Sådan opbevarer en pudderdåse sin makeup

Billige pensler: Nilens Jord Black Diamond

Nilens Jord Black Diamond Line pensler

Både Helene og jeg bruger som regel MACs pensler, og det er også dem, I ser omtalt i de fleste vores looks. Pensler er et af de steder, hvor det er værd at bruge sine penge. Jeg vil til hver tid anbefale folk, at købe dyre pensler og billig makeup, men jeg forstår dælme godt jer, der ikke lige synes, I har råd til at starte en penselsamling, hvor hver pensel koster mellem 200 og 450 kroner. Derfor vil jeg her starte en lille serie, hvor jeg vil omtale og teste nogle af de penselserier med billigere alternativer, der findes.

Første mærke i testen er Nilens Jords Black Diamond serie. Nilens Jord har mange pensler, og der er mange interessante i blandt. Det er et godt mærke at kigge efter, hvis du vil have billigere pensler af en god kvalitet. Det eneste du med sikkerhed skal undgå, er de relativt mange versioner af skumapplikator på pind, de har lavet. Fuldstændig meningsløst.

Black Diamond er en serie af pensler med kunstige hår. Hårene er superbløde og meget lækre. Jeg har prøvet tre af penslerne, nemlig de to Powder Brushes og Eye Shadow Brush.

Powder Brush (traditionel)
De bløde syntetiske fibre gør denne til en meget lækker og blød pensel, og den er absolut en god pudderpensel. Jeg foretrækker en lidt breder og kortere pudderpensel, men denne fungerer fint.

Powder Brush (med flad overflade)
Den flade Powder Brush er så afgjort min favorit. Det er min yndlings foundationpensel (den minder meget om en tilsvarende pensel fra elf), og vi har lavet en video om, hvordan jeg lægger foundation, som du kan se her. Den flade overflade gør den perfekt til at “duppe” foundation på og give et perfekt airbrushed look. Den er også rigtig god som pudderpensel, hvor du buffer din pudder på lige som med en Kabuki pensel (okay jeg kan godt høre, der trænger sig en video mere på her…). Den giver en rigtig fin finish.

Eyeshadow Brush
Da jeg fik denne mellem hænderne måtte jeg have hjælp hos Helene, for jeg har aldrig set magen før. Det er en tæt af lang pensel skåret skråt, så den har en lige skrå kant. Den giver dog god mening, når man bruger den i globelinjen, hvor den fungerer godt. Hvis du har svært ved det med at lægge øjenskygge i globelinjen, så fungerer denne rigtig godt. Den skarpe kant og formen gør, at den lægger sig naturligt og de bløde hår blender godt. Personligt foretrækker jeg dog naturlige hår til en øjenskyggepensel af denne type, fordi de giver mere farve på. Finishen med en kunstig pensel som denne bliver mere transparent end med en med naturlige hår. Men god og utraditionel pensel som er velegnet til formålet.

Her kan du købe det
Nilens Jord Black Diamond penslerne koster fra 75 til 149 kroner og kan købes i Matas, Magasin mfl.

Hvilke pensler bruger du?

21 kommentarer

 • Når jeg kommer til DK næste måned er det første jeg skal, en tur i Matas efter en powder brush med flad top. Har set den video hvor du dupper din foundation på og skal så meget prøve det.
  Har kun en kabuki(?) pensel i samme serie til mineralpudder.
  PS: SKØN blog :O)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Tak Estermarie :-) Og ja, det hedder nemlig en Kabuki. De er rigtig gode til pudder.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kat

  Jeg foretrækker MAC, men klarer mig indtil videre først og fremmest med Elf…

  Kan du ikke bytte om på rækkefølgende af penslerne, så billede matcher artiklen (eller omvendt, naturligvis)? Så er det nemmere for ikke-pensel eksperter at koble omtalen med den rigtige pensel…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den puder borsten med flat top är riktigt bra, den finns ju inte på MAC :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Nej præcis, MAC har slet ikke en af den type. Jeg elsker den også.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hvor sjovt at du lige anmelder dem? Har lige købt pudderbørsten i matas i dag :-) Har tænkt mig at den skal bruges til bronzer, da jeg synes den har en rigtig god størrelse til formålet!
  Rigtig god sommeraften og tak for anmeldelsen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Tak i lige måde. Og husk at lade os høre, hvordan den virker :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Så er den afprøvet her til morgen, og den er virkelig god! Meget blød og taber ingen hår :-) Og den er perfekt i størrelsen til bronzer! Et virkelig godt køb til prisen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Fedt! Tak for tilbagemeldingen. Nej den taber nemlig slet ingen hår, det var også min erfaring.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Er en MAC pige, men er faktisk ret glad for den flade powder brush du også omtaler Katja. Bruger den til flydende foundation også – den er skøn til både foundation og pudder…

  Og så må jeg med skam i sindet meddele (og sig det ikke til Stine!!!!), at jeg er ret glad for Sigmas pensler.. Det er altså god kvalitet for pengene…..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hvis du lover heller ikke at sladre, så har jeg en anmeldelse på vej af dem. Shhhhh!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja

  Jeg har MAC og ELF (Studio og bamboo) pensler. Jeg elsker mine MAC pensler, men er også meget tilfreds med ELFs. Og endnu mere tilfred med prisen i forhold til kvaliteten!

  Den flade, som den du har testet her, har jeg fra ELF (studio) og er VILD med den. Jeg bruger den til mineralsk pudderfoundation. Jeg tror jeg vil have en mere, og forsøge mig med det airbrushede foundationlook :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hvad kan jeg sige, den er jeg også helt vild med :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monika

  Makeup er kunst! Og derfor smider jeg et godt råd denne her vej. Kunstnerpensler! Man skulle ikke tro det, men de virker! Søstrene Grene har nogle godt nok utrolig lange skafter, men samtidig bløde og små pensler til under 5 kroner stykket. De er perfekte til at lave pigmenter våde, til at lave detaljer, men også bare til at lægge all-over-farve på øjenlåget, og de kan også bruges som læbepensler. Nogle gange skal man tænke ud af boksen, for som værende 16 år, uden SU og med mange studier, så er budgettet ikke til M.A.C. :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Monika!

   Det er nemlig et rigtig godt tip! Jeg har selv Søstrene Grenes pensler liggende der hjemme, men jeg ville save de meget lange skafter af inden brug. Så langt er jeg dog ikke kommet endnu, ups!
   Jeg må tage mig sammen, Haha!
   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det er en super ide Monika. Jeg har hørt om det i USA men ikke vidst hvor jeg skulle kigge herhjemme. Tak for tippet!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg bruger selv penslerne i serien black diamond fra Nilens Jord, om dem er jeg super tilfreds med :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  Hej Katja, jeg har selv rigtig mange børster fra Black Diamond serien, men for nylig mistede jeg min højtelskede eyeshadow brush i toget, og det ser ud til, at den er udgået, for jeg kan slet ikke finde den andre steder på nettet. Jeg kan ikke give op på den, og bliver nok nødt til at kontakte Nilens Jord. Det ville være til meget stor hjælp, hvis du gider at tjekke, hvilket nummer der står på den, og hvis den bare ligger og flyder hos dig, er jeg også interesseret i at købe den til nypris!
  Jeg håber, at du har tid til at hjælpe :)
  Hilsen Lisa

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Er Powder Brush en lidt hård børste?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det er et meget gammelt indlæg og nogle meget gamle produkter. :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan opbevarer en pudderdåse sin makeup