Danmarks billigste kemiske peeling: HTH

21.10.11
HTH Lotion

Cremer med AHA, også kaldet frugtsyre cremer, koster som regel mange 100 kroner. Og med god grund for som jeg har skrevet om før, så bør en creme med mild kemisk peeling være en del af enhver hudpleje rutine.

Hvor BHA er særlig egnet til fedtet hud, så er AHA særlig godt egnet til solskadet, rynket, ujævn og tør hud, som den kan eksfoliere, så de nye sunde lag hud kommer frem. Det kan også have en positiv effekt på mild akne.

Det var faktisk en sød læser, Julie, der mindede mig om HTH og dens egenskaber. For selvom HTH sælger sig selv som en billig supermarkedsbodylotion mod tør hud, så indeholder den faktisk en fremragende AHA – nemlig lactic acid.

Kender ikke den præcise procentdel
AHA virker bedst i en creme på mellem 5 og 10 procent. Jeg kan desværre ikke få oplyst den præcise procentsats af producenten Cederroth – det er en fabrikshemmelighed – men at dømme efter dens placering på ingredienslisten ser det ud til at være en meget fornuftig koncentration.

Brug den gerne i ansigtet som en mild kemisk peeling hver dag – og på resten af kroppen. Som navnet antyder, så egner den sig bedst til tør hud, men deres Lotion version har en lettere konsistens end de andre typer.

Og så koster den 39 kroner i supermarkedet. De er ikke nødvendigvis de mest elegante konsistenser til ansigtet, men de virker!

Lille vidundermiddel mod røde knopper på arme og andre steder
Udover Lactic Acid indeholder den en stor del carbamid, som også virker eksfolierende og blødgørende på tør hud. Kombinationen af Lactic Acid og Carbamid gør dette til et lille vidundermiddel mod keratosis pilaris, det du kender som røde knopper på armene eller andre steder.

Jeg har det selv på lårene, og to uger med HTH har kraftigt mindsket det. Som jeg har skrevet om flere gange er kombinationen af AHA og carbamid særlig effektiv mod disse knopper, som så mange af os har, og her har du dem i samme creme til en latterlig lav pris.

Duften er den samme, som det var for 20 år siden. Min salig mormor brugte den, og da jeg åbnede den kunne jeg genkende duften af min mormor. Men den er mild, og der er ingen af de særligt allergene parfumestoffer i – eller for den sags skyld andre problematiske stoffer i. Den federe Creme er parfumefri.

AHA og BHA skal blive på huden
Jeg anbefaler altid at bruge cremer med AHA, der bliver på huden. Du skal IKKE fjerne dem igen, de skal blive siddende og virke deres magi. Du bruger det som enhver anden creme og lader det blive på huden.

Der findes også rensegelé og lignende med AHA og BHA, men det er bare ikke lige så effektivt, når de kun er i kontakt med huden i 20 sekunder, før de bliver vasket af.

Her kan du købe det
Du kan købe HTH’s produkter i større supermarkeder. Der findes i Danmark HTH Original Body Creme 200 ml, HTH Original Lotion 200 ml, HTH Creme 100 ml og HTH Omega 3/6 Bodylotion, og de koster fra 39 kroner.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
73 kommentarer
Mette

Er først og fremmest VILD med jeres blog! Elsker den og læser den hver dag.
Som en kommentar til dette indlæg, synes jeg i burde nævne at creme med AHA-stoffer øger hudens følsomhed over for sol, så man lettere bliver forbrændt. Det er bare lige en ret vigtig info at have med, specielt hvis man ellers har meget sol-sart hud.
Læs evt. mere her: http://www.forbrugerkemi.dk/kemi-info/stofgrupper/aha-stoffer

Pudderdåse Katja

Hej Mette
Mange tak for de pæne ord.
Og det er helt korrekt med solen. Fordi man fjerner de døde lag hud, så bliver huden en smule mere følsom for solen. Det er ikke meget, men ja, husk solcreme! Helt rigtigt, tak for reminderen 🙂
KH. Katja

Misbah

Først og fremmest elsker jeg jeres blog !:D selvom jeg ved det er et gammelt indlæg men jeg bestilte HTH lotion på apoteket og jeg fik oplyst at de også har den som en solcreme (lotion), ved i om den har samme virkning som den alminde creme og lotion ?:D

Katja Moikjær

Det ved jeg faktisk ikke, jeg har ikke prøvet den med solfaktor.

Trine

Jeg har lige læst indlægget om Paula’s choice produkter og din anbefaling af de produkter, som du bruger i din daglige rutine. Jeg vil bare høre, om du ikke bruger solcreme, da det ikke ser sådan ud i forhold til indlægget? Hvis du gør, hvilken bruger du så?

Pudderdåse Katja

Hej Trine
Nej her om vinteren gør jeg faktisk ikke. Jeg lider af D-vitamin mangel, så det er lidt en balancegang for mig mellem at få nok solbeskyttelse og nok D-vitamin i de mørke måneder.
I sommers brugte jeg mest de to, der er nævnt i denne: https://pudderdaaserne.dk/2011/06/08/sommerens-helte-de-bedste-produkter-i-varmen/
Kh. Katja

Gitte K

Hvor er det syret … jeg har levet med de åndssvage knopper siden jeg var 8 år på ben og arme, hvor en af mine klassekammerater sagde ‘ad, du har knopper … ad, det er russisk byldepest!’. Derefter tog jeg langvarige bade i skummetmælk (!), fordi sundhedsplejersken anbefalede det. Det hjalp ikke en fis, og jeg havde ikke tålmodighed til at ligge en time i lunken skummetmælk som barn.
Siden har jeg bare levet med knopperne og været irriteret over, at andre har en glat ensartet hud, mens min hud er bleg med røde gåsehudsknopper – også når jeg har været i solen.
Jeg skal ned i supermarkedet nu. Hvis det her hjælper bare minimalt, vil det være stort!
Jeg er vild med jeres blog – jeg bliver klogere hver gang!
Kram fra Gitte K

Pudderdåse Katja

Tak Gitte 🙂 Jeg hepper på dig, hvis det ikke virker, så skriv igen. Og læs den lange artikel om Keratosis Pilaris som jeg har linket til. Så bliver du nok lidt klogere.
Skummetmælk…. Jamen altså. Kors!

louiseH

I like (altså prisen :))
Er det lige meget hvilke en af varianterne man bruger i ansigtet:

Pudderdåse Katja

Det kommer an på, hvor tør hud du har. Hvis du har meget tør hud, vil jeg gå efter HTH Creme, hvis du har mindre tør hud, vil jeg gå efter HTH Lotion. Men se om de har en tester i føtex og vælg den kosistens der passer dig bedst.

louiseH

Tak, tror da liiige jeg skal kigge på det i næste uge, hvor jeg har ferie 😀 (undskyld, kan ikke lade være med at prale lidt) 😉

Pudderdåse Katja

Hrmf…. Det er de allersidste timer af min ferie nu….

Julie

Tak for tippet og tak for at opklare og sætte navn på de irriterende, røde knopper! Jeg har også haft dem siden jeg var helt ung og forgæves forsøgt mig med alverdens skrubbecremer og lign.
Nu vil jeg skaffe mig denne creme og se om det virker 🙂
Ved du hvilke supermarkeder, der forhandler den? Jeg bor på Bornholm, så har desværre ikke lige en Føtex i nærheden.
Og lige et spørgsmål: vil du anbefale en bestemt version (bodycreme/lotion) til hhv. ansigt og krop? Min hud er tør i både ansigt og på kroppen, og i ansigtet meget sensitiv.
God weekend.
Mvh Julie

Pudderdåse Katja

Hej Julie.
Hvis din hud er meget tør og sart, så køb Creme (den på tube). Den er federe og parfumefri. Hvis din hud er mindre tør, så kan du prøve med Lotion.
Jeg prøver lige at finde nogle flere forhandlere.
Kh. Katja

Julie

Tak for hjælpen 🙂

Pudderdåse Katja

Selvtak 🙂

Julie

Hej igen
Noget nyt om forhandlere?
Pft.
Mvh Julie

Pudderdåse Katja

Hov ja! Undskyld jeg har helt glemt at svare dig, selvom jeg har hørt fra HTH. Desværre forhandles de kun hos Bilka og Føtex 🙁 Nogle gange kommer de i spottilbud andre steder, men de er kun i fast sortiment hos Bilka og Føtex. Så du må til Sjælland en tur desværre.

Pernille Faurskov

Hey – vil lige blande mig;-) – for jeg køber denne lotion og creme i super bedst – men det ved jeg selvfølgelig ikke om der er på bornholm!?
Pernille

Julie

Hvor er jeg glad for at mit indlæg har ført til dette tip! Det er nemlig nogle rigtig gode cremer!!!
Jeg er helt sikker på, at jeg har læst på deres hjemmeside, at der er 10 % carbamid og 5 % mælkesyre i cremerne! Jeg har lige været inde og tjekke igen og kan godt se, at det ikke står der mere (meget underligt for øvrigt) men mon ikke det sådan stadig?

Katrine

Hey!
Elsker denne blog, of føler meget med!
-jeg har en enorm følsom hud, tænkte om du kunne hjælpe mig med en god dag creme? Er 18 år, Jeg føler mig ikke fedtet i huden, og har ikke specielt mange bumser osv, har du en go ide? Tak :-))

Pudderdåse Katja

Hej Katrine
Så er du et heldigt menneske på mange punkter! Det vigtigste er jo så, at du får lidt solbeskyttelse i også. Hvad er dit budget? Og er der nogle særlige ting, den skal kunne?
KH. Katja

Katrine

Altså må gerne kunne fjerne de urenheder jeg har, give lidt glød til min hud, jeg har ikke noget specialt budget, jeg plejer normalt at bruge clinique, men deres dag cremer passer mig ikke, slår ud af dem :(( men ikke overdrevet dyrt, en okay pris :-))

Pudderdåse Katja

Der findes ikke en creme, der kan fjerne de urenheder, du har. Der er det bedste at gå på apoteket og købe Basiron, som er et antibumse middel i håndkøb, eller få noget hos lægen på recept – alt efter hvor slemt det står til.
Hvis du skal bruge en let og virkelig god dagcreme, der giver god glød til huden og beskytter mod solen, så kender jeg ingen bedre end Restylanes: https://pudderdaaserne.dk/2011/06/23/anmeldelse-restylane-skincare/, hvis ikke de 435 er over budget. Til gengæld holder den længe.
Du kan måske få en prøve hos en forhandler først? De laver i hvert fald prøver.

Teresa

Tak for tippet! Jeg har også de irriterende knopper på overarmene og bruger pt Matas’ carbamid creme (10 %), men det er jo altid interessant at se om en anden creme kan gøre arbejdet endnu bedre 🙂 ved I umiddelbart hvad forskellene mellem Matas’ carbamid creme og HTH’s er?

Pudderdåse Katja

At der også er AHA i HTH, hvilket umiddelbart tale til HTHs fordel. Der kan også være forskel – til begge sider – på koncentrationen af Carbamid, men det kan vi jo desværre ikke sige noget om.

Julie

Der er 10% carbamid og 5% mælkesyre i HTH, som jeg også har skrevet længere oppe 🙂

Pudderdåse Katja

Hvor har du det fra?

Julie

Kunne ikke svare på dit indlæg Katja, så skriver et nyt et her!
Jeg læste det på deres hjemmeside under “spørgsmål og svar” for et års tid siden, hvor jeg undersøgte, hvad der var på markedet mod Keratosis pilaris. Det stod i forbindelse med et spørgsmål om forskellen på den fede creme og lotionen. Svaret var, at cremen indeholdt den samme mængde carbamid og mælkesyre som lotionen, nemlig hhv. 10 og 5%, men at der var flere olier i cremen end i lotionen. Jeg ledte på det tidspunkt netop efter et produkt, der både indeholdt urea og AHA og derfor husker jeg det så tydeligt.
Jeg er helt sikker på at det var det der stod!
Så, ved mindre formuleringen er lavet om, så er der altså de mængder i 🙂

Pudderdåse Katja

Smukt! Tak!

Susanne

20 kr. i Netto i denne uge!

Pudderdåse Katja

Fedt! Tak!

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *