Dåseposten – Tør hud på grund af akne-medicin

17.06.12

Kære Katja og Helene

Jeg er lige begyndt at læse jeres blog, som jeg synes er rigtig god! I er ærlige og argumenterre godt for produkterne – samtidig er det tydeligt, at i har en meget stor viden på området 🙂

Jeg har en forespørgelse til jer vedr. min hud i ansigtet og på ryggen, som er plaget af akne og de ar, som det efterlader sig.

I skriver at akne er hormonelt betinget, hvilket min i hvert fald er, og derfor er jeg i behandling ved min hudlæge.
Min behandling består i at tage en pille to gange dagligt som udtørrrer min hud i ansigtet frygteligt, herunder mine læber! Dette er meget mærkeligt for mig, da jeg før behandlingen havde tendens til fedtet hud.

Mit spørgsmål til jer er, hvilken ansigtscreme el. lign. kan I anbefale? Min hudlæge siger, at jeg ikke må bruge olieholdige produkter, og da jeg er på SU – må produktet gerne være billigt 🙂
Mht til arene jeg har efter aknen (mørke mærker samt “huller” i huden) er der så en creme/peeling etc. på markedet, der kan mindske dem lidt?

Håber at i kan hjælpe mig 🙂

Mange hilsner fra M.

Kære M.

Tak for de pæne ord. Dem er vi glade for.

Det er en stor hjælp, hvis I skriver præcis, hvilken medicin eller produkter I taler om, men udfra beskrivelsen går jeg ud fra, at du taler om Roaccutan? Det udtørrer nemlig huden og kan have nogle ubehagelige bivirkninger – til gengæld er det ofte yderst effektivt.

Men mens man tager det, er huden ofte sart og tør. Din hudlæge har ret i, at du skal undgå fede cremer, men helt at undgå nogen form for olie i et produkt har nok ikke været helt det, han har ment.

Du skal gå efter en let og mild fugtighedscreme. La Roche-Posay har Effaclar H, som er markedsført specielt til folk i medicinsk behandling for akne. Jeg har IKKE selv prøvet af gode grunde, men La Roche-Posay plejer at have styr på netop de ting.  Du kan se andres erfaringer her.

Jeg selv ville bruge A-Derma Exomega, som du kan læse om i anmeldelsen her. Det er en dejlig, beroligende lotion, som alle kan bruge. Den findes i mange grader af fedtethed, om man så må sige, så du kan finde en, der passer dig.

Kærlig hilsen
Katja

Se hvordan du stiller et spørgsmål her

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
24 kommentarer
Pudderdåse Katja

Hvor er det fantastisk at høre om jeres værdifulde erfaringer allesammen. Tak for det!

S

Hej, jeg har selv været på kuren og vil lige komme med min erfaring.
Den bedste læbepomade er fra La roche posay og koster 50 kr (på apoteket). Jeg brugte rigtig meget solcreme, -blandet op med en normal tyk ansigtscreme. Da ens hud danner meget let ar er det altså vigtigt at bruge solcreme i den periode hvor kuren står på, så arrene bliver “beskyttet”. Derudover er ansigtsmasker ren guf for huden i den periode. Af creme har jeg brugt en balm fra La roche posay (der er meget tyk), decubal ansigtscreme, og almindelig fed creme til babyer (uden parfume, parabner osv.). Af ansigtsvask har jeg brugt La roche posay som er rigtig rigtig god. Husk at havde lidt forskelligt med på farten, -får ligemeget hvad bliver man knastør OVER det hele 🙂 tilgengæld vil du opleve mirakler.
mange hilsner

S

Jeg vil lige sige at i forhold til ar fra akne har jeg benyttet La roche posay “Cicaplast” – dog må den ikke bruges samtidig med din akne creme (dalacin, clindoxyl osv.). Den er ikke et mirakel, men kan hjælpe lidt på det. Kunne godt tænkte mig at hører lidt mere om hvad der hjælper på det?
Jeg har selv i tankerne at få en laser behandling der skulle hjælpe meget. Ellers er makeup jo generelt super til ihvertfald at dække røde og overfladiske ar.

Sara

Kan man bruge A-derma exomega? Jeg synes at have læst noget om, at den ikke må bruges på områder, hvor huden ikke er intakt, hvilket den vel ikke er, når man har urenheder? Eller?
Jeg tager selv isotretinoin, som det hedder i dag. Det er vigtigt netop at vælge en creme MED fedtindhold, da medicinen fjerner hudens fedtlag. Det er sjældent fugt men derimod fedt som huden mangler under en behandling med isotretinoin. Det vidste jeg ikke den første mdr, og min hud tørrede HELT ud – jeg lignede virkelig en slange, der var ved at skifte ham!!
Tak for en virkelig god blog!

Pudderdåse Katja

Hej Sara
Tak skal du have
Det kan du absolut. Det står på stort set alle cremer som en forsigtighedsforanstaltning. Der er bestemt ikke nogen grund til at undgå A-Derma Exomega specielt. Tværtimod!
Og jeg er helt enig i det med fedtindholdet. Jeg synes det lyder yderst ubehageligt at gå igennem en Isotretinoin tablet behandling uden creme med fedt i. Av! Tak for dit svar, det er meget lærerigt at høre dine og alle jer andres erfaringer om det her. Jeg har ikke selv prøvet Isotretinoin som tabletter.
Kh. Katja

Merete

Nu ved jeg godt det er et sent svar..
Men har selv været på en pillekur, og der var apotektet så søde at anbefale mig en creme fra Avéne.. Kan se der er andre der har nævnt det mærke, men de har lavet et creme specielt til folk der er på en pillekur hvor ansigtet tørrer ud..
Efterfølgende har jeg sværget til Avénes produkter.. Det skal siges at jeg først i en alder af 23 (har døjet med min hud siden jeg var 14) fik at vide at jeg ikke må bruge oliebaseret produkter i ansigtet, og det til trods for at jeg har fået hjælp til at vælge produkterne til ansigtet. Så nu holder jeg mig til apotektets personale som for det meste ved hvad de snakker om.. Et lille sidespor..
eight hour creme fra Elizabeth Arden er det eneste som virkede for mine læber, og så er Avénes håndcreme den bedste jeg nogensinde har fundet.. De fleste af tingene kan man købe billigere over amazon.uk..
Håber det kan hjælpe folk som står i samme situation..

Katrine

Hej.
Først tusind tak for jeres skønne blog.
Jeg er startet op på Iso-kuren for en lille uge siden og er helt forvirret, når det kommer til hudpleje under kuren.
Hudlægen har sagt at jeg blot skal vaske mit ansigt med vand og så en creme efter behov, men lige nu føler jeg altså at min hud fedter helt vildt i t-zonen og min akne er blevet meget forværret.
Kan I anbefale et renseprodukt?
På forhånd tak for svar.
Jeg håber at I læser kommentaren, selvom det er et ældre indlæg.

Pudderdåse Katja

Kære Katrine
Du skal klart gøre som din hudlæge siger. Og vente tålmodigt – enhver bums mm. har en livscyklus på en måned. Og derfor er der også i hvert fald en måned før du kan se effekten.
Følg din hudlæges råd. Du kan bruge et hvilken som helst renseprodukt, der ikke fedter, og som er mildt og enkelt. Ansigtsrens gør ingen forskel ifht. fedtet hud iø. Du skal bare vente på at medicinen virker. Læs her om ansigtsrens: https://pudderdaaserne.dk/2011/12/20/de-bedste-ansigtsrens/
Kh. Katja

Helle

Selvom indlægget ikke er helt nyt, så tænkte jeg at jeg lige ville bidrage med mine erfaringer med hudpleje under isotretinoinbehandling – som jeg selv færdiggjorde i maj i år. Først og fremmest er det en jungle at finde rundt i, hvilke hud- og læbeprodukter der er bedst til at afhjælpe medicinens bivirkninger, og det er også forskelligt fra person til person.
Jeg købte EN MASSE produkter på apoteket i begyndelsen, som var beregnet til pleje af hud i medicinsk behandling, men i sidste ende var der fire produkter som hjalp mig rigtig meget. Så meget at min hudlæge ville vide hvad jeg gjorde, for de havde sjældent set nogen med så “normal” hud i denne behandling. 🙂
De fire produkter var:
1. Læbepomade fra Irma Tusindfryd (el. Levevis som har en identisk – og naturlig – ingrediensliste) Denne pomade reddede seriøst mine læber, og var uden tvivl den mest effektive jeg har prøvet. Tidligere favoritter såsom Decubal og Ole Henriksens grønne lipbalm havde ingen effekt, hvilket jeg senere hen har læst skyldes, at de er petrolatumbaserede, og derfor kun beskytter på overfladen. Det stemmer også meget godt overens med min erfaring.
2. Bioderma. En dejlig rensevand, som var mild og effektiv.
3. Dagcreme til tør hud (fra Beauté Pacifique).
4. Fugtmaske (fra Beauté Pacifique) som jeg brugte som natcreme, og virkelig gennemfugtede min hud. Den dæmpede desuden den ansigtsrødme man ofte får pga. isotretinoin.
Håber at der er nogen der kan få glæde af mine råd og erfaringer. 🙂

Pernille

Hej.
Jeg er også på accutin kuren for 2. gang. Første gang fik jeg ikke bemærkelsesværdig rødme i ansigtet, men denne her gang synes jeg det er blevet permanent? Er snart færdig med 2. måned.
Jeg er ildrød på kinder og næse, konstant. Nogen der ved om det er normalt?

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *