Fredagsfavorit: My Konjac Sponge

26.12.14
My Konjac Sponge

My Konjac Sponge

Det er mildest talt upraktisk at være skønhedsblogger, når man falder så grundigt for nogle produkter, at man slet ikke har lyst til at lægge dem fra sig igen. Der er i forvejen sindssygt mange produkter, som står i kø for at blive testet. Selve processen med at teste er i sig selv en langsommelig affære, ingredienserne skal tjekkes, måske skal man vænne sig til at bruge produktet, der skal duftes, føles og beskrives… Alt det elsker jeg! Så er der bare de gange, hvor det bliver til noget andet og mere end en test… produkterne flytter ind i hjertet.

Skål
Bare for at få det på det rene, er det ikke fordi jeg har fået for meget eller bare staver dårligt… Konjac er de fantastiske kartoffellignende fibre, som altså bliver brugt til ansigts- og kropssvampe. Det er uden tvivl det særeste produkt, jeg er stødt på længe. Først og fremmest er det jo bare en svamp… men den kan altså noget!
Hele familien har taget svampene til sig, ældsten bruger den sorte, yngsten og ham den langhårede bruger den grønne, og selv bruger jeg den lyserøde. Selvom det ikke er helt nemt at sætte ord på, så er der virkelig stor forskel på svampene… Og nej, det er ikke farven der gør det! Min sarte hud er ikke begejstret for skift i hvert fald, og ældsten var heller ikke synderlig begejstret over effekten af de to andre. Så vi har valgt at holde os til de anbefalinger, som står på de forskellige svampe.

De forskellige farver
På facebook og i kommentarfeltet var der pludselig en masse spørgsmål. Jeg havde glemt et link til et tidligere indlæg, det er på plads ovenfor nu… Der kan du læse om effekten! Og så har jeg svaret i kommentarfeltet 😀

 • Hvordan bruger man den? Det er en svamp, og den skal bruges som sådan… Du gør den våd, du vasker dit ansigt eller kroppen. Den kan fint bruges hver gang du renser ansigtet, selv bruger jeg den om aftenen. Husk at hænge den op, så den kan tørre efter brug.
 • Hvad gør den? Den eksfolierer huden blidt naturligvis afhængigt af, hvor hårdt du trykker. Det giver huden et friskere og mere strålende udseende. Det er et godt alternativ til de hudtyper, som ellers ikke tåler eksfoliering.
 • Hvad er forskellen på de forskellige farver? De forskellige firmaer skriver mere eller mindre det samme og det er det, som jeg umiddelbart har at forholde mig til.
  • Sort: Til den fedtede hud med urenheder og akne. Farven stammer fra aktivt kul fra bambus.
  • Grøn: Til normal og kombineret hud. Farven stammer fra grønt ler.
  • Hvid: Til sart hud for eksempel til baby. Der er ingenting tilsætning af nogen art i denne svamp.
  • Lyserød: Til tør, trist og moden hud. Farven stammer fra rødt og hvidt ler.

Spørg endelig videre, hvis der er andre spørgsmål!

Er du klar?
I det tidlige forår mødte jeg Ling, som står bag de meget lækre produkter fra mærket af samme navn. Hun beskrev, hvordan serum og cremer er hudens føde. Med den tilgang til hudpleje giver det ikke meget mening at smøre lækre og virksomme cremer ovenpå en daggammel makeup… Ligesom de færreste spiser, når de allerede er mætte!
Her på bloggen prædiker vi altid om mild rens, og præcis det er Konjac svampene. Du behøver ikke andet, men de kan sagtens bruges sammen med et renseprodukt, hvis du er mere til det.

My Konjac Sponge
Selvom jeg hele tiden har været svært begejstret for alle de forskellige Konjac svampe jeg har prøvet, så har jeg været nødt til at overgive mig til My Konjac Sponge, som er forholdsvis ny på det danske marked. Først og fremmest er jeg mest glad for de varianter, som er tørre, når man køber dem. Det skyldes simpelthen, at jeg ikke helt forstår, hvordan man kan holde et produkt vådt eller fugtigt så længe uden at konservere det… Derfor er jeg mest tryg ved de tørre varianter.
My Konjac Sponge har også en anden form, og det er her den helt store forskel er. Den dråbeformede svamp er simpelthen lettere at have med at gøre. Den kommer nemt rundt ved næsen og den er også rarere omkring øjnene.

My Konjac Sponge kan indtil videre købes hos Beauty Hero, hvor de koster 135 kroner, her finder du også forhandlerlisten.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
34 kommentarer
Merete

My Konjac Sponge fås ikke længere på Beauty Hero – kender I til andre steder, man kan købe mærket? Har søgt lidt, men kan ikke finde lige præcis det mærke andre steder, som sender til DK (udover et par amerikanske webshops som tager 300+ kr for forsendelsen).
P.S. Tak for alle jeres super-indlæg!

Helene Randløv

Hej Merete
Nej desværre :'(
Det er meget ærgerligt, men jeg krydser fingre for, at vi snart kan få dem igen.
Kh. Helene

Heidi

Man kan købe dem på webapoteket.dk til 109 kr. 🙂

Helene Randløv

Hej Heidi
Nej, det kan man ikke, det er en anden svamp.
Kh. Helene

Isabella

Kan man bruge den til kroppen? Jeg har netop købt en lyserød til ansigtet, og selvom jeg kun har brugt den en gang er jeg allerede stor fan. Jeg har virkelig sart hud på min krop, så jeg bruger palmolive shower milk med oliven, jeg tilsætter så typisk ekstra olivenolie, hvilket hjælper gevaldigt til at min hud bliver godt gennemfugtet. Jeg bruger pt. en svamp, men jeg synes den er meget grov mod min hud, så derfor tænkte jeg at købe en mere af disse herlige svampe, bare til brug på kroppen.

Helene Randløv

Hej Isabella
Du kan få en større version til kroppen, og de er lige så lækre.
Nu skrev du lige Palmolive… du skal være opmærksom på at en sulfatfri showergel nok vil være endnu bedre for en sart hud.
Kh. Helene

Isabella

Tak for svaret, jeg fandt den på apoteket 🙂 Jeg har også skiftet palmolive ud med en shower oil istedet, som ikke indeholder sulfat.

Helene Randløv

Det lyder som en god idé :-*

Lullumut

Jeg har prøvet den lyserøde og var rigtig glad for at bruge den 🙂

Charlotte

Jeg er kan ikke helt finde ud af om jeg skal bruge den til at fjerne min make-up med, eller om jeg skal bruge den efterfølgende? Jeg ville synes det, det var dejligt at bruge den til at fjerne make-up med, men ved ikke om der kommer for meget skidt og snavs på den så. Håber du kan hjælpe 🙂

Helene Randløv

Hej Charlotte
Personligt synes jeg, det ville være træls at bruge den til øjenmakeup i hvert fald, fordi jeg forestiller mig at det bliver svært at vaske produkterne ud af svampen igen. Afhængigt af hvor fedtet din makeupfjerner er, tænker jeg, at det nok ville gå an til foundation… med mindre det altså er en olierens, sådan en ville jeg heller ikke udsætte svampen for.
Kh. Helene

Maja

Tak for en super brugbar blog 🙂
Skal man vaske huden med vand efter brug af svampen? Tænker om man ikke bare tværer skidtet rund i ansigtet?

Katja Moikjær

Det behøver du ikke. Huden bliver meget fin og ren

Maya

Hej, ved I hvor svampen, My konjac sponge, kan købes?

Helene Randløv

Det er desværre ikke muligt at købe dette mærke i Danmark længere, på deres hjemmeside kan du se, hvor du kan finde den i verden 🙂
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *