Guide til peel off masker: JorgObé, Matas og Acne Killer

13.02.13
Peel off masker

Peel off masker

Kan I huske de porestrips til næsen, som var populære for 10 år siden? Man satte dem fast med lidt vand, trak dem af, sagde “av” og kunne derefter nyde synet af det på samme tid ulækre og tilfredsstillende syn af urenheder på det hvide papir.

Peel off masker er i bund og grund det samme. En måde at trække alt det løse skidt af huden, som vi gerne vil være fri for. Det virker lidt anderledes. Man smører den på, lader den sidde i 30 minutter og derefter trækker man den af, som om man er Jim Carrey i The Mask – og lidt af dine hudorme, døde hudceller, lidt dun fra overlæben og måske endda lidt af din egen hud følger med af.

Ulovlig ingrediensliste
Alle peel off masker er baseret på polymerer i form af polyvinyl alkohol. Det er en helt særlig form for plastik, som kan opløses i vand. Både Matas og JorgObé indeholder præcis de samme ingredienser øverst på den lovpligtige ingrediensliste. Acne Killer er også helt magen til – men har den mest ulovlige ingrediensliste, jeg nogensinde har set (hvilket ikke siger så lidt). Der står:

Aqua/Water, Deep Sea Mineral, Parfum

Det er i strid med kosmetikbekendtgørelsen af to årsager. For det første er ordene “deep sea mineral” ikke et godkendt INCI-navn, hvilket det skal være jf. Kosmetikbekendtgørelsen. “Deep sea mineral” er i øvrigt noget volapyk. Minedrift på dybt hav er en omkostningsfyldt minedrift efter stoffer som nikkel, kobber, kobolt, guld og sølv. I kan læse mere her på gode gamle Wikipedia. Der findes en ingrediens, der hedder “maris linus extract”, der er hav silt, men hvis Acne Killer rent faktisk brugte det, så havde de sagt det. Det kan i øvrigt ikke give den konsistens, som en peel off maske har.

Jeg er Pave Benedikt XVI’s efterfølger, hvis ikke Acne Killer ikke indeholder præcis de samme ingredienser, som alle de andre produkter i denne kategori. Hvilket vil sige en blanding af vand, alkohol, polyvinyl alkohol og et par andre ting. Acne Killer er sikkert et lige så godt produkt som de andre, men hvis ikke jeg må få at vide, hvad der helt præcis er i et produkt, så køber jeg det selvfølgelig ikke.

Den sorte farve er ligegyldig
Men hvis vi vender tilbage til produktet, så minder JorgObé og Acne Killer voldsomt meget om hinanden i konsistens (uden en korrekt INCI på Acne Killer, kan jeg ikke komme det nærmere). Udenfor emballagen kan man ikke se forskel. De hiver lidt hårdere end Matas, nogen vil kunne lide det – jeg kan godt lide Matas mere blide version.

Den mest synlige forskel på JorgObé, Matas og Acne Killer er farven. Acne Killer og JorgObé er helt sorte, mens Matas har den “naturlige” transparente farve, som alkohol polyvinyl har. Den sorte farve i JorgObé og Acne Killer (sidstnævnte kan jeg igen ikke se de korrekte ingredienser på!) kommer af at tilsætte et farvestof, CI 77499. Det har ingen betydning udover, at det farver produktet sort. Det er samme farvestof, som der er i din mascara (det er jernoxid, så nikkelallergikere skal være obs her).

JorgObe og Matas Peel Off masker
Matas transparente peel off maske til venstre (ja den er der rent faktisk!) og JorgObé til højre, som er tilsat sort farvestof i form af jernoxid (CI77499)

JorgObé har tilsat et par rare ingredienser som fx. aloe vera og te, men det gør næppe den store praktiske betydning i et produkt, der sidder på 30 minutter. Alle tre produkter har en ren mekanisk funktion.

Ingen effekt på akne
Peel off masker kan i bund og grund det samme som andre mekaniske peeling produkter. De kan fjerne døde hudceller og skidt og møg, og så kan de trække lidt indhold ud af hudormene. Alt dette har absolut intet at gøre med bumser eller akne, der er en hudlidelse forårsaget af bakterien acne vulgaris. Bumser kan du kun behandle med antibakterielle lægemidler eller i mindre grad med salicylsyre.

Sælgeren af Acne Killer siger selv, at Acne Killer indeholder antibakterielle ingredienser. Uden en lovlig INCI på produktet kan vi selvfølgelig ikke bekræfte det.

Hårde ved huden
Peel off masker kan være hård kost ved huden. Af disse tre er JorgObé og Acne Killer klart voldsommest og Matas den blideste. Det er simpelthen et spørgsmål om, hvor meget de klistrer sig fast på huden. Jeg foretrækker personligt den blide og mindre smertefulde version, men hvis du er forsigtig og passer på din hud, kan du godt forsøge med de andre.

Både JorgObé og Matas har den store fordel, at de er er i tuber. Alle disse masker er noget tykt slimet snask. Og at skulle fedte med det i små engangsposer er noget endnu værre snask. Derudover er der heller ikke nok i en enkelt pose til mit store fjæs, så det er en stor fordel selv at kunne justere ud fra en tube.

Hvis Acne Killer havde skrevet deres ingrediensliste på deres produkt, som kosmetikbekendtgørelsen kræver, ville jeg ikke have haft noget problem med produktet (bare ikke mod akne). Jeg vil ikke fraråde produktet, men jeg vil heller ikke anbefale et produkt, som jeg kun kan gætte på, hvad indeholder.

Her kan du købe det
Matas Peel-Off Maske koster 54,95 (netop nu på tilbud til 40 kroner) og kan købes i Matas og på Matas.dk. Acne Killer koster 99 kroner for 5 x 10 ml. og kan købes hos Luxstyle.dk. JorgObé koster 198 kroner for 100 ml. og kan købes på Jorgob.dk

PS. Bonusinfo: Polyvinyl alkohol er den samme plastik, som man bruger til bagsiden af hygiejnebind. Det er ikke negativt ment! Det er bare sjovt.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
64 kommentarer
Qbrium

Hej, har skrivit ett inlägg om ditt inlägg på min blogg. Hoppas det är okej för dig, givetvis har jag också gjort en tydlig hänvisning till din blogg.
Här hittar du inlägget:
http://4u-yourspace.blogspot.com/2013/03/acne-killer-inci-innehall.html

Pudderdåse Katja

Tusind tak 🙂

Signe Kjær

Øøh du skriver acne killer og jorgobe har samme konsistens på ingen måde!
acne killer, det er en gang sort vand man ikke aner hvad der er i, blev så skuffet da jeg prøvede den. JorgObes maske er en tykmasse. Den er jeg i øvrigt rigtig meget til – synes den er fantastisk hvis man bruger den i t-zonen.
brug lidt lotion inden masken, så er den nem at tage af. kh. S.

Mette Jacobsen

Tak for et godt review! Har second thought om at bruge så mange penge på JorgObé nu.
Måske skulle man bare klaske nogle hygiejnebind i ansigtet i stedet for 😀

Pudderdåse Helene

Hej Mette
Lad os endelig høre om det virker…. Ej det er pjat! Det er dejligt, at du kunne bruge anmeldelsen.
Kh. Helene

Maria

Hej der! Jorgobe maskerne må ikke bruges i hele ansigtet,
men kun i T-zonen. Det også på tuberne og de breve man kan
købe.

mette laursen

Den sorte maske fra JorgObé Skin Care er virkelig effektiv. Den kan i hvert fald varmt anbefales. Det er vigtigt man anvender den korrekt og ikke putter den i hele ansigtet, men kun i t-zonen.

Yvonne

Hej!
Dejligt med top ti og jeg sad netop og søgte på lermasker og blev så interesseret i peel off maske. Men hvad er egentligt forskellen?

Bettina

Jeg ved godt, jeg er noget ba’u’ med min kommentar 🙂 men jeg vil bare lige nævne, at Matas’ peel-off til uren hud har en lyseblå farve. Jeg kan egentlig godt li’, der er noget farve i, for så er det lettere at se, om man har påført et tykt nok lag. 🙂

Katja Moikjær

Ja, for de har ændret den siden jeg skrev dette 🙂 Der er kommet en helt ny version, som jeg desværre ikke har prøvet endnu. Godt at høre, at den er ændret til det bedre

Lene Uttrup

Hej,
hvis huden føles udtørret efter at have brugt ler-maske, så er det fordi den har siddet for længe. Når leret tørrer (og masken bliver lysere), så begynder den at trække fugten ud af huden igen. Hvis du har sart/tør hud, så skal du skylle masken af inden den tørrer helt 🙂
KH
Lene

Helene Randløv

Hej Lene
Det er jeg helt enig i :-*
Kh. Helene

JorgObé – the blackhead killer | Louise Eriksen

[…] Pudderdaaserne har faktisk lavet en anmeldelse af dem alle tre – med fordele og ulemper. Læs mere her […]

Marie

Jeg husker med glæde og en smule væmmelse ( og stor fascination) de der strips du nævner til næsen, kan de slet ikke købes mere? Jeg har købt en Matas peel off, syntes ikke rigtig den gør noget, men jeg giver den lige en chance.

Katja Moikjær

Det var nivea, der lavede dem? Jeg er sikker på, du kan finde nogen stadig – jeg har bare ikke set dem

Henriette

Jeg har set dem i føtex og Normal 🙂

Elisabeth

Næsestripsene kan stadig købes, Nivea og et andet mærke kan købes i Matas. Selv køber jeg nogle fra Face Shop på eBay, de er gode og billige.

Katja Moikjær

Jeg så dem også lige fra Nivea den anden dag og tænkte, jeg skulle svare her. Så også nogle i Normal 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *