Tirsdagstip: Vælg den rigtige kropspleje

Tirsdagstip: Vælg den rigtige kropspleje
20.08.24
Tirsdagstip: Vælg den rigtige kropspleje

Dagens tip ”Vælg den rigtige kropspleje” er egentlig skrevet i forlængelse af sidste uges ”Tirsdagstip: Glem alt om mirakler”. Er der nemlig ét sted alderen VIRKELIG indhenter os, hvis ikke vi har passet på, så er det på kroppen. Det kan være plettede hænder, læderhud på brystet eller sære tørre pletter hist og pist. Huden på brystet er slem til at afsløre dine dårlige vaner, huden der er nemlig oftest ligeså udsat som ansigtet.
Når man tænker på, at SPF ikke har været tilgængeligt størstedelen af min mors liv, er hendes hud sluppet nådigt. Hun har ikke specielt mange rynker for en firsårig, og hyperpigmentering er heller ikke en bekymring. Der er ét sted, alderen har sat sine spor, det er området øverst på brystet. Det er derfor dét område, jeg selv er mest bekymret for, og alligevel er jeg doven med plejen.

Vælg den rigtige kropspleje

Når jeg skriver den rigtige kropspleje, er det med et glimt i øjet, det er selvfølgelig helt op til dig. Der er dog ingen tvivl om, at de rigtige produkter kan gøre en stor forskel. Der er naturligvis nogle gode huskeregler, der for overblikkets skyld er samlet her:

  • Spar på vandet… især det varme.
  • Vælg blide vaskeprodukter med lav pH-værdi og uden SLS eller SLES.
  • Gå efter specifikke ingredienser til det, du gerne vil behandle.
  • Beskyt mod vind, vejr og sol.

Den sidste regel er ikke ligefrem munter, men det er måske den vigtigste af dem alle!

  • Tjek skønhedspletter og modermærker, kortlæg og tag billeder af dem, så du altid har et sammenligningsgrundlag.

Hvis man ikke er vant til at pleje huden, kan selv den mindste ændring virke uoverskuelig. Heldigvis er der flere steder, hvor man kan springe over, hvor gærdet er lavest.

Brug det samme…

Selvfølgelig kan du sagtens bruge de samme produkter, som du gør i ansigtet, men det bliver hurtigt en bekostelig affære. Det er så dejligt at se, hvordan flere og flere mærker vælger at fokusere på gode ingredienser til kroppen. Udfordringen er naturligvis koncentrationerne, fordi produktet naturligvis bliver dyrere i takt med en højere koncentration af aktiver. Og så er vi egentlig tilbage til det med at bruge ansigtspleje… Det kan nemlig give god mening at vælge noget effektivt men budgetvenlig ansigtspleje.
Der er dog også flere interessante mærker, der producerer kropspleje med spændende ingredienser, der faktisk er til at betale. Du skal kigge efter de samme ingredienser, som du ville kigge efter til ansigtet og selvfølgelig vælge efter dine udfordringer.
Sidst men ikke mindst skal du huske at beskytte huden, det gælder naturligvis mod vind, vejr og UV-stråling.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *