Olfaktorisk onsdag: Le Labo Aldehyde 44

Olfaktorisk onsdag: Le Labo Aldehyde 44
21.08.24
Olfaktorisk onsdag: Le Labo Aldehyde 44

Produkter markeret med ¤ er modtaget som anmeldereksemplar

Sidste år gik jeg glad ned for at købe Le Labo Aldehyde 44 ¤, der ellers hører hjemme i Dallas. Det var den, der skulle være årets City Exclusive i min samling. Det var dog ikke en mulighed, da den ikke var i sortimentet, selvom den burde være der. Det ligger mig fjernt at plage andre mennesker om noget, det følte jeg mig dog nødsaget til. Måske var det i virkeligheden lyden af, at mit hjerte blev knust, William fra Le Labo kunne høre… I hvert fald gik der nogle uger, og så fik jeg den bedste besked om, at William havde tryllet! Duften blev vist nok blandet i Paris, men den dufter jo lige fantastisk af den grund.
Der er kun en ting, der irriterer mig ved den duft… Det er, at jeg ikke nænner at bruge den lige så meget, som jeg har lyst til.

Le Labo Aldehyde 44 ¤

Én af de tarveligste måde at beskrive en duft på er ved at sige, at den dufter af aldehyder. Derfor er navnet lidt irriterende… Det er dog et klassisk eksempel på IYKYK, altså hvis man ved det, ved man det! For ingen duftentusiast er i tvivl om, at Le Labo Aldehyde 44 ¤, har en overdosis aldehyder i åbningen.
Desværre fører den heftige åbning til nogle lidt ærgerlige sammenligninger med andre dufte. Paralleller til nogle MEGET kendte klassiske dufte med denne note kan man sagtens drage. Den skønne rene og sæbeagtige Le Labo Aldehyde 44 ¤ står dog ganske fint selv! Åbningen består ydermere af en knastør og nærmest træagtig neroli. Det er kompositionens hjerte af jasmin, påskeliljer og tuberose, der har vundet mit hjerte. Forskellige typer moskus og en helt let krydring af en nærmest salt vanilje sørger for et langt liv på huden.

Aldehyder

Hvis det er en gåde for dig, hvad jeg refererer til ovenfor, vil jeg lige uddybe lidt. Aldehyder er som navnet antyder ikke bare én note, det er mange. De fleste har dog nogle fælles træk, der gør, at de ofte netop bliver skåret over én kam. Det er ikke fair, for aldehyder kan for eksempel dufte blomstret, metallisk, frugtigt, voksagtigt og af petrichor. De har ofte sådan en lidt brusende eller boblende karakter, altså som kulsyre i næsen… De kendte klassikere, jeg hentyder til, er blandt andet Estée Lauder White Linen. Chanel har inkluderet aldehyder i flere dufte, hvoraf de mest kendte nok er No 5 og No 22. Det er uden tvivl dufte, de fleste på et tidspunkt har duftet til og nok også kan genkende. Den korte beskrivelse af duftprofilen går altså i mange retninger, den kan nemlig også være sæbet, frisk, kølig og ren.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
2 kommentarer
Charlotte Gyldenkærne

Parfume til over 3.500 kroner for 100 ml ?

Helene Randløv

Hej Charlotte
Ja, det er mange penge, men det er også en virkelig skøn duft.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *