Tirsdagstip: Gå efter den letteste dækning

12.06.12
Bobbi Brown Foundation Stick

Vi får utrolig mange henvendelser, som handler om foundation både på bloggen og per mail. Det er jo i bund og grund helt umuligt for os at svare på, hvilken foundation du skal bruge. Vi har jo ikke en jordisk chance for at se på din hud og dens behov. Det kræver en del mails eller kommentarer frem og tilbage, og alligevel sidder vi ofte tilbage med en følelse af ikke at have svaret tilstrækkeligt.

Tag stilling
Inden du overhovedet går på jagt efter en ny foundation til at revolutionere dit liv, er det rigtig vigtigt, at du har taget stilling til, hvad du egentlig har behov for.
Først og fremmest gælder det om at finde ud af, hvad man gerne vil opnå. Vi vil selvfølgelig alle sammen gerne have perfekt hud. Desværre er der mange, som fejlagtigt tror, at det betyder tons tung makeup.
En maske af foundation er aldrig løsningen, uanset hvor forfærdelig du end måtte mene, at din hud ser ud!
Derimod gælder det om at bruge så let foundation som muligt. Jamen jeg har uren hud og mange bumser, jeg bliver da nødt til… Nej!
Det, du skal, er at fremhæve den hud, som IKKE er uren og bumset. Fokusér på den pæne og rene hud. Kig godt efter… den er der helt sikkert! Urenhederne og bumserne skal selvfølgelig dækkes, men det er ikke din foundation, som skal gøre det. Brug i en god concealer i stedet, den vil skjule de ting, som skal skjules langt mere effektivt.

Tilfredsstil hudens behov
Lad din foundation supplere din øvrige hudpleje ved at vælge en foundation, som passer til din hudtype. Uanset hvilket brand du sværger til, vil du opdage, at der er en foundation til at dække både det ene og det andet behov (næsten i hvert fald). Hvis du nu har knastør hud, er det for eksempel rigtig smart at forsøge sig med en foundation, som er cremet og giver masser af fugt. Det er selvfølgelig lettere sagt end gjort at finde en foundation, som er skræddersyet til netop de udfordringer, du har med din hud. Og det er derfor, at det er så vigtigt at finde én ting at fokusere på og være meget realistisk omkring det samtidig.
For at tage udgangspunkt i min egen hud, er min største udfordring (efter min mening) min skinnende T-zone og de forstørrede porer i samme område. Hvis jeg vil finde en foundation, til at dække dette behov, bliver den nødvendigvis matterende og sikkert også oliefri. Men er det reelt, det jeg gerne vil? Svaret er nej, for det betyder, at resten af min ansigtshud skriger på fugt. Så med realistisk mener jeg, at du skal tage udgangspunkt i det din hud vil have bedst af og ikke det, du synes, er mest irriterende.

Farven
Pudderdåserne hverken kan eller vil udtale sig om hvilken farve foundation, som passer til dig. Det er svært, det skal der ikke være tvivl om, men det er ikke en nød, vi kan knække. Du skal selv ud og prøve dig frem. Test den med gule undertoner, test den med røde undertoner, test den lyse og test den lidt mørkere. Bed om en prøve, så du kan se om farven også passer i dagslys og om den eventuelt skifter farve i løbet af dagen.
Test på kæben og ingen andre steder. Farven skal passe til den hudfarve, du har på halsen. Det kan man ikke teste på hånden, armen eller hvor du nu har fået at vide, at det skal gøres.

Har du fundet en favorit, når det gælder foundation ?

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
32 kommentarer
Anna

Jeg blev engang lokket til at købe en foundation fra Sisley, som koster dobbelt så meget, som jeg normalt vil give. Den var så også den bedste foundation, jeg nogen sinde har prøvet, og jeg brugte hver eneste dråbe i flasken til jeg bedrøvet måtte konstatere, at det var slut.
Jeg vil ikke købe den igen på grund af prisen, for det må kunne gøres billigere. Men jeg har ikke siden fundet en foundation, der matcher mit behov og min hudtone lige så godt.
Ps. meget apropos concealers. Vil I ikke lave et indlæg om det en dag? Hvad skal man bruge til urenheder, ar og lignende, og hvad skal man bruge til øjnene.. Hvornår skal man bruge hudfarvede concealers og hvornår skal de være grønne og lilla? Hvilke konsistenser er bedst til hvad?

Pudderdåse Helene

Hej Anna
Min treenighed er pt. Farvet dagcreme, foundation stick og en mineral pudder… Det er de første produkter nogensinde, som rent faktisk passer i farven.
Hvilken foundation var det fra Sisley? Jeg lurer nemlig på at prøve Sisley selv 🙂
Jeg er i gang med en guide til at dække diverse….bumser, ar, rødme osv.
Det er en rigtig god idé med en concealer guide også…
Mvh. Helene

Anna

Hej Helene. Den jeg prøvede var Sisleys Phyto Tient Eclat Oil-Free Foundation. Meget lækker. Såvidt jeg husker koster den omkring 700 kroner, og det kan jeg ikke retfærdiggøre over for mig selv ligemeget hvor god den så er til mig.

Pudderdåse Katja

Ja selvfølgelig kan det gøres billigere! Ingen som helst tvivl om det.
Men hvor kan man også bruge mange penge på fejlkøb… Når jeg finder noget der virkelig virker, så betaler jeg også gerne, af samme årsag, når det er foundation især. Du vil ikke vide hvor mange ubrugelige dyre fejlkøb jeg har i skuffen…
Men ja Sisley er overdyrt, det er vi helt enige om.

Tina T

Katja vil give fuldstændig ret – hold op hvor har jeg brugt så mange penge på fejlkøb. Jeg tror også at hvis jeg fandt den helt rigtige foundation ville jeg holde mig til den. Hvis den er meget dyr og jeg ikke havde så mange penge ville jeg spare op fx. ligge et lille beløb til siden hver måned mens jeg brugte den jeg havde købt, så havde man måske samlet sammen til en ny når den anden var brugt. Men Sisley som min svigermor kun bruger er alt for dyrt efter min menning jeg har også fået en del produkter af hende fra netop det mærke og det er altså ikke et mærke jeg falder i svime over.

Mai H.

Jeg betror mig pt. til en pudderfoundation fra sephora, og knuselsker den!
Den jævner lige min hudtone ud, er ikke for tung, og kan dække meget uden at jeg ser pudret ud 🙂

Mette P

Jeg har simpelthen så svært ved at finde en foundation der passer til min hud. Har virkelig tør og sart hud, og hver gang jeg putter foundation på ser huden bare mere tør ud og der ligger tøre flager især på panden. Lige nu bruger jeg en farvet dagcreme fra Stila, som egentlig fungerer ret godt – den giver bare ikke så meget dækning. Så kunne godt tænke mig at finde en foundation der dækker lidt mere til aften brug og sådan 🙂 Har prøvet la rosay posay – men den fungerer kun i vintermånederne hvor min hud ikke er ligeså tør. Kunne være fedt hvis i havde nogle forslag til foundations til tør og sart hud! Tak for en god blog!

En anden en

Har aldrig prøvet en foundation, der var behagelig at bruge, så jeg holder mig til mineralpudder alene. Det kan selvfølgelig ikke klare alle problemer, men i det mindste får jeg ikke endnu flere problemer på den måde!
Supergode råd ovenfor, i øvrigt…

Anna

Jeg har i flere år brugt mineral pudder, men må sande at jeg som 37 årig ikke kan gøre det mere. Det sætter sig i og fremhæver rynker, og får min hud til at se endnu tørre og ældre ud end den er.
Jeg skiftede så til en noget lettere makeup.
Jeg har mange solskader i pande og på kinder, som jeg først dækker med Mac studio-finish-concealer (kender nogen til et billigere og godt alternativ til denne?) Under øjnene og let rødmen ved næsen, bliver dækket af Max Factor Mastertouch Concealer (ok til prisen). Min foundation er nu Max Factor XPERIENCE WEIGHTLESS FOUNDATION. Et lag til daglig, og to hvis jeg skal ud om aftenen. Jeg er faktisk ret godt tilfreds med den og den er dejlig let. Jeg føler mig aldrig fuld af make up mere, som med mineral pudder. Og så ser jeg mere naturlig ud. Den holdt ok fint i i hvert fald 8-10 timer forleden, hvor jeg var meget aktiv.
Jeg køber både foundation og concealer i Parfume Discount og spare mindst 10 kr stykket. Sommetider er der gode tilbud og så hamstre jeg.
Jeg overvejer at prøve Maybelline 24hour makeup næste gang, efter jeres anbefaling herinde. Det ser dog ud til dens dækevne er lidt dårligere end Max Factors. Men den må prøves 🙂 Har I ,mon erfaringer med om 24 hour concealeren er lige så holdbar?
Jeg kunne godt bruge en god og billig high lighter til over kindbenene. Nogen anbefalinger? Og nogen anbefalinger på matte øjenskygger til billige penge?
Kh

Julie

Har selv 24 hour concealeren og den både dækker og holder fantastisk, men min erfaring er, at den under ingen omstændigheder kan bruges under øjnene! Den er alt for mat og tør!!
Jeg bruger den kun til små områder som bumser og ar…
True match concealeren fra l’oreal er efter min mening en rigtig god og billig allround concealer!

Pernille

Jeg bruger maybelline 24 h foundation og er virkelig tilfreds. Har prøvet så mange forskellige uden held, men denne er virkelig god. Hvis jeg har noget der skal dækkes bedre end andet, giver jeg den blot engang mere lige der, og undgår derved concealer.
Prøv at bede om en prøve på den, det gjorde jeg. Prøven jeg fik holdt i 7 dage, hvilket for mig var nok til at få en rigtig god fornemmelse af produktet 🙂

Marie

Her er det Nilens Jord Duo Concealer i kombination med Youngbloods Mineralpudder, der fungerer helt vildt godt. Kan virkelig anbefales!

Anette

Ligesom Anna har jeg også haft fornøjelse af mineral pudder i flere år; i.d. Bare Minerals. Men om det er fordi min hud er blevet ældre (sammen med resten….) ved jeg ikke, men jeg oplever også at jeg i en alder af 43 skal have lidt mere fugt og passe på med at farven ikke ender som søer i tørre pletter.
Jeg kan godt lide at min foundation bliver siddende i lang tid, men som I skriver så er det ikke nødvendigvis den type min hud har brug for. Så jeg har pt fundet lykken med Bobbi Brown Extra Repair Foundation SPF 25. den supplerer jeg med en concealer og et strejf af pudder på udvalgte steder. Det fungerer super godt.

Tanja Jensen/MorTilKatja

Hvad er egentlig fordelen ved at bruge foundation frem for pudder? Er det nemmere at bruge?
Lige nu bruger jeg MaxFactor Creme Puff 05 Translucent, den dækker fin små urenheder og den skinnende næse uden at lave ens hudfarve om 🙂

Kristine

Jeg bruger mineral-foundation og -pudder fra Jane Iredale. Bruger kun pudder til hverdag og foundation+pudder til fest og andre sammenhænge, hvor der skal lidt mere dække til.
Jeg synes, de er perfekte til min behov. De dækker ikke for meget og blender sig fint ind i huden, hvilket resulterer i et naturligt look, som jeg er stor tilhænger af.
God onsdag!

Signe

Uha, jeg har været gennem så mange foundations. Jeg har rigtig tør ansigtshud og brugte i mange år foundations fra magasin-mærker til moden hud, selv om jeg var i tyverne. Især Helena Rubinstein laver nogle gode i dén genre. Men jeg synes faktisk nærmest alle foundations var virkelig udtørrende indtil for nogle år siden, måske det bare er mig?
I dag er jeg gået over til ikke-matterende vandbaserede foundations. Min favorit er MUFEs Face & Body som fås i et hav af farver og ikke er særlig dyr, 50 ml for ca 260 kroner. Den har en helt vildt fin konsistens, geleagtig og meget fugtende til at starte med – og ikke udtørrende i længden.
Jeg skal friske fjæset op med en vandspray i løbet af dagen for ikke at skalle på næsen, nærmest uanset hvilken creme/foundation jeg bruger, men det er ikke så slemt med F&B som med andre.
Til at dække urenheder og farveforskelle er jeg meget glad for Vichys dermablend foundation (som jeg jo så bruger som ansigtsconcealer). Den kommer desværre ikke i ret mange farver, men den dækker virkelig godt.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *