Vinderen af Derma Eco konkurrencen blev...

Anmeldelse: Cowshed Skincare

Cowshed hudpleje

De fleste har nok opdaget at overdreven brug af æteriske olier i hudpleje ikke er min stil. Alligevel har jeg et blødt punkt for Cowshed. Navnene, designet, duftene og stilen tiltaler mig, og det hele emmer af hygge og en uhøjtidelighed og humor, jeg er vild med. Hvordan kan man ikke elske et produkt, der hedder Lazy Cow?

Cowshed er primært kendt for deres velduftende badeprodukter og aromatiske lys. Men de har også fået en hudplejeserie, som jeg vil se nærmere på i dette indlæg. I løbet af påsken vil jeg anmelde nogle af deres kropsprodukter.

Jeg kan lige så godt få slået fast med det samme, at de dejlige dufte kommer med en pris. Der er en seriøs mængde æteriske olier i Cowsheds produkter. Vi snakker virkelig seriøs. Hvis du er parfumeallergiker eller har sart hud, så skal du holde dig væk eller i hvert fald holde dig til deres duftlys og nyde duften af dem, mens du smører dig ind i en svanemærket bodylotion. For æteriske olier i denne mængde er ikke for sart hud. Og det gælder stort set alle de produkter, jeg har prøvet.

Det frustrerer mig, for der er så mange gode ting i deres produkter, at jeg sidder og tænker, IIIIIIIH hvor kunne jeg godt tænke mig at jeg lige kunne tage dette produkt og pille det og det ud af, og så ville det være fantastisk. Men det kan jeg desværre ikke, så det er produkter med fordele og ulemper.

Men jeg vil godt give Cowshed en stor credit for som de eneste, jeg indtil videre er støt på i den naturlige del af kosmetikindustrien, at markere fuldstændig korrekt og ærligt på deres produkter, hvilke ingredienser der kan være allergener og at have mærket alle produkter med en advarsel om, at på grund af det høje indhold af æteriske olier så anbefaler de, at man tester på et lille stykke hud først. Respekt for det!

Cowshed Raspberry Seed Anti-Oxidant Facial Oil
Det her er et af de produkt, hvor jeg virkelig har lyst til at flå nogle af ingredienserne ud, for hold da op hvor er jeg vild med dele af det, og hvor er jeg træt af andre dele af det. Dette er en fabelagtig ansigtsolie spækket til randen med superpotente antioxidanter og andet godt. Og den dufter dejligt og føles godt. Desværre er den også bare spækket med ingredienser som citron, citrongræs, rosmarin og koriander, som alle kan irritere huden. Det, der undrer mig er, hvorfor man tilsætter disse ingredienser? For udover at de dufter godt, har de ingen dokumenteret effekt på huden whatsoever. Og det er så ærgerligt for, hvor har de puttet mange andre gode sager i denne. Min hud reagerer heldigvis ikke på den, men da jeg kom for tæt på mine øjne med den, blev de med det samme irriterede.

Cowshed Neroli Nourishing Daily Moisturiser
Det er lidt samme historie med Cowshed Neroli Nourishing Daily Moisturizer, men dog ikke helt så vildt som med serummet. Igen gælder samme kommentar. Hold op hvor er der mange gode ting i, og hvor er der meget æterisk olie i. Her står olierne dog længere nede på ingredienslisten, så det hjælper lidt på sagen. Men stadig, hvor ville jeg gerne have haft færre af dem, for der er andre gode ting i, jeg gerne ville have haft for sig selv.

Cowshed Palmarose Revitalising Face Mask
Som rosinen i pølseenden kommer det produkt, som er min klare favorit. Det er nemlig en helt suveræn muddermaske, og der er ikke helt så meget parfume i den (altså alt er relativt, ikke). Da jeg først åbnede den, var det med temmelig meget undren, og jeg var ved at afskrive den, for det er godt nok den tyndeste muddermaske, jeg nogensinde har prøvet. Indtil det gik op for mig, at det faktisk er en fordel.

Den sidder nemlig som et ganske fint og ultratyndt lag på huden i de ti minutter, man har den på, uden at føles ubehagelig eller stramme som de gode gammeldags tykke muddermasker, som er grunden til, at jeg ikke har haft en maske på i mange år. Og min hud var babyblød, fin og mat bagefter. Og så indeholder den gode ting som honning og hindbær, som er rig på antioxidanter og anti-irritanter. Men altså stadig med en god portion parfume.

Et sidste tip
Hvis du som jeg er tiltrukket af Cowsheds og andre lignende mærkers univers og de forførende dufte, men gerne vil være påpasselig med de massive mængder æterisk olie, så er deres Bath & Shower Gels en god mulighed, hvor man kan lade sig indhylle i de dejlige dufte, og så få dem skyllet af kroppen igen. Og så selvfølgelig deres aromalys. Jeg ser nærmere på en af deres Bath & Shower Gels og en Body Lotion senere i løbet af Påsken.

Her kan du købe det

Du kan købe Cowshed i Magasin, Illum og på Magasins webshop. Neroli Nourishing Daily Moisturiser koster 495 kroner, Raspberry Seed Anti-Oxidant Facial Oil koster 595 kroner og Palmarosa Revitalising Face Mask koster 355 kroner.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinderen af Derma Eco konkurrencen blev...