Synlige porer under øjnene

Synliger porer under øjnene
01.08.24
Synliger porer under øjnene

Synliger porer under øjnene

Har du søgt efter knopper under øjnene, så er du sandsynligvis stødt på milia. Små lommer af døde hudcelller, som kan opstå på på huden og også under øjnene. Eller du er måske nået så langt, at du har læst om periorbital dermatit, som er et udslæt, der kan opstå omkring øjnene på grund af irritation.

Men mange af os har bare en let knoppet hud under øjet helt naturligt, fordi vi er skabt sådan. Det er ikke, fordi der er noget galt. Det er bare fordi vores hud er så tynd, at man kan se hudens porer igennem.

Se på billedet – det er mit højre øje lige efter bad. Jeg har meget tynd hud under øjnene. Det er den samme tynde hud, der giver mig synligt mørke rande under huden, fordi hudens blodårer kan ses igennem. Og hvis du kigger på den inderste del af huden under øjet – især ind mod næsen, så kan du også se små knopper samme sted. Det er hudens porer, som er synlige af samme årsag.

Naturligt fænomen

Der er ingen milia der. Der er ingenting galt. Jeg har altid set sådan ud, siden jeg var et barn. Mine tre sønner ser også sådan ud. Det er måske som med så meget andet blevet mere tydeligt med alderen, men det har altid været der.

Og nej, der er intet, vi for alvor kan gøre ved det. I hvert fald intet, som jeg kender til.

Den tynde hud kan måske gøres en lille smule tykkere med produkter der stimulerer dannelsen af collagen. Glykolsyre, A-vitamin og peptider er de oplagte bud. Men ingen af dem er mirakler lige i dette tilfælde.

Ser porerne ikke bare synlige, men også tilstoppede ud, kan du naturligvis prøve med samme middel som til porerne på næsen – nemlig salicylsyre og niacinamid. Men er knopperne lige så små som mine, så er der ikke noget unormalt ved dem. De er bare synlige, fordi huden er så tynd.

Milia – små hårde hvide knopper

Milia er små hårde hvide knopper der kan sidde under øjet men også andre steder i ansigtet. De opstår når keratin bliver fanget i små cyster under huden, og de skal fjernes manuelt, gerne hos en professionel. De forsvinder også af sig selv med tiden, men det kan tage meget lang tid.

Periorbital dermatit

Du har måske set os skriver om perioral dermatit? Det er et udslæt omkring munden, som opstår på grund af irritation over et eller andet vi har smut på huden. Det samme kan ske omkring øjnene, der kaldes det bare periorbital dermatit. Det kan vise sig ved små, irriterede knopper.

PS: Og glem alt om øjencremer mod mørke rande – de indeholder i 99% af tilfældene aktiver mod hyperpigmentering, men der er ingen hyperpigmentering på spil her.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
2 kommentarer
Camilla

Åh dem har jeg en del af, og en af dem blev pludselig stor og fik hele området til at hæve op og blive rødt.. nu er den så småt ved at være væk, men den er godt nok stadig. Nok er jeg træt af de små, som du beskriver, men det er trods alt bedre end en større knop, som jeg har nu.
Trist at man ikke kan gøre noget ved dem, jeg synes ikke de gør noget godt for makeuppen..:( men dejligt at endelig høre om andre med samme

Helene Randløv

Kære Camilla
Du er meget langt fra den eneste. Det var faktisk mig, der bad Katja skrive om det, netop fordi hun har denne struktur, og jeg ikke har. I tidens løb har vi fået MANGE henvendelser om det, der er ekstremt mange, der tror det er talgknopper og hvad de nu ellers kalder det.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *