Oversigt: Produkter uden parfume

10.04.13

Produkter uden parfume

På utallige opfordringer vil jeg forsøge at lave en liste over de produkter og serier, jeg kender til uden parfume.

Der er selvfølgelig de oplagte supermarkedsserier med Astma- og Allergimærket: Änglamark, Neutral, Tusindfryd osv. og apotekets standardprodukter (som der bestemt ikke er noget galt med!). Men lad os kigge på dem, der måske er lidt sjovere:

Hudpleje

Clinique – Clinique er 100 procent parfumefri. Og selvom jeg ikke er fan af deres 3-trins hudplejekoncept, så er jeg stor fan af mange andre af deres produkter. De har nogle virkelig gode anti-age produkter, peelingprodukter, solcremer og makeupprodukter, og her kan du være sikker på at undgå parfume.

MAC – MAC reklamerer hverken for det ene eller andet, det er et makeupartist mærke. Men for få år siden fjernede de parfume fra hovedparten af deres produkter. Du kan stadig finde produkter med parfume, så tjek indholdsfortegnelsen grundigt, men der er også et stort udvalg af produkter uden.

Og MAC har nogle virkelig gode hudplejeprodukter, selvom de er mest kendt for makeup. Både Clinique og MAC er en del af Estée Lauder-koncernen og nyder godt af de samme ingredienser.

Bioeffect – Bioeffects serum fra Island med Epidermal Growth Factor indeholder ikke parfume og er noget af det bedste antiage produkt, jeg har prøvet. Dagcremen indeholder parfume, men den har også en funky konsistens. Serummet og 30-dages kuren er til hver en tid at foretrække.

A-Derma – A-Derma er ikke 100 procent parfumefri. Mange af deres produkter er med parfume, blandt andet deres nye ansigtsserie. Men heldigvis findes der flere fantastiske A-Derma produkter uden parfume, blandt andet Exomega cremerne.

Matas Natur – Matas almindelige striber synes jeg trænger til et ansigtsløft efterhånden, men Matas Naturs hvide produkter er blevet til en rigtig fin og parfumefri serie i til rigtig gode priser. De grønne er med parfume.

Vichy og La Roche-Posay – er heller ikke parfumefri. Tværtimod har Vichy en forkærlighed for roser. Men de fortjener at blive nævnt her alligevel på grund af deres solcremer, som er blandt de allerbedste, og som findes i mange parfumefri versioner.

Kiehl’s – det kan måske virke lidt sært, at jeg nævner et plantebaseret mærke her, men man skal ikke skue Kiehl’s på hårene, når det kommer til parfume. Faktisk er der en del parfumefri produkter at finde hos Kiehl’s. Kiehl’s bruger kun parfume, når den er aktiv ingrediens i form af æterisk olie. Og flere produkter er der slet ikke æterisk olie i, og de er derfor parfumefri. Det gælder fx. skønne produkter som Vitamin C Concentrate eller Overnight Biological Peel. Men pas på – du kan også møde en parfumebombe som Midnight Oil.

Makeup

MAC – det skrevne ovenfor passer selvfølgelig også på MACs makeupprodukter. Der er fx. ikke parfume i deres foundations, concealer, pudder, øjenskygge, blush osv. Der er vanillesmag i alle MACs læbeprodukter, og det er klassificeret som et parfumestof.

Gosh – Gosh har smagsstoffer i deres læbeprodukter, men er derudover parfumefri. Her er også rig mulighed for at finde masser af makeup uden parfume.

Maybelline, L’Oreal osv. har alle mange produkter både med og uden parfume. Hvis du holder øje med ingredienslisten kan du finde en del. Det gælder langt de fleste mærker. De mest parfumerede mærker er ofte de dyre franske som YSL og Dior (parfume i mascaraen…) og for eksempel de “naturlige” som Yves Rocher og Dr. Hauschka.

Hårprodukter

Hårprodukter er noget af det sværeste at finde uden parfume. Desværre er langt langt de fleste produkter smaskfyldt med parfume. Alternativet bliver meget hurtigt Neutral Shampoo og Balsam og meget kedeligt. Især stylingprodukter er stort set umuligt. Men der er heldigvis noget:

Matas StylingStriber
Matas nye lilla StylingStriber er nogle af mine yndlingshårprodukter, som er både billige og gode. Samtidig er flere af dem uden parfume. Det er ikke dem alle, men de uparfumerede er tydeligt markeret på emballagen, så det er nemt af finde dem.

Purely Professional
Det er ingen hemmelighed, at jeg er fan af Purely Professionals hårshampoo. Den er ikke bare uparfumeret, men også på mange andre områder noget af det bedste, jeg kender. Firmaet lavet også andre produkter – alt sammen uden parfume. Blandt andet en repaircreme, som jeg smører sønnens børneeksem ind i.

Stuhr Family
Stuhr har lavet en Family serie, som er Astma- og Allergimærket og uden parfume. Den har været en favorit herhjemme i mange år. Serien består af to slags shampoo, balsam, spraybalsam, et par stylingprodukter og en virkelig god mud wax.

Hvilke produkter synes du skal med på sådan en liste?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
34 kommentarer
Camilla Corbett

Rigtig god guide .. Tak for den 🙂
Dog er der et enkelt punkt jeg ikke er helt enig i 😀 Jeg er top allergiker i ansigtet, hvad angår parfume og min hud reagere på det mindste spor.
Jeg tåler ikke Neutral produkter i nogen form, eller Clinique produkter, og har faktisk brugt 10.000 gange flere kroner, på Clinique og prøvet alt. Men uden held. Så er man top top allergiker, som jeg, så kan man altså reagere på dem. 🙂
Men Exomega derimod … Uhmmmm total fuldtræffer, og jeg slipper den aldrig igen, og udgår den, så opkøber jeg et kæmpe lager, og håber de kan fryses ned 😉

Pudderdåse Katja

Det er helt klart. Jeg beskæftiger mig kun med, om der er parfume eller ej i produkterne. Om de er til sart hud eller hyperallergikere osv – det kan man kun selv vurdere.
Men der er i hvert fald ikke parfume i 🙂 Der er selvfølgelig alt mulig andet, man kan reagere på

Camilla Corbett

Naturligvis, men flere af cremerne fra Clinique fik jeg reaktioner, som var det parfumestoffer.
Men hvorom alting er, så er det ikke din guide jeg anfægter, da Clinique jo markedsføre sig, som parfumefri 🙂

Bodil

Desværre må du ind og se om der er andre ingredienser, som kan irritere din hud eller blokere dine porrer. Jeg kan heller ikke tåle Neutral og det meste af Clinique. Det er altid en god idé at få en prøve med og så gå hjem og slå ingredienserne op i ro og mag.

Pudderdåse Katja

Hørt! Helt enig

Baysen

Jeg synes meget passende, at Decubal kunne komme på listen. Jeg især vild med deres body oil og body lotion, og så er det dejligt billige produkter.
Når det kommer til makeupfjerner er jeg stor fan af Desmas, den er virkelig god og mild.
Og så er der Zinobel Organic Boost intensive repair oil, den er uparfumeret, og så vidt jeg ved fri for æteriske olier.
Jeg troede i øvrigt, Matas natur var parfumeret. Men det er måske kun nogle af produkterne?

Pudderdåse Katja

Undskyld – de hvide Matas Natur er uparfumerede, de grønne er med parfume. Den detalje glemte jeg lige 🙂

Luna

Tak for et nyttigt indlæg 🙂
Vil dog lige pointere at der er parfume i matas natur body oil.
Jeg ved tilgengæld ikke om der er parfume i resten af serien.
Jeg er personligt rigtig glad for neutrals produkter, især ansigtsrensen. Den er billig, effektiv og mild.

Pudderdåse Katja

Det var mig, der var upræcis. Der er to Matas Natur serier. En hvid – uparfumeret, og en grøn med parfume.

Sidsel Sofie

Jaa hvor er det dejligt! Så er der i hvert fald en hel del at kigge efter 🙂

Pudderdåse Katja

Det er der i hvert fald 🙂

Nanna

Jeg synes Avene og Decubal mangler lidt på listen 🙂

Pudderdåse Katja

Jeg tog ikke Decubal med sammen med mange andre apoteksprodukter, fordi de er lidt selvindlysende i denne sammenhæng.
Avene synes jeg har mest parfumerede produkter? Men det er måske bare mig?

Anja

INK af Dennis Knudsen er uden parfume.

Pudderdåse Katja

Det er rigtigt! (er der ikke også smag i læbeprodukterne?)

Pudderdåse Katja

Tak 🙂

Louise

Hårprodukter fra det danske Ingredién findes i en version med og uden parfume. Jeg har længe ledt efter gode stylingprodukter uden parfume, og jeg er kæmpe fan af Ingrediéns parfumefri produkter. Og så er det også svanemærkede.
Mht. creme er jeg stor fan af Estelle & Thilds duftfri serie til sensitiv hud.

Pudderdåse Katja

Dejligt at høre – der mangler parfumefri hårprodukter

Iben J. S.

Jeg kan også skrive under på at A-derma er et hit hos mig, bruger det dagligt. Efter jeg er begyndt med A-derma´s creme, har jeg kunne kysse tør hud farvel 🙂 Gosh´s BB cream bruger jeg også, dog ikke dagligt. 🙂

Pudderdåse Katja

A-Derma virker bare 🙂

Louise Eriksen

Ang Repair Cream fra purely professionel er den bedre end Adermas balm til atopisk eksem? Jeg har det nemlig i ansigtet og min søn døjer med det på benene. Jeg bruger dog selv den kun om natten men mangler et andet alternativ til om dagen. Gerne en dagcreme med solfilter. Er der en som i kan anbefale?

Pudderdåse Katja

De er lige gode synes jeg. Jeg skifter mellem dem.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *