Tirsdagstip: Tricks til det perfekte smokey eye

Carine
15.10.24
Carine

Det er længe siden, jeg har skrevet om smokey eyes. Hvis du ikke er øvet ud i disciplinen, kommer guiden ”Tirsdagstip: Tricks til det perfekte smokey eye” her. Beskrivelserne lyder ofte både svære og overvældende. En af de bedste ting ved smokey eyes er netop, at man ikke behøver at være ekspert. Looket lægger næsten sig selv, hvis man bare ved, hvordan man skal gøre. Der er ganske få huskeregler, der er gode at kunne… og ellers er det bare makeup. Det kan fjernes endnu hurtigere, end det er lagt, hvis det ikke er pænt. Faktisk skrev jeg ikke bare en men to… godt nok meget enkle vejledninger for nylig. Det var i Torsdags top ti: Makeuptrends AW24, hvor jeg også nævner to produkter, jeg selv elsker. De er begge helt geniale til formålet og ellers findes de begge i mange flere farver.

Øv dig inden sengetid

De fleste ryster lidt på hovedet af mig, når jeg foreslår at lægge makeup inden sengetid. Hvis grunden ikke er indlysende, så hæng på og læs forklaringen, den er logisk, det lover jeg. Måske virker det absurd at lægge makeup, når man er træt og egentlig skulle i seng. Når jeg alligevel altid netop opfordrer dig til at tage makeup på inden sengetid, er det fordi det er ufarligt. Hvad er det værste, der kan ske? Det er faktisk, at det bliver så pænt, at du ikke har lyst til at fjerne makeuppen igen. Ingen bliver gode til noget uden at øve sig.
Der er en grund til, at smokey eyes er et af mine favoritlooks overhovedet. Et smokey eye kan vitterligt være lynhurtigt at lægge. Det sidder lynhurtigt i fingrene, når man lige har prøvet det et par gange.

Hvad er det egentlig?

Der er efterhånden en del fejlagtige definitioner at finde rundt omkring. Det er jo lidt ærgerligt, fordi ingen så helt ved, hvilket look der i virkeligheden er tale om. Definitionen er egentlig virkelig logisk, smokey eyes skal nemlig ligne en røgring rundt om øjet… Farven, uanset hvilken du vælger, skal altså være mørkest tættest på vippekanten. Herfra toner man op, ud og ned… Vigtigst er det, at alt er tonet helt ud, så der ingen hårde kanter er. Når nu jeg skriver røgring, er det ikke ensbetydende med, at den skal være symmetrisk.
Der er en regel, som desværre ofte bliver glemt eller ignoreret. Det er, at farven skal titte op over globelinjen, også selvom du ikke lige har en naturligt. Gør den ikke det bliver dine øjne bittesmå og looket knap så flatterende. Det kan selvfølgelig være et look i sig selv.

Tricks til det perfekte smokey eye

Når man skal lægge smokey eyes, kræver det ikke meget udstyr… faktisk kan man nøjes med fingrene. Det må jeg erkende, er ret svært for mig… Efter køb af nogle nye eyelinere, har jeg øvet mig rigtig meget i at bruge en smudger. Det er den hårde applikator, der ofte sidder i den anden ende af eyelineren eller øjenskyggepennen. Det gør virkelig udtoningen lettere, og så slipper jeg for at bruge en pensel, der jo skal vaskes… Det er heller aldrig lykkedes mig at blive dus med det mere uperfekte og asymmetriske eller skæve, om du vil. Mine præferencer skal dog på ingen måde opfattes som en regel… Eller holde dig tilbage, du skal selvfølgelig gøre det, som du vil! Herunder er en oversigt over redskaber, der kan være nyttige. Efterfølgende går jeg hurtigt igennem fordele og ulemper ved de tre mest almindelige produkter.

Det rigtige produkt

Det er naturligvis en smagssag, men du har tre overordnede muligheder, der kan bruges på mange måder.

  • Eyeliner eller en øjenskyggepen er efter min mening lettest at styre. Det er det, fordi det er let at fordele samme mængde farve på begge øjne. Udfordringen med de to produkter er, at man skal være lidt hurtig og lægge produktet på et øje ad gangen. Når de tørrer op, rykker de sig typisk ikke ud af stedet.
  • Et helt cremet produkt, kan til gengæld godt være en udfordring, fordi det er sværere at styre mængden… Det bliver altså nemt for mørkt eller voldsomt. Selvom du ikke skal være ligeså hurtig som med en eyeliner eller øjenskyggepen, skal du stadig ikke nøle.
  • Pudderøjenskygge var før i tiden min favorit. Det kræver mere af den, der lægger makeuppen og så

Prøv dig frem og find din favorit.

Det rigtige værktøj

Som sagt er det ikke det store, du behøver for at lægge et smokey eye. Der er sikkert næsten lige så mange holdninger til, hvilke pensler der er bedst til formålet, som der er pensler…
Mine foretrukne redskaber er:

  • Blyantspensel: Det er en lille rund pensel med tætte korte hår, der er spidset ind mod midten.
  • Smudger: Som nævnt er det først og fremmest den hårde applikator i den anden ende af eyelineren. Der er også kommet flere pensler med dette navn. Det er en forholdsvis flad, meget tæt pensel med temmelig korte hår.
  • Udtoningspensel: Det er en pensel med længere og løsere hår til at tone øjenskygge ud med, især god når du bruger pudderøjenskygge.

Generelt bruger jeg altid en øjenskygge primer, uanset hvilket look jeg lægger. Faktisk bruger jeg også primer under cremede øjenskygger, der ofte virker som primer i sig selv.

Men sagde du ikke lige…

For at illustrere pointen om at lægge produktet op over globelinjen, har jeg valgt et MEGET gammelt billede. Der kan du se, hvor stor en forskel det gør, når øjenskyggen ligger under globelinjen. I den ældgamle guide “Guide: Sådan laver du smokey eyes” kan du se en lidt bedre version. I det tilfælde kunne jeg nok godt have tonet øjenskyggen bedre ud. Billedet og guiden herover tjener også det formål, at du roligt kan kaste dig ud i det… Man kan kun blive bedre med tiden! Måske kigger jeg tilbage på billeder af mig selv om ti år og tænker, sådan gør man jo slet ikke… Det vil tiden vise, indtil da holder jeg meget af smokey eyes. Det er i øvrigt også det perfekte look til dig, der måske har hud der krøller lidt: Smokey eyes til øjne der har set en del.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *