Tirsdagstip: Brug kaffegrums til hænderne

22.10.24

Opfordringer til at lave produkter hjemme i køkkenet finder du ikke mange af her på bloggen. Med ”Tirsdagstip: Brug kaffegrums til hænderne” er det dog præcist det, jeg opfordrer til. Der er nemlig særligt én ting, du med fordel kan lave selv, og det er scrubs. Uanset om dine hænder allerede er slidte eller ej, er tiden, hvor du skal pleje hænderne ekstra, kommet. I ”Torsdags top ti: Til trætte hænder” tippede jeg om produkter, hvis uheldet er ude og hænderne allerede er slidte.
Kulde og vask en masse kan få selv den mest robuste hud til at stramme. Hænderne bliver jo brugt til en del, hvorfor det godt kan betale sig med god pleje. Velplejede hænder er ikke bare pænere, de er også langt rarere at bruge og være i. En modstandsdygtig hud på hænderne kan virkelig gøre en stor forskel, især når det bliver koldere.

Eksfolierende ingredienser

Det er vildt tilfredsstillende at røre en scrub af olie eller nøddesmør og en form for eksfolierende ingrediens. Samtidig er det effektiv, billig og hyggelig hudpleje. ”En form for eksfolierende ingrediens” kan være alt fra salt, sukker, kaffegrums eller mandelmel. Det er helt klart bedst og nemmest med noget, man uden kvaler kan skylle ud i afløbet. Derfor anvender jeg selv nedenstående scrub over en finmasket si, så der ikke ryger alt for meget i afløbet. Der er særligt én ingrediens, der er afsindigt god til hænderne. Det er helt almindeligt kaffegrums, jeg taler om, der hjemme hos de fleste af os endda er affald. Fordelene ved at genanvende kaffegrums er mange, hvorfor det er så godt til huden, kommer jeg ind på senere.

Vidunderligt affald

Måske kender du det gamle tip om at fjerne lugt fra hænderne med en skive citron? Faktisk er kaffegrums et langt bedre valg.
Hvis du ikke er kaffedrikker, så er der slet ingen grund til at fortvivle. Selvom de kigger lidt på én, første gang man spørger, er de fleste baristaer gavmilde og glade for at slippe af med kaffegrumset. Hvis du får mere end du lige kan bruge, kan du lægge det i fryseren, så det ikke mugner.
Kaffegrums er genialt som hudpleje på grund af det høje indhold af gode fedtsyrer og phytosteroler. Indholdet af E Vitamin og øvrige antioxidanter er også højt i olien. Når man bruger kaffegrums er det vigtigt, at kaffen er forholdsvis fint kværnet. På den måde undgår man at ridse huden. Det er selvfølgelig vigtigst, hvis du nu også får lyst til at prøve effekten i ansigtet.

Brug kaffegrums til hænderne

Du kan sagtens nøjes med at bruge kaffegrums, du kan også fint blande det med en god olie eller nøddesnør. Det er sheasmør, jeg selv blander med, fordi det giver en sejere konsistens, når jeg blander med kokosolie. Denne olie har som bekendt et ekstremt lavt smeltepunkt, hvorfor den bliver MEGET flydende. Det kan hurtigt give lidt mere rengøring end jeg er i humør til. Den blanding kan jeg både finde på at bruge i hovedbunden, over alt på kroppen, til hænder og fødder.
Kaffegrumset skal naturligvis være afkølet og ikke frisk fra maskinen, så du risikerer at brænde dig. Kaffen kan som sagt ridse huden, uanset om du blander med olie eller bruger kaffegrumset alene. Massér kaffegrums eller blandingen ind i huden og lad det sidde et øjeblik. Skyl kaffegrumset af og dup hænderne tørre med papir, så du ikke tørrer olien af igen.

Gødning og lugtfjerner

Hvis du får smag for at genanvende dit kaffegrums, er der masser af anvendelsesmuligheder:

  • Du kan med fordel bruge det som gødning. Kaffegrums er rigt på flere gode mineraler såsom kalium, kvælstof og fosfor, som dine planter rigtig godt kan lide. Det er både potteplanterne og blomsterbedene, der kan have brug for et skud mineraler.
  • Kaffefrums skulle også gøre have livet lidt lettere i forhold til kryb. Da kaffegrums skulle tiltrække orme, mens det skulle afskrække snegle og andet kryb, der gør skade i haven.
  • Min veninde har stort held med at dyrke diverse svampe i muld blandet med kaffegrums.
  • Kaffegrums er også et udmærket rengøringsmiddel til en gryde, der er brændt på.
  • I øvrigt er det ikke kun hænderne, kaffegrums kan fjerne lugt fra. Det kan også hjælpe udluftningen på vej og fjerne lugt fra for eksempel køleskabet.

Rigtig Kaffe fandt jeg endnu flere anvendelsesmuligheder.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *