Anmeldelse: Vichy Normaderm Fugtgivende Dagcreme til uren og fedtet hud

19.11.12
Vichy Normaderm Dagcreme

Vichy Normaderm Dagcreme

Jeg har aldrig været stor Vichy Normaderm fan. Og det nyeste produkt i serien, nemlig den nye fugtgivende dagcreme er desværre ingen undtagelse.

Det kunne ellers være så godt. Vichy Normaderm dagcremen indeholder nemlig på papiret ingredienser, der er rigtig gode til uren hud, nemlig salicylsyre, glycolsyre og et ret ubeskrevet blad, nemlig LHA, som også er en syre.

Men det, som uren hud for alvor har brug for, er syre, som kan peele huden. Og for at kunne gøre det, så kræver det, at produktet har en lav ph-værdi under cirka 3,5. Ved en højere ph-værdi trænger produktet ikke gennem hudens øverste lag – stratum corneum, som er det yderste hudlag. Og Vichy Normaderm Fugtgivende Dagcreme har en ph-værdi på lidt over 5.

Uren hud har brug for peeling
Syre giver ikke mening ved så høj en ph-værdi i akne-behandling. Andet end at salicylsyre har en god beroligende virkning og glycolsyre binder fugt. Men hvis du vil bekæmpe akne, så vil du gerne have en syre, der kan peele huden, og det kan Vichy Normaderm ikke med den høje ph-værdi. Jeg har prøvet den selv og var stadig ikke fan. Jeg har også sat min lillesøster, som har decideret uren hud til at prøve – hun var heller ikke fan.

Vichys egen kommentar til den høje ph-værdi er, at det ikke er et peelende produkt, og at det skal virke på overfladen af huden.

Men så vil jeg til hver en tid i stedet anbefale et af de produkter på markedet med salicylsyre og glykolsyre, som har en lavere ph-værdi, og som derfor virker peelende på uren hud og trænger ned under stratum corneum. Disse tæller fx. MD Formulations og på apoteket Avene Cleanance K., der begge har en effektiv lav ph-værdi, og som uren hud vil have rigtig godt af.

Her kan du købe det
Vichy Normaderm Fugtgivende Dagcreme koster 155 kroner og kan købes på apoteket.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
49 kommentarer
Pernille

Det er dejligt at høre at jeg ikke er alene. Hører ellers mange der er glade for den, men på mig skallede den af, og gjorde huden mærkelig at lægge make up på.

Pudderdåse Katja

Ja… Jeg forstår dem heller ikke 🙂 Min hud blev bestemt ikke pænere – tværtimod

J.

Kender I denne: http://luxstyle.dk/5-acne-killer-159.php
Synes næsten det lyder for godt til at være sandt! 🙂

Pudderdåse Katja

Kære J. Se mit svar til Clara Maj.

J.

Haha tak – det er jo næsten for skræmmende at vi har skrevet næsten det samme 😉

Pudderdåse Katja

😀

Clara Maj

Hey!
ville bar elige høre om i har hørt om det her nye ‘acne dræber’ middel fra USA http://luxstyle.dk/5-acne-killer-159.php ? Synes det virker lidt overdrevet, og for godt til at være sandt! Hvordan kan det fungere, og hvad mon der er i det? ved i noget?
kram clara 🙂

Pudderdåse Katja

Jeg har ikke prøvet den, men jeg er dybt skeptisk. For at et produkt skal modvirke akne skal det bruges dagligt og blive på huden. Men jeg har ikke hverken prøvet produktet eller set ingredienserne.

Heidi

Jeg undrer mig over at Vichy markedfører/lancerer cremen som ny. Jeg købte den sammen creme for over to år siden! Kun designet på mærkatet er en smule ændret, ellers er den fuldstændig magen til og stadig ikke noget at råde hurra for.

Pudderdåse Katja

Er ingredienserne helt de samme? Jeg mener, den er reformuleret? Men jeg har ikke prøvet den på det tidspunkt, så jeg vil ikke lægge hovedet på blokken.

henrik Boysen

Til J og clara, det lyder som det rene fup. En maske der sidder på huden i 20 min et par gange om ugen, er ikke det der gør forskellen i kampen mod bumserne. Man kan ikke engang se en fuld ingrediens liste på hjemme siden, og en ingrediens liste er desværre det eneste man kan stole på når man køber hudpleje.
De 2 mest anerkende ingredienser i kampen mod bumser er, salicylsyre og benzoyl peroxide
Hav en god dag

Bine

Nu har jeg efterhånden hørt meget bejegstring om Avene Cleanance K og jeg overvejer derfor at prøve den. Jeg bruger selv Jurliques Calendula Creme, som jeg er meget glad for, men eftersom jeg har akne, er det ikke sikkert at den gør meget for min hud, andet end at påføre den fugt og holde den i balance, hvilket nok ikke er helt nok i mit tilfælde.
Jeg tænkte på, at nu hvor Cleanance K er et peelingsprodukt, kan man så påføre den på huden hver dag? Jeg har også købt HTHs Body Lotion som indeholder lactic acid, og jeg er i tvivl om hvor ofte jeg må smøre den på kroppen. Der er ikke angivet noget på produktet.
Det skal også lige siges, at jeg snart begynder på en behandling for min akne, så jeg har ingen forhåbninger om, at noget produkt vil løse mit problem alene.

Pudderdåse Katja

Kære Bine
Du kan bruge disse peeling produkter op til 2 gange dagligt – gælder både HTH og Avene. Start med en gang dagligt, og så kan du evt. øge til to, hvis du ikke oplever irritation, og du synes, du har brug for det.
Hvilken akne behandling starter du på? Det er lidt vigtigt i forhold til, hvad du ellers skal bruge i ansigtet.
Calendula er godt til tør og sart hud, men gør ikke noget ifht akne.
Kh. Katja

Bine

Tak for det hurtige svar!
Det var godt at få slået fast hvertfald 🙂
Jeg skal igang med roaccutan, da intet andet har hjulpet (desværre). Jeg vil nok ikke umiddelbart bruge en kemisk peeling i ansigtet imens.

Pudderdåse Katja

Nej, hvis du skal i gang med roaccutan, så vent. Det udtørrer din hud, så du får mere brug for mild og behagelig fugtighedscreme imens. Og Roaccutan er så hamrende effektivt, at du næppe får brug for andet. Vent og se, hvad der sker.

anita

Hej. Tusind tak for en super blog 🙂
Jeg har tendens til fedtet hud og overvejer derfor at prøve avene cleanance k. Skal man bruge den både morgen og aften? Og skal man bruge fugtighedscreme ovenpå? Jeg har desuden sart hud, kan I anbefale en creme til ansigtet der giver nok fugt uden at være fedtet?
Og så vil jeg bare sige tak for at I har åbnet mine øjne for exomega serien, den er en lifesaver når man har tendens til eksem om vinteren 🙂

Pudderdåse Katja

Kære Anita
Du kan bruge Avene Cleanance K både morgen og aften. Start med en gang om dagen, og hvis det ikke irriterer huden, så fortsæt med to. Du kan gøre begge dele alt efter, hvad der passer dig.
Jeg selv bruger Exomega i ansigtet ovenpå – måske det også var en idé til dig? Du behøver ikke bruge fugtighedscreme ekstra ovenpå, men tør hud vil nok have brug for det.
Kh. Katja

maria k.

Jeg synes simpelthen det er en jungel at finde rundt i alle de creme der findes. jeg har selv den fra vichy og er heller ikke imponeret. Hvad vil I anbefale til forholdsvis fin lys skandinavisk hud, uden bumser, men med rødme og hudorme? Er der en serie af noget i vil forslå?
Jeres blog er fantastisk og det er tit jeres anmelders jeg kigger på når jeg står i den store skønhedsverden og overvejer mine køb 🙂

Pudderdåse Katja

Hvad er det, du gerne vil gøre noget ved? Helt præcis?
Tak for de pæne ord 🙂

Malene Sofie

Ny og ny.. Jeg har nu brugt den i mange år efterhånden – den har dog fået nyt udseende! 🙂
Men jeg bruger den hver eneste dag, for ellers går min hud helt amok. Det er som om den er blevet afhængig! :p

Pudderdåse Katja

Det skulle være en ny formel? Men fedt at det virker for dig 🙂

Annika Tindahl

Det umiddelbart lokkende ved Normaderm fra Vichy er konsistensen og den umiddelbare følelse på huden. Jeg kender ingen creme, der trænger så let ind i huden og får huden til at blive så mat. Og så dufter den af rengøringsmiddel, er lidt kemisk blålig i det, hvilket er smart tænkt i fht. den urene oplevelse af acne/uren hud:-) Jeg elskede i hvert fald fornemmelsen af den.
Men: Den skaller jo af! Prøv at smøre den på og lad den tørre ind. Gnid så på huden efter et par minutter med let hånd – cremen samler sig i små kager mod fingrene og drysser i små grå skæl fra huden. ØV! Dårlig creme.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *