Pudderdåserne Azelainsyre 10%

Azelainsyre 10%
08.12.22
Azelainsyre 10%

Azelainsyre 10%Endelig er vores AZELAINSYRE 10% klar på Matas.dk, Nicehair.dk, Salling.dk, og på Dåseshoppen. AZELAINSYRE 10% er en let creme, der er særligt velegnet til dig med uren hud, udbrud af rødme, røde knopper eller bumser blandt andet omkring mund, kæbe og hage.

Gennem det sidste halve år har vi fået hjælp fra et testpanel med førnævnte udfordringer. Henover fire uger har de testet formuleringen og effekten efter henholdsvis 14 og 30 dage. Vi synes, resultaterne taler for sig selv.

Azelainsyre før og efter

Tusind tak til alle jer, der har hjulpet os og har lagt hud til.

Og vi har selvfølgelig testet den på os selv. Vi har ikke så mange bumser at gøre godt med, men Katja har selv de her røde knopper i omkring hagen, som vi har skrevet så meget om.

AZELAINSYRE 10% bidrager til at forebygge nye udbrud. Samtidig reducerer den udseendet af de misfarvninger og ar, der for eksempel opstår efter bumser og akne.

Lindrende og beroligende

AZELAINSYRE 10% er en kraftig antioxidant og har mange gode egenskaber, den virker blandt andet rensende og beskyttende på huden. Derudover har vi tilsat et aktiv, der har en beroligende effekt og virker særligt på udbrud i kæbe- og hageregionen. Det er det samme lindrende aktiv, som du også finder i CREMEN. Det er en fantastisk ingrediens til sensitiv hud med det mest umulige navn 4-t-butylcyclohexanol. Ja, beklager det hedder det… Men det virker (kilde). Vi har tidligere skrevet om denne ingrediens her og her. Den får simpelthen huden til at slappe af.

Sådan bruger du AZELAINSYRE 10%

Når du begynder med nye produkter, skal du altid trappe langsomt op. Har du meget sart hud, er det en god ide at teste produktet på et lille hudområde først. Brug herefter AZELAINSYRE 10% en gang om dagen og gå eventuelt op til to gange om dagen efter et par uger.

Brug gerne AZELAINSYRE 10% ovenpå vores AHA-PEELING eller T-ZONE PEELING. Afslut med anden creme eller serum efter ønske.

Her kan du købe det

Pudderdåserne AZELAINSYRE 10% er netop kommet på Matas.dk, Nicehair.dk, Salling.dk, og på Dåseshoppen. Den koster 249,95 for 50 ml. Den er også på vej ud til vores øvrige forhandlere, og vi forventer, at den er i fysiske butikker i løbet af januar.

Spørgsmål og svar

Må jeg bruge AZELAINSYRE 10% sammen med AHA-PEELING, T-ZONE PEELING eller andre syrepeeling?
Ja – meget gerne. Azelainsyre virker grundlæggende anderledes end for eksempel salicylsyre eller glykolsyre. Den eksfolierende effekt af azelainsyre er meget lille, og du kan med fordel kombinere med en eksfolierende syre.

Hvad er forskellen på AZELAINSYRE 10% og T-ZONE PEELING?
T-ZONE PEELING indeholder salicylsyre, der er primært virker eksfolierende/peelende. Azelainsyre virker ikke eksfolierende i ret høj grad, men virker i stedet rensende på urenheder og har en lindrende effekt på huden.

Må jeg bruge AZELAINSYRE 10% hvis jeg har sart hud eller rosacea?
Ja. Men som altid – trap langsomt op og gå forsigtigt frem.

Må jeg bruge AZELAINSYRE 10% sammen med jeres øvrige produkter?
Ja. Vi har ikke nogle produkter i vores serie, du ikke må kombinere med azelainsyre. Gå som altid forsigtigt frem. Det eneste, du ikke bør kombinere vores Azelainsyre 10% med er andre produkter med azelainsyre/azelaic acid.

Må min teenager bruge AZELAINSYRE 10%?
Ja

Virker AZELAINSYRE 10% på hudorme / blackheads?
Nej, ikke ret meget. Her anbefaler vi i stedet kombinationen af T-Zone Peeling og Niacinamid 10%.

Ingredienser

Aqua
Azelaic acid
Ethylhexyl Stearate
Glycerin
Butyrospermum Parkii Butter
Dimethicone
Pentylene Glycol
Caprylic/Capric Triglyceride
Cetyl Alcohol
Glyceryl Stearate
Niacinamide
Phragmites Communis Extract
Poria Cocos Extract
PEG-75 Stearate
Dimethiconol
Ceteth-20
Steareth-20
Sea Water Extract
Acrylates/Vinyl Isodecanoate Crosspolymer
Xanthan Gum
Ethylhexylglycerin
Phenoxyethanol
Benzoic Acid
Dehydroacetic Acid
Sodium Hydroxide
4-t-Butylcyclohexanol

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
70 kommentarer
Anne Sophie

Hej,
Uh hvor jeg glæder mig til at prøve det her produkt, det er allerede bestilt!

Kan jeg bruge det i hele ansigtet, eller bør jeg kun bruge det i det udsatte område ved munden og næsen?

Katja Moikjær

Du kan bruge det i hele ansigtet. Håber du bliver glad for det

Kris

Må jeg bruge dette produkt, mens jeg er gravid?

Katja Moikjær

Ja. Azelainsyre er også den aktive ingrediens i flere lægemidler til huden. Dem må man også gerne bruge, når man er gravid. Prøv fx. at se her: https://pro.medicin.dk/Medicin/Praeparater/3407

Emma

Må jeg bruge dette produkt mens jeg ammer? Og mod perioral dermatitis? 🙂

Helene Randløv

Hej Emma
Yep, både under graviditet og amning, da produktet har en ringe systemisk effekt.

Kh. Helene

Maria Larsen

Virker det godt eller skidt på perioral dermatit? Jeg har som 42-årig mit første udbrud. Har været ved lægen og få Metronidazol creme, og den kæmper, men der er også meget at kæmpe med. Har fulgt alle jeres øvrige råd om perioral dermatit. Men spørgsmålet er om jeg kan lægge denne serum under Metronidazol cremen og inden jeres “cremen”, som i anbefaler til netop perioral dermatit.

Helene Randløv

Kære Maria
Det kan du! Endda med storsandsynlighed for en stor forbedring.

Kh. Helene

Merethe

Jeg døjer med rosacea, og er derfor plaget af rødme omkring hagen og munden. Normalt bruger jeg en kombinationen af T-Zone Peeling og Niacinamid 10%, som har en vis effekt, men det kunne være dejligt hvis der var noget som havde en bedre effekt.
Tænker i at Azelainsyre vil være et bedre valg end Niacinamid??

Helene Randløv

Hej Merethe
Nej, jeg tænker at Azelainsyre ville være perfekt at tilføje mellem de to.

Kh. Helene

Lene Moberg

Jeg har i flere år med stor succes brugt kombinationen af jeres t zone, niacinamid og Basiron for at holde min acne i skak – t zone 2 gange dagligt og jeres niacinamid 1- 2 gange dagligt og så Basiron i de perioder hvor Jeg kan mærke at en bums er på vej… (min hud starter med at klø de steder hvor en bums er under udvikling…og så er det bare med at få Basiron på, så jeg kan få den dræbt i opløbet) – som sagt fungerer Basiron fint på min hud, meeen Basiron har bare den irriterende ulempe at den bleger alt – hår, sengetøjet mm – mit spørgsmål er om I tror at jeres nye produkt evt. kunne erstatte Basiron 🤔 så jeg kunne slippe for blege mærker på tørklæder, sengetøj og alt andet som på den ene eller anden måde kommer i berøring af mit ansigt😄

Helene Randløv

Kære Lene
Det kan jeg naturligvis ikke garantere, men ja… chancen for at det kunne lykkes er faktisk ret stor.

Kh. Helene

Louise

Jeg ved ikke om I kan svare på det – hvilket er helt ok, jeg prøver bare lige, hvis nu I tilfældigvis ved det – det er supersvært at Google sig frem til noget brugbart 🙂
Jeg kan ikke bruge salicylsyre pga. overfølsomhed (samme overfølsomhed gør at jeg ikke kan tåle smertestillende, med acetylsalicylsyre, ibuprofen og lignende NSAID produkter). Har I nogen som helst idé om azelainsyre går under samme kategori? For det lyder ellers som et produkt min hud ville elske.

Helene Randløv

Hej Louise
Er det ikke omvendt? Du tåler ikke Acetylsalicylsyre, fordi det er et NSAID, og derfor heller ikke salicylsyre? Umiddelbart har Azelainsyre jo også en anti-inflammatorisk effekt, så hvis det er det, din krop ikke kan lide, er det afgjort no-go! Jeg er dog meget nysgerrig, så jeg vil anbefale, at du spørger lægen.
Azelainsyre er en kraftig antioxidant, så personligt ville jeg trods overfølsomhed godt turde prøve. Start med en prøve, når den kommer i butikkerne og sørg endelig for at teste på en lille bitte plet i albueleddet eller lignende, inden du bruger produktet i ansigtet.
Kh. Helene

Rikke

Jeg bruger Basiron 1 gang om dagen for at holde huden pæn. Kan AZELAINSYRE 10% erstatte Basiron samme med t-zone peeling? Vil gerne undgå ar beige Basiron, da den er er lidt “hård” ved huden…

Helene Randløv

Hej Rikke
Det er der en reel chance for, at den kan, dog med det forbehold at vi naturligvis ikke kan garantere det.

Kh. Helene

Gitte

Hej pudderdåserne

Jeg har fået jeres nye produkt ind af døren i dag.
Jeg smurte den på efter jeg havde været i bad og derefter min dagcrem. Nu er min hud helt rød og varm 🙁 what to do? Kan jeg ikke tåle azelainsyre? Havde sådan håbet den kunne afhjælpe min perioral dermatitis.

Helene Randløv

Hej Gitte
Hvordan rensede du huden i badet? Skriv lige en besked på Messenger eller i Direct på Instagram, så vi ikke overser en kommentar i mængden.

Kh. Helene

Camilla

Det samme her hos mig – og min søn. Først t-zone peeling og så azelainsyre bagefter. Jeg slutter af med anti-age. Vi er begge røde og lidt varme i ansigtet, og det prikker en lille bitte smule. Er vi gået for hurtigt frem. Vi startede igår og har kun brugt det en gang igår og en gang i dag. Vi har ikke specielt sart hud, men han har en del urenheder/bumser på kinderne for tiden, og jeg har perioral dermatit om munden, så tænkte denne kombi er oplagt.
Mvh Camilla

Helene Randløv

Hej Camilla
Ja, altså det er, som vi skriver, vigtigt at trappe langsomt op. Undlad eventuelt T-Zone Peeling de dage, hvor I bruger Azelainsyre i starten.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *