Fredagsfavorit: Bobbi Brown Foundation Stick

Anmeldelse: Änglamark solspray og solstift

Sun Spray med faktor 15 til børn og voksne, Sol Spray SPF 30 Kids og Solstift Faktor 50.

Er det ikke perfekt vejr at teste solcreme i? Sidder her i min sofa og kigger ud på, at det hagler ned, mens jeg smører mig ind i solcreme.

Änglamark har lavet en solserie og en serie til børn, der både er svanemærket og astma- og allergimærket. Det er jo i sig selv garanti for, at der ikke er allergifremkaldende eller miljøskadelige ingredienser i, så det er selvfølgelig en rigtig god ting og gør dette til produkter, jeg gerne smører min søn ind i. Vi har testet Sun Spray med faktor 15 til børn og voksne, Sol Spray SPF 30 Kids og Solstift Faktor 50.

Først og fremmest er det selvfølgelig værd at slå fast, at der ikke er nogen grund til at købe en forskellig til voksne og en til børn. Brug den samme til både dig selv og dine børn, og vælg den, der passer dig bedst – lige gyldig om der står noget med børn eller voksne på den.

Begge solspray er godt formuleret og indeholder flere UVA beskyttende ingredienser, så du er godt beskyttet. Sun Spray med faktor 15 indeholder ikke alkohol, hvilket er sjældent for en solspray, og Sol Spray SPF 30 indeholder så lidt, at det ikke vil være noget problem på nogen måde.

Det er basis solcremer uden nogen form for plejende eller spændende ingredienser. Men de gør det, de skal, nemlig at beskytte mod solens UVA og UVB stråler.

Konsistensen er god og nem at fordele, og sprayen fordeler produktet godt. Jeg synes Sun Spray 15 er lidt klistret, når man smører den på, men det forsvinder hurtigt igen.

Prisen på 90 kroner, muligheden for at købe det i supermarkedet og allergi- og miljømærkerne gør det til attraktive produkter, synes jeg. Samtidig er spray-formen praktisk, især på stranden hvor det minimerer mængden af solcreme-iblandet-sand-masse.

Änglamark Solstift faktor 50 og lidt om Octocrylene
Solstiften er en dejlig blød stift med et højt fedtindhold, som er god til læber og andre udsatte steder. Den er blød og fungerer godt som læbepomade samtidig, men indeholder heller ikke nogle spændende ingredienser undtagen en smule E-vitamin. Men den gør det, den skal, og har en behagelig konsistens og en meget god pris.

Den er i modsætning til de to andre ikke Astma- og Allergimærket, sandsynligvis på grund af indholdet af Octocrylene, et solfilter som der har været rapporter om, at nogen har reageret med udslæt på. Det er en længere og kompliceret diskussion, som jeg vil tage op i løbet af ugen, men som det ser ud nu, så skal du kun bekymre dig om det, hvis du allerede har reageret på Octocrylene. Hvis du ingen reaktion har haft, så er der ikke noget at være bekymret for. Hvis du får en reaktion, er den ret harmløs, og så er det selvfølgelig en god idé at tjekke dit produkt for octocrylene, men der mangler stadig meget viden, og reaktionerne er sjældne og få. Så ingen grund til at gå i panik over det på nuværende tidspunkt. Langt de fleste kan godt tåle octocrylene, og alle solfiltre kan give allergiske reaktioner.

Her kan du købe det
Sun Spray med faktor 15 til børn og voksne og Sol Spray SPF 30 Kids koster 90 kroner stykket, mens Solstift Faktor 50 koster 29,95. Det er rigtig gode produkter til prisen, og du kan købe dem i Kvickly og Brugsen.

PS. Jeg har gæsteblogget på en af de store amerikanske gæsteblogs Karlasugar.net. Se mere her.

7 kommentarer

 • Hej Katja,

  gør det virkelig ingen forskel, om jeg bruger den ene eller den anden til mine unger? Jeg synes nemlig, det er skidesynd at smøre dem ind i det der ækle børnesolcreme – uanset mærket (skifter pt mellem Derma og Matas, for det er det, jeg lige har) klistrer det helt vildt meget og er mega-ubehageligt at have på, synes jeg selv (jeg brugte det, da jeg var gravid. For hvis nu…..)

  Den lille er snart 2 og ham giver jeg det pligtskyldigst på. Den store bliver snart 4 – hun har brugt resten af min Nivea-solcreme (fordi den er SÅ meget mindre klistret / mere behagelig at have på) og er nu gået over til noget Lancaster, jeg har.

  Mvh og tak – jeg har mange høje tanker om dine ord!
  Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Mette

   Tak skal du have. Det, der er vigtigt, i forhold til børn, synes jeg, er at det er astma og allergimærket og/eller svanemærket og uden parfume Så er man sikker på at der ikke er noget skidt i. Du kan også kigge på andre mærker uden parfume. Og så er det fuldstændig lige gyldigt om det hedder noget med børn eller voksne. Der er ikke noget i en solcreme der egner sig bedre til børn end til voksne. Det handler alene om markedsføring.

   Jeg synes begge disse er gode bud, de er hverken tykke eller ubehagelige. En solcreme til børn behøver ikke være tyk, fedtet og ubehagelig. Tværtimod.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laila

  Vi havde faktor 15 med i Italien på vores ferie og den virker upåklageligt. Den er virkelig vandfast, og eneste minus er da også at man blvier hvid når man bader, men så kan man jo på den anden side se at cremen er der endnu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Hej Katja,

  Er det en aerosol spray eller en pumpe-spray?

  Mvh Malene

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det er en mekanisk spray. Sådan en almindelig en. Der er ikke nogen aerosolgasser i i hvert fald.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tamara

  Hej!Jeg har en dårlig oplevelse med Sun Oil spray 30 Anglmark. To børn bliv allergisk selvom produkt har allergi mærke.🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Ja, det er desværre aldrig nogen garanti :(

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredagsfavorit: Bobbi Brown Foundation Stick