Tirsdagstip: Rens huden blidt

16.09.14
The Body Shop renseprodukter

The Body Shop renseprodukter

Der er vist ingen tvivl om, at det er vigtigt at rense huden. Desværre har mange af os fået smag for den der RIGTIG rene fornemmelse. Min egen mor har ALTID brugt rensemælk, så det gjorde jeg selvfølgelig også, da jeg begyndte at rense min hud. I takt med at jeg tjente flere penge, gik jeg mere og mere op i mærker og det var der, det begyndte at gå galt. Det var nemlig der, min hud blev vurderet til at være kombineret. Det havde været SÅ skønt, hvis en eller anden havde sagt: “Rens huden blidt”.

Normal hud
Helt ærlig… Hvad er ”normal hud”? Jeg tror simpelthen ikke, at jeg har mødt et eneste menneske med normal hud. Hvordan opfører normal hud sig? Hvis du har normal hud, vil jeg virkelig gerne vide det!
Nå… men dengang jeg var til den konsultation hos et meget respekteret mærke, det var der den rare dame fortalte mig, at min hud var kombineret… Det var i 1993 og jeg var ikke så velbevandret ud i ingredienser, som jeg er nu. Og derfor åd jeg selvfølgelig alt, hvad hun fortalte mig råt. Jeg blev en rigtig pæn hud og lige knap to tusinde kroner fattigere…

Den rene følelse
Du kender det godt, huden føles lidt stram, men det er egentlig meget rart… Stemmen i dit indre som hvisker, at det altså ikke er særlig smart, kan du sagtens overbevise om, at det er helt okay… Det er jo bare, fordi du ikke har taget creme på endnu.
Du ved sikkert godt, at du lyver for dig selv, og du trøster dig med, at du i det mindste ikke er den eneste, som ikke renser huden hensigtsmæssigt.
Som nævnt er jeg én af dem… misbruger af sæbe og mishandler af hud.

Rens huden blidt
Skum og helst masser af det… og bagefter skal det skylles af med en masse vand… AAhhh!
Selvom jeg udmærket ved, hvor skidt det er, så elsker jeg alligevel følelsen. Heldigvis er der efterhånden så mange formler der ude, som kommer i en dispenser, som selv kan sørge for skummet, på den måde kan du (og jeg) spare på de sulfater, som tørrer huden ud.

Konservering
Det er ikke kun de vaskeaktive ingredienser, du skal kigge på, når du vælger ansigtsrens. Det er i høj grad også konserveringen, for det er helt almindeligt at konservere med salt.
Så sent som i går sad Katja og jeg talte om præcis denne type konservering per SMS. Og det er altså noget, som kan få huden til at flippe godt og grundigt ud. Tro mig… jeg har prøvet!

Prøv noget nyt
Hvis du har mod på at prøve noget nyt, kan jeg varmt anbefale at rense huden med olie eller en af de mange balms, som du efterhånden finder hos de fleste mærker. Det er en meget anderledes fornemmelse at rense huden med olie. Og det er en rigtig god idé at alliere sig med en vaskeklud af en art, så du er helt sikker på, at du får vasket snavs og olie af huden igen.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
46 kommentarer
Line

Jeg ELSKER Camomile-serien fra The Body Shop. Øjenmakeupfjerneren må blive mit næste køb 🙂

Helene Randløv

Hej Line
Jeg elskede jo den, som udgik… De to på billedet kan jeg desværre ikke tåle 🙁
Kh. Helene

Anne V

Den cleansing butter er bare så god! Jeg har både sensitiv og uren hud, og den får mig hverken til at slå ud med urenheder eller røde pletter i hele ansigtet, og den fjerner ALT makeup, selv vandfast mascara og eyeliner. Den er bare god.

Helene Randløv

Hej Anne
Ja! Den er fabelagtig, jeg elsker den også!
Kh. Helene

Maria

Hej, Kan I anbefale en balm eller renseolie uden parfume? Jeg bor i USA, så den skal gerne forhandles herovre. Min hud er hverken fedtet eller tør, men lider af cystisk akne. Jeg tænker dog ikke, at det at rense med olie kan have nogen negativ effekt på dette, da det jo ligger dybere. Eller hvad siger I?

Amanda

Prøv clinique take the Day off balm 🙂 den er super god, uden parfume og burde kunne købes i USA 🙂

Henrik Boysen

Liquid Facial Soap Extra Mild fra clinique er også rigtig mild og god 🙂

Helene Randløv

Hej Maria
Take The Day Off fra Clinique er rigtig god, ellers er alle de vegetabilske olier, du kan komme i tanke om rigtig gode!
Jeg mener ikke, det vil have en negativ på din acne, tværtimod kan det måske hjælpe ikke at udtørre overhuden…
Kh. Helene

Natasja

Hej Helene,
Er alle The Body Shop produkterne på billedet uden parfume? Synes nemlig at kunne se at der står noget om “Parfum/Fragrance” i blandt andet deres Cleansing Butter.

Helene Randløv

Hej Natasja
Du har ret, jeg husker forkert… Jeg tænkte på den gamle serie, det beklager jeg 🙁
Clinique Take The Day Off er uden parfume og rigtig god! Ellers kan jeg godt anbefale helt almindelig kokosolie 🙂
Kh. Helene

LM

Hej.
Og tak for alle jeres gode tips 🙂
Jeg får enormt fedtet hud I LØBET af dagen samt rødme og har stadig ik fundet vidundermidlet. Måske du kan hjælpe? 🙂
Min hud er fin dog tør efter bad når jeg tager hjemmefra. Men som tiden går bliver den fedtet 🙁
Mvh.

Helene Randløv

Hej LM
Jeg vil anbefale dig en BHA, prøv at læse en gennemgang af forskellige produkter her:
https://pudderdaaserne.dk/2014/09/13/hvilken-syre-skal-jeg-vaelge-aha-bha-eller-en-af-de-andre/
Jeg kender udmærket problematikken, for min næse skinner lystigt, når der er gået en times tid. Når jeg bruger BHA regelmæssigt, bliver fedteriet væsentligt reduceret. Derudover kan jeg varmt anbefale blotpapir, det har jeg skrevet om flere gange, prøv at søge i søgefeltet 😀
Det kan hjælpe at bruge en primer, men jeg har endnu ikke fundet en der er så effektiv, at den ikke skal touches up i løbet af dagen.
Kh. Helene

Rannva

Må man egentlig bruge BHA når man bruger ‘Redap’?

Katja Moikjær

Det ved jeg faktisk ikke med sikkerhed og da det er et lægemiddel tør jeg ikke tage ansvaret for at sige ja. Spørg vedkommende der har udskrevet det (sig til ham, det er et produkt med salicylsyre, du vil bruge, så bør lægerne vide, hvad det gør ud på).

LM

Hej igen.
Tak for svar, super pænt af dig du tager dig tid til at svare 🙂
Kan jeg prøve jeres BHA? Jeg er helt ny på området, har dog aldrig prøvet den slags syre før, men jeg er virkelig træt af min hud er så fedtet og skinnende allerede et par timer efter jeg har taget hjemmefra 🙁
HAr også forsøgt med papir, men jeg føler de blusser min rødme op selvom de tager fedtet 🙁
Jeg bruger pudder/foundation i en fra MAC og renser altid mit ansigt. Pt med niveas mod sensitiv hud, føler jeg gør en masse, men den fedtede hud elsker bare at forblive :-/ Det er i sær næsen og panden er der et mit problem og hagen, men det næsen og panden der irriterer mig mest 🙂
Hvis du har en hel hudpleje/rutine produkter du kan anbefale mig mod fedtet hud i løbet af dagen 🙂 og let rødme, så ville det være skønt, bare hvis du lige har noget i tankerne. Og så vil jeg også prøve en BHA 🙂 Er det dagligt?
På forhånd tak.
Mvh. LM

Carina

Hvordan jeg dog har kunne overse jeres tidligere indlæg om rensning af huden med olie, forstår jeg simpelthen ikke. Det lyder jo genialt! Så tak for tippet (selvom jeg åbenbart er en sløvpadde…) 🙂

Helene Randløv

Hej Carina
Hihi det kan jeg ikke svare dig på. Men det er da godt, at du har fundet det nu :-*
Kh. Helene

Carina

Det er måske lige tidligt nok, men altså nu har jeg brugt olie i ansigtet i tre dage – og hvor det virker! Jeg har aldrig haft problemer med uren hud, men den der strammende fornemmelse har været dagligdag. Og helt ærlig, det er allerede væk? Kan det virkelig være rigtigt?! 28 år med tør hud (argh ok, 26 år, hvis vi trækker baby-årene væk), og efter få dage er det væk?? TUSIND TAAAAK! Jeg sender en masse luftkys imod jer! Og endda lige op til weekenden 😀

Helene Randløv

Hej Carina
Ja, nogen gange skal der bare ikke mere til! Men hey… what ever works :-*
Jeg er glad for at du kunne bruge tippet 😀
Kh. Helene

Henrik

Kunne ikke være mere enig. Tænker med gru tilbage på den gang hvor jeg rensede 2 – 3 minutter hverdag morgen og aften da jeg havde læst at det skulle være godt. dengang var min hud normal uden rigtig at være tør eller fedtet, men i dag er den tør og jeg renser kun huden om aftenen med ren olivenolie. Det var bare en lille advarsel til alle jer derude som ikke har noget at skade jeres hud med skrappe renseprodukter, dampbade og andre underlige tip der bliver givet rundt omkring. 🙂

Helene Randløv

Hej Henrik
Jeg tænkte, at jeg hellere måtte udelade skrækhistorierne denne gang 😛
Men iiihh hvor ville jeg dog ønske, at jeg kunne gøre gøre det om.
Kh. Helene

Henrik Boysen

Det ville jeg også 🙂
Men på den anden side var du jo nok ikke blevet en klog dåse, hvis ikke du havde gjordt de slemme ting 🙂 (ved din hud)

Helene Randløv

Det har du helt sikkert ret i Henrik :-*

Manja

Cleansing oil er faktisk et stort hit ovre i Asien, hvor der findes mange forskellige slags. Har selv overvejet at prøve det, når jeg skal have nye renseprodukter.
Rigtig dumt spørgsmål, men hvordan kan man vide om et produkt har salt som konserveringsmiddel?

Helene Randløv

Hej Manja
Jamen det er også rigtig godt for huden! Så det forstår jeg godt 😀
Det er på ingen måde et dumt spørgsmål!!!
Du læser på ingredienslisten enten på selve produktet eller på æsken, produktet kom i.
Salt hedder: sodium chloride, så det er det navn du skal kigge efter 🙂
Der er salt i mange produkter, det du skal være opmærksom på, er hvor højt oppe på ingredienslisten det står.
Kh. Helene

Mette WK

Jeg har på det seneste haft succes med at rense huden med en olivensæbe, jeg har købt i Grækenland. Der står at den er lavet af 100% olivenolie, men jeg nu på fornemmelsen at der også er et eller andet bindemiddel i. Ikke desto mindre en rigtig fin og simpel løsning til både ansigt og krop, der holder huden rolig og er baseret næsten udelukkende på olie. Og så var prisen 1,10 Euro for 4 stykker sæbe i det lille lokale supermarked 🙂

Helene Randløv

Hej Mette
Ja, så kan man ikke ønske sig meget mere!
Kh. Helene

Anna

Jeg brugte faktisk olie på et tidspunkt til afrensning af både makeup og generelt skidt – Altså dobbelt olierens! Og min hud var glad… Men blev bare SÅ træt af bøvl med klamme og fugtige vaskeklude der skulle tørres og vaskes!
Overveje at begynde igen, og så bare købe de der engangsvaskeklude lavet af skum (altså dem man vasker baby-ble-numser med..!) – Men er de OK – Eller er de for kras for huden?

Helene Randløv

Hej Anna
Skumklude ville jeg holde mig fra, de er ret hårde ved huden i mine øjne, men du kan med fordel bruge Mesoft (gaze) fra Apoteket eller helt almindelige vådservietter, som du skyller under hanen. Det er oftest, de klude jeg selv bruger, hvis ikke jeg lige har en maskine, som mangler lidt indhold 😛
Kh. Helene

Cecilia

Kunne godt tænke mig at prøve at rense huden i olie og se om det kan virke på min urene hud. Men kan man så godt bruge t-zone peeling og dagcreme bagefter? 😉

Helene Randløv

Hej Cecilia
Det kan du sagtens, men brug en vaskeklud, så din hud ikke er fedtet af olie 🙂
Held og lykke med det!
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *