Anmeldelse: Cliniques 3-trins hudplejesystem

10.04.11
Clinique 3 step skincare

Clinique 3 step skincare

Kan du godt tåle Clinique?, spurgte en af mine veninder mig vantro den anden dag, da jeg fortalte hende, hvor glad jeg var for et af Cliniques nyeste produkter. Og trods at Cliniques forsøger at markedsføre sig som allergivenlig, hudlægeanbefalet og parfumefri, så er det en holdning, jeg ofte møder. Jeg har en fornemmelse af, at forklaringen skal findes i Cliniques berømte og berygtede 3-trins hudplejesystem.

Det har eksisteret, siden jeg var en lille pige. I hvert fald. Jeg prøvede sammen Charlotte Møller, som er gammel i gårde i skønhedsbranchen, for nylig at komme i tanke om, hvor længe det har eksisteret, og hun mente, at Clinique lancerede den første barsæbe i 1974.

Og det er meget sigende for Cliniques 3-trins hudplejesystem. For det er en serie bestående af meget forældede produkter. Barsæbe, skintonic baseret på alkohol og en creme, som ikke er mere avanceret end den babycreme, jeg køber til min 2-årige.

Facial Soap
Cliniques gule barsæbe Facial Soap mener vi som sagt at kunne spore tilbage til 1974, men den står helt for vores regning. Uden for enhver tvivl er dog, at den har eksisteret meget længe. Men der er altså en grund til, at man i moderne hudpleje er gået væk fra barsæbe og over til flydende sæbe, og det er, at sæbe i fast form kan udtørre huden og ikke er det bedste for huden. De ingredienser, der holder sæben i fast form, er heller ikke de bedste for huden. Hvis du har sart hud, er det i hvert fald ikke noget, jeg vil anbefale.

Clarifying Tonic
Clarifying Tonic er en skintonic baseret på alkohol og minder også mest af alt om et levn fra de gode gamle dage, hvor skintonic var alkohol, man smurte i hovedet for at affedte huden. Av siger jeg bare. Hvis din hud er det mindste tør eller sart, er det absolut no go. Det er synd og skam, for Clinique har faktisk fat i den lange ende, når de snakker om en mild eksfoliering, for Clarifying tonic indeholder ganske rigtigt små mængder salicylsyre, som er rigtig godt til en mild daglig eksfoliering af huden og kan forebygge acne og tilstoppede porrer, men med den mængde af alkohol er det ikke noget, jeg vil lade komme i nærheden af min hud.

Dramatically Different Moisturizing Lotion
Det er ironi på et højt plan, at Clinique kalder denne usandsynligt kedelige blanding af sesam- og mineralsk olie for dramatisk anderledes. Hvis den er dramatisk anderledes, er det fordi, den er så absurd outdated i forhold til alle Cliniques andre avancerede cremer, at det næsten er til at græde over. Der er INTET interessant i denne creme udover den fine gule farve. Intet. Du får ingenting udover, hvad en hvilken som helst billig fugtighedscreme fra supermarkedet indeholder.

Undtagelserne
Clinique har heldigvis tilføjet nogle nye produkter til serien de seneste par år, og de viser også, at Clinique må være klar over, at der skal nye boller på suppen. I hvert fald har de suppleret serien med nogle enkelte nye produkter, som er aldeles fremragende. Det gælder Dramatically Different Moisturizing Gel, som indeholder nogle af de interessante ingredienser, som dens søster lotion ikke gør, deres Mild Clarifying Lotion, som er en skintonic med alle de gode ting fra salicylsyren UDEN alkohol og deres Liquid Facial Soap Extra Mild, som virkelig er en rigtig god og meget mild flydende ansigtsrens. Jeg bruger faktisk selv de to sidste for tiden.

Hvis Clinique lavede resten af serien efter samme principper ville det klæde dem, men hvis min veninde har prøvet det klassiske 3-trins hudplejesystem og ikke kunne tåle det, kan jeg godt forstå hendes hud.

Hvad er dine erfaringer med Cliniques 3-trins hudplejesystem?

Her kan du købe det
Du kan købe Clinique hos Matas, i parfumerier, stormagasiner og i Magasins webshop.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
44 kommentarer
Mathilde

Hej med jer 🙂
Ja har lige (som i for 30 min. siden) været et smut forbi Matas for at købe mig et af disse 3-trins starterkit i 3’eren.
Ekspedienten gjorde det også meget klart for mig at lotionen (eller gelen i mit tilfælde) IKKE er nok i sig selv. Hun sagde at den fungerede som en slags serum til din natcreme og dagcreme.
Så JO jeg giver jer ret i at cremen i 3-trins systemet ikke virker nok, MEN det er jo bevidst de har lavet en serum og ikke en creme. Hvis man bruger serum får man generalt mere ud af sin nat/dag-creme og de fleste af os har jo en nat/dag-creme. Derfor synes jeg det er genialt at de har lavet systemet med en serum og ikke ‘bare endnu en creme’ 🙂
Håber i kunne bruge det til noget!
Ha en fantastisk dag 😀

Pudderdåse Katja

Hej Mathilde
Min pointe med cremen er, at med det indhold der er i, er det stort set spild af tid. Der er SÅ mange meget, meget, meget bedre cremer til LANGT billigere penge derude. Eller i Cliniques eget sortiment af andre cremer. Der er stor forskel på cremen og gel’en. Af en eller anden grund har de puttet en masse interessante ting i gel’en, som de ikke har i cremen desværre.
Kh. Katja

Tanja

Hej med jer!
Jeg har netop købt den ekstra milde ansigtsrens og den milde skintonic. Men det er kun på skintonicen, der er beskrevet, hvorledes man anvender den. Men hvordan skal jeg anvende ansigtsrensen? Er det på tør eller fugtig hud? Jeg synes nemlig ikke den skummer i kontakt med vand. Og hvor mange pump skal der til?

Pudderdåse Helene

Hej Tanja
Så vidt jeg husker brugte jeg 2-3 pump af ansigtsrensen på fugtet hud. Den skummer ganske rigtig ikke og skal mere opfattes som en rensecreme.
Kh. Helene

Maria Nørgaard

Hej 🙂
Min hud har let ved at blive lidt fedtet og skinnende med bumser/hudorme. Er Clarifying Lotion og Liquid Facial Soap til fedtet/kombineret hud så okay at bruge, eller vil I stadig foreslå Clarifying Lotion (1) og Liquid Facial Soap Extra Mild?
og er Clarifying Lotion til fedtet/kombineret hud også uden alkohol?
Venligst Maria

Pudderdåse Katja

Hej Maria
Jeg vil aldrig anbefale Clarifying Lotion og Liquid Facial Soap. Alkoholindholdet bla. gør dem for skrappe til alle hudtyper. De milde er helt fine til din hudtype tror jeg. Toneren er i hvert fald – den fedter ikke.
Kh. Katja

Maria Nørgaard

Okay, tusind tak, så vil jeg holde mig til de milde – det er den til tør hud, ikke? Men hvad mener du med toneren, hvad er det? 🙂

Pudderdåse Katja

Toneren = Claryfying Tonic 🙂

Nicole

Åh nej..
Jeg var igang med at lede efter et godt renseprodukt, og havde egentlig lige besluttet mig for at købe 3 trins serien, hvorefter jeg så falder over denne tråd.
Er det virkelig så slemt? Jeg synes det er jungle at finde rundt i. Jeg har kombineret hud med tendens til bumser og har porer.
Er der noget i kan anbefale?
Jeg magter egentlig heller ikke alle de ting jeg ska gøre med det der 3 trins system, det virker lidt overdrevet først at fjerne make up, så rense, så exfoliere, så bruge deres lotion for til sidst at bruge en dag/nat creme.
Et godt bud på hvad jeg kunne købe? Dertil skal det siges at jeg er stor fan af origins nat creme, så den tænker jeg at fortsætte med og jeg vil gerne have en dagcreme med solcreme i.
Håber på lidt hjælp i det her forvirrende cirkus af rense rutiner 🙂

Pudderdåse Katja

Hej Nicole
Som sagt er de allermildeste versioner ok. Men nej – der er ingen grund til så mange produkter. Prøv at starte med at læse her: https://pudderdaaserne.dk/2012/03/22/basis-hudpleje-rutine-for-alle/
Og spørg igen bagefter 🙂
KH. Katja

Mie skriver

Uha, uha!!! Hvor er jeg glad for at læse dette!
Jeg havde selv ønsket mig tre-trins systemet en jul, og da var jeg ikke rigtig bevidst om min hudtype, som er yderst sart og jeg tænkte: “Ja, lad mig da bare prøve det”
Det forfærdelige skete så dagen efter, hvor jeg ville prøve min “skønne” julegave… Med dette sæt, var der helt ekstraordinært kommet en lille scrub med (7- day scrub? Something) det gik fint, indtil jeg kom til clarifying tonic, i jeg havde lige skrubbet, jeg tænkte den var nok en almindelig mild tonic, men da jeg kom den på med vatrondellen, BRÆNDTE min hud! Der kunne lige så godt være stukket ild til min hud, det var det mest forfærdelige jeg nogensinde kunne have gjort ved min hud! Jeg håbede virkelig ikke, det ville påvirke min hud for meget. Men efter ti min. med overøsning af vand i ansigtet og hudbrand, efterlod den min hud rød og øm. Siden da, har jeg ladet hele sættet stå, uhhhha:(

Pudderdåse Katja

Aaaav din stakkel. Uhauha, ja det lyder som alkohol der brænder på huden. Av for f…
hold dig fra den! Jeg håber, du finder noget der virker i stedet. Du burde kunne finde nogle tips her på siden 🙂

Mie Skriver

*grunden til, jeg er glad for at læse dette er, at jeg nu ved den indeholder uanede mængder af alkohol, som jeg selvfølgelig ikke var klog nok til at tjekke ud på bagsiden – det skulle bare væk fra mig!!:(

Nadine

Uhh, her må jeg slå et slag for mit elskede Clinique! Jeg har brugt deres 3-step til hudtype 3 i lang tid nu, og aldrig har min hid haft det så godt! Min hud er meget sjov på en måde, for den skifter imellem at være tør/ lidt fedtet og Clinique har fået den i balance! Jeg prøvede en overgang da min hud var enormt tør at bruge A derma exomega og aldrig har jeg haft så slem akne og så fedtet hud 🙁 Derefter begyndte jeg med mit Clinique sæt og det satte min hud i balance som aldrig før!! Totalt lifesaver! 🙂

Helena

Hejsa,
Jeg har ikke prøvet den nævnte serie, men jeg bruger en anden serie fra Clinique nemlig Anti Blemish (mod uren hud). Det fik jeg anbefalet efter en hudanalyse hos Clinique. Jeg bruger en frygtelig masse produkter derfra take the day off cleansing milk, anti blemish solutions cleansing foam, anti blemish clarifying lotion, anti blemish clearing moisturizer (morgen og aften), super defense (morgen) og super rescue (aften).
Jeg er selv ret glad for serien og synes bestemt min hud er blevet pænere, men udgiften til de mange cremer er jo absurd. Har I eller andre erfaringer med den produkt serie? Og ved i om skin tonic (clarifying lotion) skulle være lige så slem i denne serie?
KH
Helena
PS. Jeg er super glad for deres superdefense, den er faktastisk at få på og holder helt den tørre hud væk.

Pudderdåse Katja

Det er godt nok også mange produkter… Et renseprodukt, et salicylsyre produkt og en creme må vel være nok? Og så en solcreme. Super defense ER god 🙂
Anti blemish Clarifying er lige så slem som de andre desværre. Kig efter alcohol denat. på ingredienslisten – det er sprit. Hvis din hud føles tør eller irriteret er det et godt sted at starte med at fjerne den. Du kan sagtens prøve extra mild i stedet for. Den vil nok være bedre.
Jeg har ikke prøvet Anti blemish clearing moisturizer, men ingredienslisten er ikke helt i skoven, omend den næppe er nogen mirakelkur heller. Hvis du føler den virker, så… Jeg har ikke testet den selv.
Der er ingen grund til at bruge både Cleansing Milk og Cleansing Foam. Anti Blemish Clarifying Lotion gør i mine øjne mere skade end gavn, og hvis du ikke udtørrer din hud med den, så behøver du nok heller ikke din Super Rescue om aftenen?

Christel

Jeg fik denne serie nogle år tilbage og jeg oplevede, at det lige så fint rensede min hud. Man kunne ligefrem se på vattet, som jeg dyppede i produktet, clarifying tonic, hvordan sort snavs fra mit ansigt smittede af på vattet (bvadr), men det er et ret effektivt produkt og for min hud fungerede det ganske fint (-: Det kommer åbenbart meget an på, hvilken type hud man har. tak for anmeldelsen – fik noget nyttig viden ud af det!

Pudderdåse Katja

Det er jeg glad for, at du gjorde 🙂

Anja Sand+Bjerre

Aldrig har min hud været mere rød og ødelagt end efter 1 måneds brug af dette system. Og så kan de sige nok så meget at det er testet af huslæger osv. Min hud blev ØDELAGT. Og systemet er sgu dyrt nok.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *