Månedens favoritter: Februar 2014

07.08.14
Månedens favoritter: Februar 2014

Månedens favoritter: Februar 2014

Vi siger det ikke tit nok, vi har virkelig verdens bedste læsere. Da jeg i april skrev, at månedens favoritter fra både februar og marts var fotograferet, var der flere søde læsere, som straks skrev og spurgte om jeg ikke nok ville udgive dem. Det kunne jeg ikke stå for, og derfor starter jeg her med februars favoritter…
Noget af teksten var allerede skrevet, og den har jeg valgt at lade være.
Januar var ikke særlig let at komme igennem, faktisk har det nok været den mest udfordrende måned nogensinde. Det resulterede så i konstant sygdom februar igennem. Heldigvis var der også nogle temmelig opløftende nyheder, og festivitas jeg kunne muntre mig med.
Feber og sygdom er ikke særlig befordrende for huden, faktisk har jeg haft virkelig svært ved at holde huden nogenlunde fugtet og veltilpas. Derfor fandt jeg en gammel ven frem fra gemmerne og hold da op et glædeligt gensyn…
Favoritterne bærer præg af, at det har været festligt, samtidig med at hudplejen har været nødt til at være så neutral som muligt. Den helt store test i forbindelse med Danish Beauty Award er nemlig gået i gang.
Som sædvanligt er favoritterne en blanding af gamle kendinge, nye interessante bekendtskaber, nyopdagede yndlinge og et par klassikere.

1. Ling Dual Moisture Emulsion
Dette produkt er simpelthen det mest fantastiske, min hud har oplevet i lang tid. Den store flaske er fyldt med squalane og hyaluronsyre, som begge er HELT FANTASTISKE til tør, træt og slidt hud, og det har jeg virkelig døjet med her i februar. Det var primært en lungebetændelse og dertil hørende feber og mange dage i sengen, som for alvor gjorde min hud til en ørken, masser af test af produkter og behandlinger gjorde ikke sagen bedre… min hud var bare rigtig tør. Det føltes fuldstændig som om hele ansigtet var en størrelse eller to for lille, det er drønubehageligt, kan jeg godt røbe. Så når et produkt bare med det samme lindrer og fugter, og samtidig rækker en evighed, fordi man kun behøver at bruge en lillebitte smule, så kan det ikke andet end at blive en favorit.
Ling Dual Moisture Emulsion har nu været på hitlisten over yndlingsprodukter længe. Faktisk er Ling et mærke, som i mine øjne slet ikke er til at komme uden om. Der er tænkt over det hele, og det er endnu ikke lykkedes mig at finde noget jeg ikke bryder mig om.

Ling Dual Moisture Emulsion koster 599 kroner, og du finder Ling i Magasin, hos SpaShop, hos Helle Thorup og i Magasin Webshop.

2. L’Oréal Paris Glam Bronze i farven 102 Brunette Harmony
Det var først sent på sommeren sidste år, at jeg opdagede Glam Bronze fra L’Oréal Paris, men jeg er virkelig glad for den meget anvendelige bronzer. Som du kan se på billedet, er det en kombination af en bronzer og en highlighter. Bronzeren er mat og det betyder, at den i en snæver vending kan bruges til at lave lidt skygger med (ja, det er contouring, jeg taler om…). Nuancen er langt mere brun, end bronzere ellers er og det er jeg vild med, for de orange nuancer klæder på ingen måde min hudfarve. Den er selvfølgelig blevet brugt flittigt til sit oprindelige formål nemlig som bronzer, men jeg bruger den også til at lave skygger i globelinjen, især de dage hvor der er ekstra fart på.
Samtidig er jeg blevet overraskende glad for highlighterdelen, som bliver brugt i øjenkrogen, på kindbenene og amorbuen. Det er et oplagt produkt til feriekufferten til sommer, ja sådan set til at have i tasken altid, når kuløren trænger til at blive frisket op.
Den er lige mørk nok til min vinterkulør men med en let hånd, går det ganske glimrende alligevel.
Den har skiftet emballage i år, og er nu mere firkantet, produktet er dog det samme, og jeg forestiller mig egentlig, at den nye facon gør den lettere at bruge.

L’Oréal Paris finder du hos Matas, Magasin og større supermarkeder. Online kan du blandt andet finde den hos STYLEPIT og i Matas webshop. Glam Bronze koster cirka 125 kroner og du kan finde flere forskellige varianter, denne variant findes for eksempel også i en lysere nuance end den viste.

3. LUSH Silky Underwear Dusting Powder
Stod det til mig havde alle duftserier et tilhørende kropspudder, for det er simpelthen noget af det mest luksuriøse, man kan komme i nærheden af. Det er desværre uendelig få duftlinjer, som rent faktisk har denne type pudder. Derfor kastede jeg mig nærmest over Silky Underwear fra LUSH da jeg faldt over den i deres webshop, især fordi den angiveligt skulle dufte af jasmin.
Jasmin er en note, som jeg holder meget af, så det virkede logisk at vælge netop denne variant af de to mulige (den anden dufter ifølge beskrivelsen af vanilje). Silky Underwear er mere end bare et pudder til kroppen, huden bliver blød og lækker og for mig, kan den nemt erstatte bodylotion. Duften passer fortræffeligt til en hel del af mine dufte, så der er heldigvis rig mulighed for at bruge den flittigt. Duften er lidt svær at beskrive, for den dufter på en gang pudret af jasmin, men også sådan lidt svulstigt af chocolade, som ellers er en note jeg går langt uden om.
Jasmin er især en af de noter, som jeg kaster mig over, når jeg savner de lyse nætter mest, og det sker forholdsvis tit i februar…

LUSH køber jeg i udlandet eller i deres engelske webshop, Silky Underwear koster £ 4,25 for 60 gram. Portoen er godt nok er lidt pebret, så det kan godt betale sig at købe ind sammen med veninden eller købe stort ind.

4. GHD Narrow Brush
Når der skal volumen i håret, så er det en god touperingsbørste, du skal have fat i. Det der med at toupere håret er aldrig rigtig lykkedes, fordi mit hår er så sindssygt glat. Jeg har endda oplevet erfarne frisører give op, fordi mit hår ikke gider filtre bare en lille smule. Det har faktisk været et problem, så længe jeg kan huske. Selvom det for mange virker som en luksus, er det faktisk ret irriterende, at håret på ingen måde gider filtre.
I gymnasiet forsøgte jeg for eksempel at få dreadlocks i flere måneder, ihærdig toupering og alle mulige remedier hjalp desværre på ingen måde. Og til sidst opgav jeg.
Mangel på hærget hår har også resulteret i triste opsætninger, fordi mit hår efter ganske få timer glider ud af frisuren, selvom den er hæftet med RIGTIG mange hårnåle.
Det var først, da jeg fik fat i GHD Narrow Brush, at toupering endelig blev del af min hårrutine. Den spidse ende er et genialt redskab til at dele håret op i sektioner, når det skal styles. Og selve børsten er både god til selve touperingen, men den fungerer også udmærket til at glatte det øverste lag hår ud, så frisuren ikke ligner en fuglerede. Den gør virkelig mit liv lettere nu, hvor håret igen har fået lidt længde.

Køb GHD hos din frisør, og i Stylebox by Matas hvor du også kan finde Narrow Brush online.

5. Benefit Hydra-smooth Lip Color i farverne Dare Me og Talk Flirty
Retrolook og lækre farver er det du får med læbestifterne fra Benefit. Konsistensen er som navnet antyder fugtgivende, hvilket gør læbestifterne perfekte på de dage, hvor læberne er lidt slidte eller bare mangler pleje. Uanset hvor god man er til at bruge læbepomade, vil der være de dage, hvor det alligevel ikke helt er nok. Og det er de dage, jeg griber ud efter disse to.
Farverne Dare Me og Talk Flirty er på ingen måde stille, men hvis det er nogle mere rolige farver, du leder efter, kan du også finde det hos Benefit. Selvom sortimentet ikke er kæmpestort, så er der alligevel noget for enhver smag. Selvom nuancerne måske ser lidt vilde ud, så er de forholdsvis transparente, så du kan vælge at de bare lige giver en lille smule farve, men de kan altså også bygges op, hvis man er til det mere gennemfarvede look. Personligt er jeg nok mest til det sidste, og derfor er jeg glad for at have læbestifterne med i tasken, så jeg til hver en tid kan friske farven op.
Hos mig holder farverne rigtig godt, men de skal selvfølgelig friskes op, hvis du taler meget, drikker eller spiser.

Benefit finder du i Sephora, hvor Hydra-smooth Lip Color koster 145 kroner. Du kan også finde Benefit online hos ASOS og på lookfantastic.com.

6. Christian Dior New Look 1947
De forskellige dufte fra La Collection Privée er tænkt som en afspejling af Christian Diors liv. New Look 1947 er essensen af Christian Diors første modeshow. Klare farver, blomster og en frisk stil, kendetegnede kollektionen og det nye look, var både længe ventet og særlig tiltrængt efter en temmelig trist periode.
New Look 1947 er en meget feminin og blomstret duft, den har en pudret men potent duft af iris, hvide blomster, rose, jasmin, vanilje, ylang-ylang og styrax. Selv faldt jeg for duften med et brag, da jeg gik forbi de skønne og dengang helt nye dufte på en stand i Selfridges i London. Hver og en af duftene blev inhaleret, og selvom jeg først forlod standen uden duften, vendte jeg straks tilbage… Duften var noget af en investering, men ikke et sekund har jeg fortrudt købet.
Den dag brød jeg ellers min helt egen uskrevne regel, når det gælder dufte. Den samme dag havde jeg nemlig allerede købt en anden duft favorit, og reglen er ”kun én duft ad gangen”. Derfor gik der noget tid før New Look 1947 fik den opmærksomhed, som duften bestemt fortjener.
I dag har jeg aldrig duften på, uden at komplimenterne strømmer ind. For selvom dens lidt støvede irisnote måske skræmmer nogen væk, så er det netop den, som gør duften velkendt og interessant.

Herhjemme finder du kun La Collection Privée i Copenhagen Taxfree i lufthavnen, hvor den koster cirka 1850 kroner.

7. Elf Mineral Eyeshadow i farven Outdoorsy
Grøn øjenskygge og pink læbestift er ikke en uset kombination her på bloggen. Faktisk er det den kombination, jeg oftest griber efter, når humøret er lavt og selvværdet behøver et boost. Denne dybe grønne skygge er jeg vild med at bruge som eyeliner, men den bliver lige så tit brugt til et smokey eye eller som det farvede indslag i en ellers neutral makeup.
Lad dig ikke snyde af emballagen på billedet, det er Outdoorsy, som er den helt rigtige grønne farve.
Der er efterhånden mange af Elf’s rigtig fine mineral øjenskygger i samlingen, de er virkelig gode, lette at arbejde med, og så er de både holdbare og billige.
Hvis ikke du har prøvet elf endnu, så skulle du virkelig overveje at gøre det, der er mange sindssygt gode produkter, som du kan købe til meget budgetvenlige priser. I cirka hundrede år har jeg lovet at skrive en liste over nogle af mine favoritter, det er svært, for jeg bliver hele tiden forelsket i nye produkter. Og jeg kan jo ikke vælge dem alle sammen…

Elf Mineral Eyeshadow finder du i den engelske webshop, hvor de koster £ 3. Husk også at tage et kig på Elf’s danske site, hvor du kan hente god information om produkterne og hente masser af inspiration til looks og meget andet. Hvis du vil læse mere om de produkter, som vi selv bruger, så søg på elf under fanen ”mærker”.

8. GOSH Frosted Nail Lacquer
Vinterens sølv og guld varianter af Frosted Nail Laquer var nogle af mine favoritter, når det skulle gå lidt hurtigt og samtidig være festligt. De fine pastelfarvede forårsneglelakker fra GOSH er allerede blevet brugt mindst lige så flittigt.
Selvom teksturlakkerne nok ikke bliver i mange sæsoner endnu, er jeg stadig superglad især for de glitrende varianter. Og det er GOSHs forårskollektion!
De seks nuancer, hvoraf de fem af dem er helt nye, passer perfekt til foråret og sådan set også rigtig fint til sommeren.
03 Frosted Purple blev ikke sendt ud i de danske butikker sammen med sølv og guldvarianterne, sådan som den gjorde i andre lande. Det var de danske negleentusiaster selvfølgelig temmelig trætte af, men de kan nu glæde sig over at finde den sammen med alle de fine pasteller i stedet. 05 Frosted Rose er en støvet gammelrosa nuance, 06 Frosted Soft Pink er en helt sart babylyserød nuance, 07 Frosted Soft Coral er en lys koral nuance, 08 Frosted Soft Blue er en babylyseblå nuance, og 09 Frosted Soft Green er en helt spæd forårsgrøn nuance.
Det kommer nok ikke bag på så mange, at især de tre sidstnævnte nuancer er blevet brugt sammen. De har cirka samme tonehøjde og passer efter min mening perfekt sammen.

GOSH finder du i Matas, supermarkeder, stormagasiner og i GOSH webshop, hvor Frosted Nail Lacquer koster 59,95 kroner.

9. Shiseido Sheer and Perfect Foundation O20
Tyndtflydende foundations har jeg et helt særligt og meget varmt forhold til. Det kan godt være, de ikke dækker så godt (selvom de nemt kan bygges op), men de ligger simpelthen så flot på huden. MAC Face and Body er for eksempel højt elsket, men mindst lige så hadet, fordi det langt fra er alle, som kan få denne type foundation til at virke.
Som nævnt kan den let bygges op, og det er det, der gør Shiseido Sheer and Perfect Foundation til min favorit. Jeg er på ingen måder flov over min hud, faktisk er den for det meste ret så fin, trods rødmende kinder og periodevise urenheder. Ingen af delene har jeg svært ved at skjule, hvis det er det jeg vil, fordi kinderne bare får et ekstra lag.
Både per mail og på facebook får vi mange spørgsmål om brug af pensler. Når det kommer til huden, er jeg stor fan af svampe. En svamp giver efter min mening den mest naturlige dækning og den flotteste finish. Den svamp jeg bruger har desværre været udsolgt i en evighed, fordi den eftersigende er ved at skifte farve, men så snart den igen lander i butikkerne, har jeg et indlæg klar om den.

Shiseido finder du i stormagasiner, parfumerier, udvalgte Matas og online i Magasin webshop, hvor Sheer and Perfect Foundation koster 295 kroner.

10. The Konjac Sponge Co. Nourishing Mineral Rich French Pink Clay
Det var min mening at skrive om denne svamp for længe siden, men jeg har ventet på, at svampen på en eller anden måde blev klam, som jeg havde fået at vide, at den ville blive efter en til to måneder. Her over et halvt år senere har jeg stadig ikke oplevet, at den er klam eller i stykker. Jeg renser den i kogende vand minimum en gang om ugen, og den er hverken smuldret eller fedtet. Nu gider jeg ikke vente mere med at fortælle om denne fantastiske del af min hudpleje rutine.
Selvom det sandsynligvis er en kombination af mange ting, så har jeg fået så pæn hud, efter jeg begyndte at bruge svampen omkring september sidste år. Renere, klarere, mindre sart og alt i alt mere behagelig er sådan jeg oplever min hud nu.
Her hjemme har vi en svamp hver. Ældsten bruger den sorte, ham den langhårede og yngsten bruger den grønne, og jeg bruger den lyserøde. Jeg har skiftet snor i svampene, så de passer til farven på tandbørsterne, sådan at far og søn ikke forveksler svampene. Ældsten er særligt glad, for hans hud er også blevet markant pænere, mindre fedtet o

The Konjac Sponge koster 99 kroner for ansigtssvampen, som du kan finde i fem varianter og 129 kroner for kropssvampen, som du kan finde i fire varianter.  Du finder svampene i helsekostbutikker, nogle apoteker og i Magasin. Online finder du The Konjac Sponge hos Sooluxury og i Magasin Webshop.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
27 kommentarer
Christina-Mia

Jeg er også vild med LUSH og der er åbnet en i Malmø hvis man har mulighed for at tage dertil.

Helene Randløv

EEEj er det rigtigt? Malmø here I come <3
Tak for tippet Christina-Mia <3
Kh. Helene

Rebecca Mouritsen

Har du prøvet de konjac svampe på ebay til en 10’er? Vil meget gerne vide om de svampe er 100 kr værd.

Helene Randløv

Hej Rebecca
Nej, det har jeg ikke… Men jeg bestiller da straks en!
Tak for tippet!
Kh. Helene

Julie

Hej, når du renser din konjac svam, er det så nok bare at hælde kogende vand over den? Og tak for tippet, jeg er allerede meget glad for min 🙂

Helene Randløv

Hej Julie
Jeg har beskrevet, præcis hvad jeg gør, når jeg renser den længere nede i kommentarfeltet 🙂
Kh. Helene

Charlotte

Hej Helene
Herhjemme er vi også glade for familien og selv mindstemanden på fem uger har fået sin egen (billigt fra ebay – og de er altså fine trod prisen). Nå, men til spørgsmålet. Jeg kan se at du henviser til en tidligere kommentar omkring, hvordan du renser den, men jeg kan simpelthen ik finde den /: er det nok bare at overhælde med kogende vand eller skal den koges i længere tid?
Mvh. Charlotte

Helene Randløv

Hej Charlotte
Jeg kan heller ikke finde den… gad vide hvor jeg har skrevet det henne?
Anyways jeg lægger den allerede fugtige svamp i et glas (eller egnet skål), hælder over med kogende vand og presser forsigtigt på den med en stor ske. Sådan at det varme vand bliver trukket ind og presset ud af svampen. Giver det mening? Jeg har ikke prøvet at koge svampene i en gryde.
Kh. Helene

ida

Jeg har et lidt (måske) mærkeligt spørgsmål. Når man putter sin almindelige ansigtscreme i ansigtet må man så godt smøre den under øjnene og altså helt generelt i øjenområdet? Eller er det kun godt at bruge øjencreme i øjenområdet? Læste et sted at en almindelig creme kunne være for fed/dårlig og ligefrem skade den sarte hud omkring øjnene. Ville virkelig være glad for et svar. Vh Ida 🙂

Katja Moikjær

Forudsat at det er en skånsom og mild creme uden for eksempel AHA i, så kan du SAGTENS! https://pudderdaaserne.dk/2010/11/20/drop-ojencremen/

Manja

Har også selv oplevet samme resultater med konjaksvampen (bruger den hvide pga kombihud). Den er bare uundværdig!
Har lige købt en til min svigermor, da den også skulle være god mod eksem 🙂

Helene Randløv

Hej Manja
Det har jeg ikke hørt om, vil du fortælle, hvordan det går med hende?
Kh. Helene

Mette

Kunne jeg måske overtale jer til at vise et look med outdorsy en dag? Jeg har den selv, og den er umiddelbart vældig lækker, men jeg kan ikke rigtig få et look til at fungere med den…

Helene Randløv

Hej Mette
Det kan du tro, når jeg laver video næste gang, tager jeg den med :-*
Kh. Helene

Anne M

Det Ling produkt lyder virkelig interessant. Vil du sige lidt om hvordan du bruger det?
På Magasins hjemmeside står der at det er en “fusion af skintonic, fugtserum og olie”. Bruger du det inden creme så og i stedet for serum og/eller olie?
Min hud har haft det fint over sommeren med brug af Nilens Jords serum inden creme, og i vinters var Nilens Jords serum og Pais hybenkerneolie nok til at holde den værste vintertørhed væk, inkl. fra cykelture i kold blæst.
Men de sidste par dage har jeg fået virkelig dehydreret hud efter vejret slog om, vinden kom tilbage, og min serum og olie er tom.
Så måske Ling kunne være for mig?

Helene Randløv

Hej Anne
Jeg bruger det netop som Magasin beskriver, oftest under creme, men nogen gange også under både serum og creme.
Lings beskrivelse er, at den er væske og serum og creme er mad for huden. Og det er også sådan jeg oplever det.
Kh. Helene

Katja Moikjær

Jeg bruger den også som bodylotion. Jeg ved godt det er fråds, men min hud ELSKER det.

Anne M

Så olie burde ikke være nødvendigt sammen med Ling og evt. serum under creme?
Katja, bodylotion haha? Det tror jeg ikke mit budget rækker til 😉

Katja Moikjær

Nej slet ikke. 🙂
(Og jeg har heller ikke råd… Men det er godt nok lækkert!)

Blomst

Hej 🙂
Ved du om man skal skylle ansigtet med vand efter brug af konjac svampen, hvis man bruger den uden ansigtsrens? 🙂

Helene Randløv

Hej Blomst
Nej, det er ikke nødvendigt 🙂
Kh. Helene

Maj-Britt Sønderup

Jeg har for første gang i morges prøvet den hvide Konjac svamp og er allerede helt solgt – intet stramt ansigt efter rens. Men! How to do mht. til make-up om aftenen – det skal vel renses af først, tænker jeg?

Helene Randløv

Hej Maj-Britt
Ja, først renser du makeuppen af og vasker derefter med svampen.
Kh. Helene

Heidi

Hej Pudderdåser!
Jeg overvejer at købe et par produkter fra Ling Skincare og ville lige høre jer om jeres vurdering af disse;
1. Ling hi-vitamin C 12% (Indhold; PROPYLENE GLYCOL, L-ASCORBIC ACID, CENTELLA ASIATICA EXTRACT)
2. Ling Sun Shield spf 30 – solbeskyttelsen skulle bestå af Micronized Zinc Oxide og Octyl Methoxycinnamate (Indhold; Ingredients: Deionized Water (Aqua), Stearyl Alcohol, Glycerin, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Glyceryl Dilaurate, Cetearyl Alcohol, Beeswax, Dimethicone, Cyclomethicone, Diisopropyl Adipate, Hexylene Glycol, PEG-40 Stearate, C12-15 Alkyl Benzoate, Aluminum Starch Octenylsuccinate, PEG-20, Carnauba Wax, Dimethicone Copolyol, PVP/Eicosene Copolymer, Sorbitan Tristearate, Stearoxytrimethylsilane, Steareth-100, Laureth-7, C13-14 Isoparaffin, Phenoxyethanol, Ethyhexylglycerin, Polyacrylamide.)
Min huds største problemer er at jeg en sart hud med lukket comedoner fordelt i hele ansigtet og lidt pigmentpletter. Jeg har prøvet en tester på Lings hi vitamin C 12% og jeg reagerede ikke negativt på produktet. Tror i disse to produkter ville være gavnlige/passende til min hud?
Hav en god dag og mange tak for en fin side.

Katja Moikjær

Hej Heidi
Generelt har jeg selv kun positive erfaringer med LINGs produkter. Jeg kan heller ikke se noget galt med disse to overhovedet.
Solcremen er fin, C-vitamin er c-vitamin – hvad vil du gerne have ud af det?
KH. Katja

Heidi

Tak for svaret.
Jeg tænkte især på om Lings hi vitamin C kunne være gavnlig for pigmentpletterne og min lidt lettere urene hud? Hvad er jeres erfaring med C-vitamin produkter? For min hud reagerer slet ikke på bha produkter, har både prøvet Paulas Choice og jeres t-zone peeling, men det gør hverken min hud værre eller bedre.

Katja Moikjær

Det er ved at være længe siden, jeg har brugt nogen sidst. Som sagt har jeg ikke personlig erfaring med den. C-vitamin alene er ikke noget der nogensinde har gjort kæmpe forskel på min hud, men det har en effekt på pigmentpletter. Det er nok det nærmeste, jeg kan komme et svar 🙂 Jeg kender som sagt ikke netop det produkt.
Kh. Katja

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *