Anmeldelse – BAK probiotisk hudpleje

BAK skincare
15.09.21
BAK skincare

BAK skincare

Probiotisk hudpleje er hudpleje med levende bakterier. Det er så svært at lave, at jeg kun kender til to producenter. Den ene af dem er dansk, og det er BAK Probiotic Skincare. (Den anden er Esse fra Sydafrika)

Mange har ellers smykket sig med ordene “probiotisk” uden at indeholde en eneste levende bakterier. I stedet bruger de døde bakterier. De døde bakterier, som hedder noget med -lysate på ingredienslisten er også gode ingredienser med en gavnlig effekt på hudens mikrobiom. Det er bare ikke probiotika, som vi kender det fra for eksempel kosttilskud med levende bakterier. Et mere korrekt ord er postbiotika. Miljøstyrelsen er også begyndt at interessere sig for emnet, og der ryddes nu op i de misvisende betegnelser.

Bakterier kan ikke overleve i creme

Det er meget svært at bruge levende bakterier i hudpleje, for vores hudpleje indeholder konservering. Vi skal konservere hudpleje, så den ikke bliver fordærvet, og disse konserveringsmidler slår både de gode og de dårlige bakterier ihjel.

Brugen af levende bakterier lægger altså en masse begrænsninger på, hvilken slags produkter BAK kan skabe. Til gengæld er levende bakterier effektive ifølge både deres egne og andre undersøgelser.

Gut/skin-axis

Vi ved med sikkerhed, at en ødelagt hudbarriere og et ødelagt mikrobiom på huden spiller en vigtig rolle for mange hudproblemer: Akne, eksem, rosacea, perioral dermatit og meget mere. Og vi ved også, at vi kan afhjælpe disse problemer ved at styrke hudens mikrobiom.

BAKs egne forskere tester bakterier på deres laboratorie i København. De har et stort bibliotek af gode bakterier, som de en efter en tester på de dårlige bakterier. De har foreløbig testet 1400 bakterier, og de bedste af dem har de puttet på flaske.

BAK er selvfølgelig ikke de eneste, der interesserer sig for dette emne.  Forskere taler om en “gut-skin-axis” og der findes en række af positive resultater af behandling med probiotika af en række hudproblemer.

62% færre betændte bumser

BAK har også undersøgt deres egne bakterier, omend de endnu ikke har publiceret deres data. De har blandt andet undersøgt deres produkt på personer med akne. 20 personer fik BAKs produkt med bakterier mod akne, 20 personer fik en placebo. Der var en reduktion i antallet af betændte bumser (pustler) på 62% sammenlignet med placebo. 71% af personerne, der fik BAK oplevede en effekt, og effekten var hurtig.

Jeg har ikke selv akne, men jeg har perioral dermatit. Et andet hudproblem, der normal behandles med antibiotika. Jeg har nu brugt BAK Oil for Redness i 10 dage. Foreløbigt hjælper det – jeg havde et flot rødt udbrud på hagen, som det tog, men det er selvfølgelig for tidligt at sige noget endegyldigt endnu.

Jeg har brugt BAKs Intimpleje gennem længere tid – længe nok til at være sikker på den positive oplevelse. Jeg har Sjøgrens Syndrom, og det medfører kroniske tørhed og irriterede slimhinder. BAK Serum for Intimate Care kan selvfølgelig ikke gøre noget ved det, men det hjælper på nogle af de andre problemer, som det medfører nemlig kløe, irritation og den bakterielle ubalance, som nogle gange kan stikke helt af. Jeg er stor fan. Bakterien stammer i dette tilfælde fra en højgravid kvinde. Den viste sig simpelthen at være den mest aktive.

Første gang jeg mødte BAK havde de et produkt i to forskellige konsistenser. Nu har de ti og flere på vej. Det er ikke helt nemt at vælge.

Først og fremmest synes jeg, du skal springe solprodukterne over. De er for dyre, for små, og med mindre du har særlig lyst til at bruge en oliebaseret solcreme med SPF15, så er det ret lige meget.

Serum for Intimate Care er selvfølgelig til intimpleje. Den adskiller sig fra de øvrige produkter ved at indeholde den føromtalte bakterie. Den koster 289 kroner for 30 ml.

Oil for Acne Prone Skin, Serum for Acne Prone Skin og Oil for Redness – indeholder de samme to bakterier. De er forskel på konsistens og øvrige ingredienser, men bakterierne er ens. Disse tre indeholder LB244R og LB356R.

Serum for Atopic Skin, Day Care Oil og Serum for Dry Skin indeholder også den samme bakterie, nemlig LB244R.

LB356R er en bakterie fra fermenteret rødbede, der reducerer bumser. Har du bumser er det altså et af de tre produkter med den, som du skal vælge.

Alle BAKs produkter er oliebaserede og uden vand – selv dem der hedder “serum”. Årsagen er, at dette er den eneste måde at sikre de gode bakteriers overlevelse. Du skal altså være indstillet på at bruge en olie, hvilket især for jer med akne eller rosacea kan være en overvindelse. Det er dog et forsøg værd!

Må jeg bruge andre produkter sammen med?

Vi har talt med BAK selv om dette, og svaret er JA – bortset fra medicinske produkter. De har selv været så venlige at teste deres produkter med alskens andre cremer, makeup og lignende, og det var intet problem. Hvis du vil være helt sikker, så læg en pause ind på 10 minutter mellem påførslerne.

MEN DU MÅ IKKE BRUGE BAK SAMMEN MED DINE MEDICINSKE CREMER! Hvilken vil sige håndkøbsmedicin eller dem på recept. Flere af dem virker antibakterielt, og de kan påvirke effekten.

Kombinationen med for eksempel syreprodukter eller A-vitamin er en god ide.

Her kan du købe det
BAK Skincare kan du købe online på deres egen webshop og hos udvalgte apoteker. Se hvilke her. De omtalte produkter koster mellem 289 og 379 kroner. Olierne indeholder 20 ml. De oliebaserede serum indeholder 30 ml.

Har du prøvet BAK? Hvad er dine erfaringer?

Dette indlæg indeholder både gratis anmeldereksemplarer og produkter vi selv har købt.

 

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
26 kommentarer
Jette

Jeg er blevet interesseret i deres produkter, men har været rådvild om hvad jeg skal bruge. Jeg har sensitiv dehydreret hud, får stort set aldrig bumser. Jeg bruger pt. calm down og a-came fra Geek & gorgeous. hvad tror I?

Helene Randløv Hansson

Hej Jette
Jeg ville fortsætte med Calm Down først, og du kan sådan set også bruge A-Game, hvis du altså er glad for dem, og så kan du jo vælge BAKs serum til tør hud eller den til atopisk hud. Vær opmærksom på, hvordan du renser huden. De fleste problemer med tørhed kan løses ved at rense uden vand og sørge for, at huden bliver udsat så lidt for vand som overhovedet muligt.
Kh. Helene

Louise

Jeg vil også anbefale BAKs Oil for acne-prone skin – tror dog jeg vil prøve Oil for rednes næste gang, det lyder som om den kan bruges både mod rødme og bumser. Jeg har har overvejet serum for atopic skin, men jeg ved ikke helt hvad definitionen på atopisk hud er. Jeg har haft “pletvis” skæleksem – troede jeg, men behandlingen virkede kun på to ud af tre ramte områder, og min hud bliver ved at klø og skalle af, der hvor nizoral creme ikke har haft effekt. Gad vide om det er en idé at prøve BAKs serum for atopiv skin..?

Helene Randløv Hansson

Hej Louise
Atopisk hud er noget andet end skælsvamp (skæleksem), men det kan sagtens være, at den kan få biomet så meget i balance at svampen har for svære vilkår. Måske er det intimcremen, du skal have fat i… skriv og spørg BAK, de er vildt søde og dygtige.

Kh. Helene

Louise

Tak for svar. Det er så fedt, I hjælper med at finde rundt i hudpleje-junglen 🙂

Helene Randløv Hansson

Velbekomme <3

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *