Tirsdagstip: Nej, du kan ikke vaske huden fri for bumser

Vand: Maya Water
01.10.24
Vand: Maya Water

Der er travlt i indbakken i øjeblikket. Selvfølgelig kan jeg være bedøvende ligeglad med, om du ødelægger eller belaster din hudbarriere. Det er jeg bare ikke!  Det er ærligt talt lidt frustrerende, fordi det gør en KÆMPESTOR forskel, hvordan du renser huden. ”Nej, du kan ikke vaske huden fri for bumser” er endnu et forsøg på at forklare budskabet! Helst ville jeg bøje det i neon og støbe det i cement, men det bliver endnu et tirsdagstip. Der er nærmest ikke den teenager, der ikke er faldet i rensefælden før eller siden. Det kan jeg da heller ikke selv sige mig fri for. Der er bare en temmelig stor risiko for, at du forværrer problemet, hvis du bruger vand en masse. Det er bestemt IKKE mildt at rense med vand. Brug meget hellere et mildt renseprodukt med en lav pH-værdi på en hårdt opvredet klud.

Nej, du kan ikke vaske huden fri for bumser

Der er mange flere voksne mennesker, der skriver med denne her belastede og ofte rigtig sure hudbarriere. Hvis det handler om de unge, er det oftest en mor eller en far, der skriver i deres sted. Det er ufattelig sjældent, jeg slipper afsted med at beskrive, hvordan man renser huden. Mener jeg nu virkelig, at det er bedst at undgå vand? Der er nemlig det, at de plejer… eller de har hørt… eller de har altid lært, at sådan gør man!
Heldigvis er der sket rigtig meget igennem tiden. I dag er rensevand, micellar water eller vores Alt i en Makeupfjerner rigeligt. Faktisk er de så effektive, at de kan redde din hud, særligt her i vinterhalvåret. Din hud sætter SLET IKKE pris på at blive udsat for vand. Skal det endelig være, så begræns mængden med en klud.

Sådan undgår du vand

Det er da ikke fordi, jeg er uforstående overfor, at ændringer kan være svære, og man unægtelig vil snuble undervejs. Nye ritualer og vaner er da slet ikke nemme at vænne sig til. Gør dig i det mindste den ulejlighed at prøve, eller respektér, at du simpelthen ikke gider. Indtil du lytter eller rettere sagt læser, snyder du kun dig selv for resultater. Der kan jeg godt blive småfrustreret, fordi renseritualet med masser af vand åbenbart er helligt.
I indlægget ”Sådan renser du huden”, er der forklaret fire forskellige rensemetoder. På nær afsnittet om Vaskebalsam, der er en særlig problemstilling, er rensemetoderne (eller produkterne) nævnt i prioriteret rækkefølge. Det kan kræve langsom tilvænning at skifte rensemetode. Når man først mærker effekten af en mildere rens og mindre vand i det daglige ritual, bilder jeg mig dog ind, at det er lettere at forstå.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *