Wella Calm Sensitive Shampoo

Korres: Suveræn makeup

Som mange af jer måske har opdaget, er det sjældent jeg er begejstret for de mærker, der kalder sig selv “naturlige” og “økologiske”. Men Korres’ makeuplinje har imponeret mig. Deres hudplejeserie er jeg ikke fan af, men deres makeupserie indeholder nogle helt suveræne produkter, og jeg er smaskforelsket i flere af dem.

Korres makeuplinje er ret omfattende, og farveudvalget er stort. Og de produkter, jeg har testet, er med få undtagelser rigtigt gode, og flere er i en klasse for sig. Desværre er priserne også i den høje ende, men hvis du har råd og lyst til at købe andet end de billigere mærker, bliver du ikke skuffet.

Zea Mays powder blush – 198 kr.
Korres Zea Mays powder blush 15 Natural

Korres’ blush er stjernen i deres makeupkollektion. Den er silkeblød, pigmenteret og blender ind i huden som en drøm. Jeg har testet den i farven Natural, som er en skøn naturlig farve med ferskennuancer, der giver en naturlig glød, som virkeligt ser ud som om den kommer indefra. Det er en meget klædelig allround farve, som vil passe til de fleste, især hvis du har varme undertoner i din hud.

Jeg er en sucker for blush, og denne er nu klart en af mine favoritter. Kan ikke vente med at prøve flere farver!

Korres blush Natural på kinderne

Korres blush i 15 Natural på kinderne.

Sunflower & evening primrose eyeshadow – 119 kr.
Korres Eyeshadow 75S Purple

Øjenskyggerne i serien er på linje med blushen. De er silkebløde og superpigmenterede. Der er mange med en del shimmer som 75 purple, som jeg har prøvet. Men der er også flere fine matte muligheder. Den holder rigtigt godt og er fuldt på højde med mine yndlingsøjenskygger fra MAC, NARS og Clinique. Desværre kan man ikke på Korres’ hjemmeside se oplysninger, om det er en mat eller en shimmer øjenskygge, så be’ om Korres, det kunne vi godt tænke os!

Korres øjenskygge i Purple

Korres øjenskygge i Purple

Soft eyeliner pencil – 79 kr.
Korres Soft eyeliner pencil S1 black
Soft eyeliner pencil har jeg det lidt ambivalent med. På den ene side synes jeg, det er mest fair at vurdere produkter, ud fra hvad de påstår de kan og sælger sig selv som. Og denne eyeliner er lige præcis det, den påstår, nemlig en blød eyeliner. Den er meget cremet og blød i konsistensen. Det betyder også, at den aldrig rigtigt tørrer ind og derfor er meget nem at få tværet ud. Den sætter sig aldrig rigtigt. Korres har også en almindelig eyeliner i sortimentet, som jeg forestiller mig er anderledes, men den har jeg desværre ikke prøvet. I min verden er en god eyeliner en, der sætter sig, når man har lagt den, så den bliver siddende og ikke tværer ud. Men da denne eyeliner sælger sig selv som en blød eyeliner, må jeg da give den ret i, at det er den, og jeg ved, at flere godt kan lide det. Desværre er det ikke min foretrukne type.

Korres øjenskygge i Purple og Soft eyeliner i sort

Guava lipstick – 159 kr.
Korres Guava Lipstick 34 Nude

Korres har to typer læbestift, og deres Guava læbestift er den mest dækkende, mest matte, og derfor også mest holdbare. Det er en rigtigt god læbestift med god dækkeevne og god holdbarhed. Den er cremet, når du lægger den på, men sætter sig til en lidt tørrere konsistens, som også sikrer holdbarheden. Jeg prøvede den i farven Nude, som er en rigtigt god hverdagsfarve uden tjubang i. Der er mange muligheder for vildere farver også.

Korres Guava Lipstick Nude

Korres Guava læbestift i Nude

Mango butter lipstick SPF 10 – 159 kr.
Korres Mango butter lipstick SPF 10 45 Coral

Korres anden type læbestift er en sand sjældenhed i makeupverdenen, nemlig en læbestift med solfaktor. Og ikke bare solfaktor, næ den indeholder også god UVA-beskyttelse. Det alene er en sjældenhed, og derfor er jeg meget begejstret. Jeg tror, den bliver min tro følgesvend i sommerhalvåret. Derudover er det en rigtigt god læbestift og meget anderledes end den anden Guava læbestift. Denne er cremet og semitransparent. Jeg har prøvet den i farven Coral, som jeg bare synes er skøn!

Korres Mango Butter Lipstick Coral

Korres Mango Butter læbestift med solfaktor i farven Coral

Lip butter – 89 kr.
Korres Lip butter quince
Der er flere farvede læbepomader i sortimentet, og alle er de gode og behagelige læbepomader, der både plejer læberne og giver dem en smule farve. De er også kraftigt parfumerede. Jeg synes dog ikke duften og smagen er ubehagelig på nogen måde, men du skal nok lige dufte til den, før du køber den. Jeg har prøvet den i Quince, som giver et fint pink skær til læberne. De hedder alle en frugt, som de også dufter og smager af. Reelt indeholder de meget små og ubetydelige mængder af ekstrakter fra de frugter og så aroma, så det er kun for duften og farvens skyld, du skal vælge, hvilken frugt det skal være. Den grundlæggende formel er den samme. Quince og Guava indeholder desværre flere parfumestoffer, som er på EU’s liste over særligt problematiske parfumestoffer, så se om du ikke kan finde en favorit blandt de andre farver.

Korres Lip Butter Quince

Korres Lip Butter i farven Quince

For alle produkterne gælder, at de planteekstrakter, de sælger sig selv på, for det meste står meget langt nede på ingredienslisten og derfor kun er til stede i meget små mængder. De er mere af navn end af gavn, men det gør ikke så meget, når produkternes øvrige traditionelle og solide ingredienser gør, at de fungerer så godt.

Hvor kan du købe det?
Du kan købe produkterne på Korres’ skandinaviske hjemmeside og webshop, i Illum eller i Charlotte Møllers parfumeri.

4 kommentarer

 • Ann

  Er helt vild med blushen – den er bare super flot og naturlig… meeen synes godt nok 298 kr. er meget for en blush. Du kender ikke en farve fra MAC, som ligner den? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Ann

   Det er kun 198 danske kroner. De 298 kroner på korres hjemmeside er i svenske kroner. Men den blev også ved med at vise priser i svenske kroner for mig? Så det er stort set kun en 10’er mere end MACs blushes. Men jeg vil sige at den minder lidt om MACs Margin. Omend denne har en finere konsistens, er lidt mere varm og lidt mindre shimmery. Jeg synes den er den smule mere værd :-) Men Margin er nu også en fin blush, jeg til hver en tid vil anbefale!

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  Ah okay.. så er det ikke så galt igen. Tusind tak for rådet :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lækre produkter, rougen er værd at bruge penge på! Den lægger sig så fint og naturligt!

  Smil fra Cille,
  http://www.beautyblock.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Wella Calm Sensitive Shampoo