Sådan behandler du bumser, akne og uren hud

26.08.15
Basiron

Basiron

Vi får en del håbefulde kommentarer fra akne-plagede nyere læsere, der håber, at T-zone peelingen kan kurere akne og sværere tilfælde af bumser. Og det er mig meget magtpåliggende at pointere, at det kan salicylsyre ikke alene.

Det kan ingen kosmetik. Kun lægemidler.

En mild syrepeeling som vores T-zone peeling eller en af de mange andre syrepeelinger på markedet er første skridt i behandlingen af fedtet, uren hud med bumser og hudorme og vil kunne hjælpe mange.

Men det må ALDRIG sammenlignes med eller erstatte de lægemidler, der bruges i behandlingen af akne. Der findes ikke et eneste produkt på hylderne i Matas eller Magasin, der virker på tilnærmelsesvist samme måde, som det du finder hos din læge.

Salicylsyre virker eksfolierende og kan eksfoliere indeni porerne. Det modvirker hudorme og mindsker forstørrede porer. Og ja, det forebygger også bumser.

Nogen med bumser vil have nok i det. Især hvis du måske ikke er så hårdt ramt. Hvis du har alvorligere akne, vil det sandsynligvis ikke være nok.

Under alle omstændigheder er den milde daglige eksfoliering med et syreprodukt gavnlig at holde fast i. Men hvis du ikke føler, det er nok i sig selv til at fjerne dine bumser, så er det altså ikke så mærkeligt. Tøv ikke med at gribe fat i de muligheder, der er blandt lægemidlerne.

Basiron
Basiron er et lægemiddel i håndkøb, som indeholder stoffet benzoylperoxid. I modsætning til salicylsyre eksfolierer det ikke, men virker derimod antibakterielt. Du kan med stor fordel kombinere Basiron med en syrepeeling, og da det er i håndkøb er det let tilgengængeligt. Læs mere om Basiron og hvordan du kan kombinere det med salicylsyre her.

Receptpligtige lægemidler
Hvis det ikke virker, så findes der en bred vifte af effektive lægemidler på recept, der har en dokumenteret effekt på akne. Jeg er kun journalist og blogger uden medicinsk uddannelse og vil derfor holde mig langt fra at rådgive om receptpligtige lægemidler. Det er din læges opgave.

Opfordringen herfra skal blot lyde, at hvis du kæmper med akne, så er det din læge, du skal ty til og ikke hylderne med kosmetik.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
24 kommentarer
Hvilken dagcreme skal jeg vælge? – sofiebindslev

[…] lægemiddel i håndkøb og skal derfor bruges med omtanke. I kan læse meget mere om produktet hos Pudderdaaserne eller høre nærmere på […]

Arendse Holm

Hej,
Jeg ved godt, at dette indlæg er af ældre dato, men jeg vil nu forsøge mig med et spørgsmål alligevel:
Jeg har forsøgt at kaste mig over en kombination af T-zone peeling og Basiron, hvilket har haft en gavnlig effekt på mine bumser. Dog oplever jeg, at min hud bliver uhyggeligt tør på udvalgte steder. Jeg har endnu ikke fundet en creme, der kan fugte områderne tilstrækkeligt. Jeg har derfor en del bøvl med at gennemføre min makeup-rutine om morgenen, da udtrykket bliver noget “kaget” på de tørre områder. Kender I til en creme, der måske kan hjælpe eller må jeg vælge mellem bumsefri/tør hud og akneramt/fugtet hud?
De bedste hilsener,
Arendse

Katja Moikjær

Kære Arendse
Basiron er desværre udtørrende. Det er et kendt problem. Hvor længe har du brugt den? Har du prøvet med T-zone Peeling i en periode uden Basiron?

Arendse Holm

Kære Katja,
Tusind tak for svar! Jeg har blot benyttet mig af kombinationen af T-zone Peeling og Basiron i en lille uge. Basiron har jeg dog kun brugt om aftenen og jeg har været meget forsigtig med mængden.
Jeg har forsøgt mig med peeling alene i ca. 2 måneders tid, men den kunne ikke tage det hele alene.
Jeg vil nok forsøge mig med en kombination af meget fede cremer på de udtørrede steder.
Er Basiron mon et produkt, jeg bør bruge et par måneder og så holde helt op igen?
Bedste hilsener,
Arendse

Helle

Er det normalt at man slår fuldstændig ud med bumser efter et par dages brug med tzone peelingen?

Katja Moikjær

Kære Helle. Beklager vores langsomme svar. JA det er HELT normalt. Den burde komme med en advarsel… Bliv ved! Det bliver godt igen, jeg lover: https://pudderdaaserne.dk/2015/08/24/kan-salicylsyre-give-mere-uren-hud-starten/

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *