Med Color Cosmos er Maybelline hoppet med på den evigt voksende bølge af mineralsk makeup. For lige at starte med at runde den mineralske makeup er det et meget interessant fænomen. Mineralsk makeup er blevet det nye buzzword, og flere har spurgt mig, hvad der er så særligt ved det?
Og svaret er ingenting. At et produkt er mineralsk betyder, at ingredienserne er mineralske. Er det så bedre for huden, eller giver det nogle særlige egenskaber? Det er der ikke noget, der tyder på. Vælg de mineralske produkter, hvis de virker for dig, men der er ikke noget ved ordet “mineralsk”, der gør, at det er bedre eller mere naturligt end andet. En af de mest brugte ingredienser i mineralsk makeup er for eksempel bismuth oxychloride, der gennemgår en stor kemisk proces, før det bliver brugt og på ingen måde har en naturlig oprindelse. Der er ikke noget galt med bismuth oxychloride, det er bare lige så kemisk forarbejdet som alt andet, og der er ingen grund til at tro, at mineralsk makeup per se er bedre eller værre end andet makeup.
Den forskel, der ofte viser sig i praksis, er, at de mineralske produkter er med meget mere shimmer end traditionelle produkter. Om man kan lide det eller ej er en smagssag.
Tilbage til Maybelline Eyestudio Color Cosmos. Jeg er meget begejstret for dem. De har en god konsistens og er meget pigmenterede øjenskygger, der er nemme at blende. Der er som i de fleste andre af Maybellines produkter ret meget shimmer i, så det skal du kunne lide. Helene havde problemer med den, hun prøvede, hun sagde, at øjenskyggen var svær at få over på penslen. Med mine ganske almindelige bløde øjenskyggepensler (MAC 222 og 239) har jeg ikke haft det fjerneste problem, så mellem os sagt er det nok bare Helene, der er noget galt med…. Shhh…… De holdt ikke særligt godt på mig, men det gør ingen øjenskygger for tiden, så det siger ikke noget. Jeg ved ikke, hvad der sker for mine øjne. Måske det er frosten?
Der er seks nye farver af øjenskygger. Alle seks er duo’er med typisk en mere mat mørk neutral farve og en lysere shimmer farve. Hovedparten af farverne er rigtigt fint kombineret og vil fungere godt sammen på øjet. Enkelte af dem ligger dog alt for tæt på hinanden, men det vil jeg vende tilbage til.
Magic Mauve
Magic Mauve er en fin mauve (lys gråbrun) med lyslilla undertoner og masser af shimmer. Og ja, jeg mener en. For de to sider er stort set ens, når man lægger dem på. Hvorfor laver man en duo med to identiske sider? Det forstår jeg ikke.
Blue Earth
Blue Earth var den farve, som Helene har problemer med. Jeg vil stadigt påstå at det er Helene, der har et problem… Som jeg ser den er den en fin og pigmenteret duo, hvor den ene er en lyseblå med shimmer og den anden er en mere mat men stadig ikke helt mat grønlig turkis. Jeg synes, det havde været sjovere med to lidt mere forskellige farver, men de er dog ikke identiske som ovenfor.
Green Glam
Green Glam er også – ja en pæn farve. Men kun en. Samme skovgrønne nuance i begge sider med eneste forskel, at der er lidt mere shimmer i den gyldne side, og den er måske en anelse mørkere.
Jaaaa nu begynder det at ligne noget. To distinkt forskellige farver, der matcher hinanden supergodt. Den ene side er en mørkegrå med lys grålilla shimmer, som passer perfekt til den lyse grålilla anden side af skyggen. Flot kombination og god til et smokey look.
Igen en super kombination. I den ene side en støvet khakigrøn og i den anden side en gylden orangefarvet. Smuk farvekombination, der vil klæde de fleste.
Bronze Seduction
Og sidst men ikke mindst: Min favorit Bronze Seduction, som på den ene side er en smuk dyb varm brun og på den anden side en lys gylden fersken med guldshimmer. Meget fin, meget klædelig og meget anvendelig. Jeg kunne forestille mig at blå øjne ville blive flot fremhævet med denne kombi, men den klæder også mine grønne.
Hver øjenskygge koster 64,95 og kan købes i Matas, større supermarkeder og stormagasiner.
Kunne du se dig selv med en af disse farver? Og hvilken?
Næææææh, det her var en sjov test – de to sidste tror jeg at jeg er nødt til at prøve, de ser fine ud. Men jeg er ikke sådan vildt klog på, om stadset er til at blande.
Hanne, at blande som i at blende overgange ud? Det er de helt sikkert, har jeg ikke fået skrevet det? Må jeg hellere. Jeg havde meget nemt ved at blende dem ud.
Cosmic Black ser da fin ud, men jeg har et spørgsmål til dig om mineraler som pudder som du måske kan besvare for mig.
Det er, om du har hørt om andre, hvor mineralpudder (uden bismuth oxychloride) bare klør hele tiden? Det er værst i panden og man ligner altså en idiot, når man går og klør panden i tide og utide.
Mit problem er, at min hud er så lys, at det er nærmest umuligt at finde en foundation, der er lys nok. Men Jane Iredale og Tromborg har mineralpudder, der er lyst nok – det klør bare! Armani havde en foundation, der var lys nok, men nu har de smidt de lyse farver ud af det danske sortiment, suk.
Jeg er endt uden foundation, men med et produkt fra YSL, der ikke klør, er nemt at bruge (ikke smitter af på en hue!) og som i en eller anden forstand jævner ud på tingene. Den hedder Teint Parfait i nr. 2. Det var en genistreg fra en desperat ekspedient i nabostanden til Armani, for det gør, at jeg ser friskere ud og det holder på concealeren, så den hænger bedre fast.
Så nej, jeg køber nok ikke øjenskyggen, for kløende øjenlåg må være ganske forfærdeligt.
Mvh
Liselotte
Hej Liselotte
Det var da et godt spørgsmål. Mit bedste bud er, at du er allergisk overfor nogle af de ingredienser der typisk er i mineralsk makeup. Mit bedste bud ville være talk eller mica, fordi det er der i rigtigt mange af dem. Men det er den eneste grund til det bud. Ja så er der jo klart ikke andet at gøre end at holde sig langt fra mineralske produkter, hvad du så også gør. Det understrejer jo så pointen med, at mineralsk ikke er sundere eller bedre.
Lys hud er helt sikkert et stort problem, ligesom meget mørk hud er et tilsvarende problem når man skal finde foundations. Især i Danmark er der et ret snævert udvalg af farver.
Jeg tror, jeg skriver på idélisten at vi skal skrive om meget mørke og meget lyse foundations, og hvilke mærker man kan gå efter. Tak for idéen!
Kh. Katja
Jeg siger da også tak. Det er sødt af dig at tage fat på emnet.
Mvh
Liselotte
Der var da så lidt! Mind endeligt om det, hvis vi ikke lige får gjort det, vi har lidt meget på tapetet det næste stykke tid.
Hov hov, jeg sagde jo netop, at jeg nok havde brugt en forkert pensel, tsk tsk! Øjenskyggerne er hårdt bagt og bliver ikke så løse som andre bagte mineralskygger, jeg har prøvet.
Til gængæld gik det forrygende at bruge fingrene og det er jeg jo ellers ikke vant til.
Den der Savanna Green skal prøves….
Jeg har samme problem som du, Liselotte. Jeg er så småt ved at opgive håbet om at finde en foundation der matcher min lyse hud.
Omend Tromborgs mineralfoundation i farven “Ivory” blender perfekt ind, anvender jeg den ikke længere, da min hud klør og udvikler små røde knopper efter påføring.
Jeg vil tage sigte på at prøve Teint Parfait, næste gang – tak for tippet!
Venlig hilsen
Camilla – der også ser frem til Helene og Katjas skriblerier om emnet 🙂
Hej Camilla og Liselotte!
Indtil vi har en artikel om lys kontra mørk foundation klar, vil jeg lige fortælle, hvad jeg ved på nuværende tidspunkt.
Shiseido skulle lave nogle meget lyse foundations, jeg har endnu ingen erfaringer med dem selv. Måske kan I finde et farve match der XXX
Make Up Store har også nogle meget lyse foundations og hvis man er til mineral makeup har Young Blood også mindst en meget lys. Kig på sortimentet og få nogle prøver, så I ikke ender med endnu en ubrugelig foundation.
Hvis man finder en farve der er lys nok, men enten er for gul eller rød i tonen, har Make Up Store nogle små tuber, som hedder Neutralizers. De findes både i lilla, gul og rød og er lette at blande i foundations for at ændre farvetonen.
Mvh. Helene
Tak Helene og Camilla,
Shiseido har ganske rigtigt en meget lys en (020), men den har en svag gul undertone – men jo den ligger i skuffen allerede og den klør ikke. Den kan bare ikke bruges på min pande p.g.a. undertonen.
Jeg købte den samme dag, som jeg købte Teint Parfait og sidstnævnte er den jeg bruger mest. Det ekstra lag, som den giver, gør at jeg kan bruge Tromborg ovenpå på kinderne uden kløe.
Nu bruger jeg oftest pudderfoundation, men kan godt se ideen i de små tuber fra Make Up Store, hvis den var flydende. Hvor ligger der en Make Up Store i København egentlig?
Med venlig hilsen
Liselotte
Hej Liselotte!
Make Up Store har butikker i Fields og på Fisketorvet se øvrige butikker og kontaktinformation her:
http://www.makeupstore.se/dkda/stores.php?country=dk&city=&id=13
Har du nogensinde prøvet en M.A.C foundation? Er NW/NC 15 for mørk til dig? Det er bare for at have noget en pejlemærke at gå efter.
Studio Fix Powder Plus Foundation har nogle ret lyse varianter se eventuelt her:
http://www.maccosmetics.com/product/shaded/158/251/Studio-Fix-Powder-Plus-Foundation/index.tmpl
Mvh. Helene