempel på dette. Serien ligner af udseende på mange måder Ecotools med de samme lyse bambushåndtag. Børsterne er også blød tactel, og elf sælger den også på at den er med genbrugsfæstninger.

Så på mange måder ligner de hinanden. Elfs pensler er også for hovedpartens vedkommende virkelig gode. De kan det, de skal kunne, og der er mange brugbare i mellem.

Som vi ofte har set med elfs pensler, så er der altså med jævne mellemrum en i blandt, som har løst skaft. I mit 5 piece bamboo brush set var der ganske rigtigt også en med løs skaft. Til den pris som elfs pensler har, så giver jeg dem en klat lim og glæder mig over alle de penge, jeg har sparet.

Jeg synes især, at der er nogle gode øjenpensler i blandt. All over eyeshadow brush og blending brush kan tilsammen lægge en perfekt øjenmakeup. Især er det fedt at se en billig blending pensel. Det ser man meget sjældent.

Elfs bamboo serie koster fra 5,50 britiske pund stykket. Et sæt med fem basispensler koster 20 pund. Du kan købe dem på Elfs webshop.

Andre dyrevenlig mærker
Kig også på Elfs øvrige pensler, hvis du vil undgå dyrehår. Nilens Jords Black diamondlinje, som vi har skrevet om før, er også kunstig. Avedas pensler er også dyrevenlige, miljøvenlige og voldsomt lækre, men dyre. Læs anmeldelse her.

15 kommentarer

 • Julie

  Elf Blending Brush og Ecotools Blush Brush er blandt mine absolut yndlingspensler!!! De er super bløde og tætte, taber aldrig et hår og holder formen vask efter vask… fantastisk!!!
  Jeg skal helt sikkert prøve den der Smudge Eyeliner pensel :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fantastisk, at i tager dette emne op…
  Det er så væsentligt…
  Ha’ en dejlig tirsdag
  og lad nu den verden glimre i glitter og glam og med et dyrevelfærds-øje på alle produkter
  Ibby

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Marie

  The Body Shop’s pensler er også super gode og ikke lavet af pels. De taber aldrig hår, så man er sikker på ikke at gå ud af døren med ekstra hår i hovedet ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ja, det er også et rigtig godt bud. Tak Line

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne Hollenbo

  Dette giver stof til eftertanke !! Skal dyrerne lide,fordi vi skal se godt ud- Nej det er på ingen måde fair!!! Tænker vil over det? Ja nolge gør,mens andre er ligeglade. Men en lille smule viden omkring dyrevelfærd,burde få nolge til og få en grim smag i munden !! Ikke kun mhs. til makeup – Men at folk kan spise burær,trammekalve,grise der står på trammer,fordi de kan spare lidt -Det kan gøre mig vild sur !! Jeg spiser kød og masser af det,men jeg spiser kun fra fritgåene dyr – Ja det koster lidt mere,men det smager en hel del bedre og jeg har ikke en grim smag i munden bagefter. Synes alt skal mærkes,så folk kan se,hvad de bruger deres penge på. Mvh. Susanne Hollenbo

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jep, der er mange overvejelser her :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • katja

  Jeg har købt Ecotools i Salling – og er glade for dem :o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Fedt. Var slet ikke klar over, at de også havde dem

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rigtig godt og tankevæggende indlæg, jeg sad og blev helt i tvivl om mine pensler var med dyrehår – men så skrev I lige at Nilens Jords Black diamondlinje var uden :-)
  Men Ecotools ser virkelig fede ud:-)
  /Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det kan også være helt umuligt at se med det blotte øje. Nilens Jord har MANGE med dyrehår. Men lige Black Diamond er uden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Real Technique af Samantha Chapman – pixiwoo på Youtube – er også 100 procent cruelty free – og absolut fantastiske!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Uuuuh selvfølgelig! (Må snart få prøvet dem…)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • alice sørenen

  Jeg har svært ved at tro at man opdrætter dyr alene for at tage deres hår til pensler. Og hvis det endelig skulle være tilfældet kan man jo stadig behandle dyrene ordentligt, – klipning er vel ikke i sig selv mishandling?!

  Så jeg kunne faktisk godt tænke mig at få anbefalet gode naturhårspensler til mineralsk make-up, og gerne i den økonomisk overkommelige boldgade :)

  PS. Jeg kunne f.eks ikke selv finde på at købe burhønseæg, men verden er jo ikke sort/ hvid vel?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Purple Day