Sådan får du bløde fødder uden hård hud

05.04.11
Matas Fod og Hælkur

Matas Fod og Hælkur

Foråret står for døren og dermed også sandalsæsonen. For mange af os betyder det, at vi bliver pinligt bevidste om, at vores fødder ikke er de bløde babyfødder, de kunne være. Så vi går til angreb med fodfil og pimpsten, men det bliver aldrig rigtigt andet end midlertidigt bedre.

Og det er der en forklaring på, for god pleje af fødderne handler mere om, hvad du IKKE gør, end hvad du gør. Jeg har disse råd fra den bedste, nemlig en meget dygtig statsautoriseret fodterapeut, og jeg har selv efterprøvet dem med stor succes. Der er to regler:

1. IKKE file fødderne med fodfil eller pimpstene
2. IKKE opløse fødderne i fodbad

At file hud af fødderne fjerner måske huden til at starte med, men det gør kun ondt værre på sigt og stimulerer huden til at danne mere hård hud. Og huden har ikke godt af at blive opløst i for meget vand. Så det er en anden vej, du skal gå.

Du skal have blødgjort og opløst den hårde hud på anden vis, og det er ved at bruge en god creme, der indeholder en meget højt andel carbamid eller urea, som det hedder på indholdsfortegnelsen. Smør dine fødder ind mindst en, men gerne to gange om dagen og gerne efter du har været i bad. Jeg kan anbefale Matas Fod- og Hælkur, som er den mest effektive, men også temmelig fedtet.

Denne her proces tager lang tid, og det vil tage adskillige uger, før du for alvor vil se resultater.

En køkkensvamp er din bedste ven
Dernæst når du lige har været i bad kan du forsigtigt med den grove side af en køkkensvamp skrubbe døde hudceller af. Det er denne metode, de fleste fodterapeuter anbefaler, og det er også min egen fodterapeut, der har lært mig, hvordan man passer på sine fødder efter denne metode. Jeg har selv været hårdt plaget af hård hud på fødderne, men ikke efter jeg er begyndt at gøre, som der står her.

Hvis du er meget hårdt plaget, kan det være en god idé at få en tid hos en fodterapeut og få hjælp til at starte med.

Så slut med fodfil, pimpsten og fodbade. Hvad siger I til det?

Her kan du købe det
Matas Fod- og Hælkur koster 59 kroner i Matas.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
39 kommentarer
Halkjær

TAK! Jeg har jo så (åbenbart) gjort det forkert i årevis. Vi straks prøve den nye taktik, så jeg kan komme den hårde hud til livs og få smækre-lækre sommerfødder i sandalerne i år.

Stine-Helene

Jeg er just hjemmevendt med Matas kuren, efter jeres anbefaling! Jeg har også gjort det forkert i årevis, (når jeg har gjort det) Så Sandaler here I come ! 😛

Pudderdåse Katja

I må huske at give os nogle tilbagemeldinger allesammen.

Elisabeth

Hvad jeg siger?
Tjaaaaa….
Det med at undgå filen og fodbadet er måske rigtigt.
Jeg har aldrig prøvet så det kan jeg ikke bedømme.
Men jeg bruger pimpsten stort set dagligt.
Efterfulgt at en meget lækker, ikke fedtet “Ringelblumensalbe”.
Og jeg har altså lækre, bløde fødder. 🙂
Babystadiet når jeg med mine 43 år på benene ikke tilbage til, men fusselankerne er så tilpas fri for tør og hård hud at jeg ikke er flov, når jeg ifører mig sandaler eller stritter med de bare tæer i svømmebadet.
Så deeeeet 🙂

Pudderdåse Katja

Jamen som min gamle chef altid siger, if it works don’t fix it! Dejligt du har fundet en metode, der virker 🙂
Kh. Katja

Ninette

Super dejlige råd – tusind tak! :–)
har blot nogle spørgsmål: hvornår skal man opløse huden med creme? Før eller efter bad? Og er det efter man har smurt sig ind i creme at man skal bruge svampen?

Pudderdåse Katja

Hej Ninette.
Det er måske også lidt upræcist forklaret. Du skal smøre dine fødder ind hver morgen eller aften. Og hvis du har været i bad der, så selvfølgelig efter badet. Og du bruger svampen lige når du er kommet ud af badet.
Jeg skriver lige indlægget lidt mere udførligt. 🙂
Kh. Katja

Ninette

Mange tak for hurtigt svar 🙂
Glæder mig til at have Matas’ creme i hånden og komme i gang!

Line

Jeg fandt desværre ud af ovenstående lit sent i mit liv. Tænk at jeg har siddet med en fodHØVL og misrygtet mine stakkels fødder tilbage i 2006. For 4 år siden fik jeg de samme råd som i giver, men på apoteket. Det er blevet tusinde gange bedre.
Senere har jeg fundet ud af ikke at vaske gulv med bare tæer, da sæben er GRUSOM mod fodsålerne. Og her i sommer fandt jeg ud af at hård hud ovenpå (ja, du læste rigtigt adr) og under selve tæerne har rigtigt godt af at man laver fodøvelser. Blodet skal i gang og musklerne trænes. Det er helt vildt hvad det har gjort at jeg træner mine tæer til at stritte så de er helt spredte fra hinanden. Og fodmassage med en bold er også rigtig godt.
Tak for jeres skønne side og god kamp mod de døde hudceller til alle.

Pudderdåse Helene

Hej Line!
Det gode ved historien er, at du heldigvis har fundet en løsning, det er selvfølgelig træls, at du har lært det på den hårde måde.
Tak for skøn ros, den sætter vi stor pris på <3
Mvh. Helene

Pudderdåse Katja

Enig med Helene. Og så synes jeg, at selvom det også er ved at være mange år (3 tror jeg) siden jeg skiftede til denne strategi med mine fødder, så synes jeg stadig i dag, at jeg mærker bedring. Det har taget mange år at ødelægge, og det tager mange år at bygge sund hud op igen, så måske der er håb om yderligere bedring? Jeg synes i hvert fald at mine fødder bliver stadigt pænere.
Hvilken creme bruger du? Matas Fod- og Hælkur er et lille mirakel: https://pudderdaaserne.dk/2011/03/23/dasedarlings-matas-fod-og-h%C3%A6lkur/

Katrine

Hejsa! 🙂
Har lige et spørsmål! Når fusserne er smurt godt ind (tænker at gøre det, inden jeg skal i seng) skal jeg så pakke dem ind i noget? Evt strømper? Kan forestille mig, at det ellers bliver en noget fedtet omgang! 😉

Pudderdåse Katja

Det kan du sagtens gøre 🙂

Rita

Hej
Jeg har fulgt jeres råd og for første gang i 40 år har jeg pæne fødder.
Tak.
Med venlig hilsen
Rita

Pudderdåse Katja

Dejligt at høre
Kh. Katja

Trine Nørgaard Christensen

Hej med jer.
Jeg ville ønske, at jeg havde set dette for et par dage siden, så jeg ikke nåede at købe en fodfil. Det gode er så, at jeg allerede ser det nu, for så har jeg da ikke nået at mishandle mine fødder ret meget. Jeg vil fluks købe en Matas Fod- og hælkur, og jeg vil spændt vente og se, om det ikke hjælper på fusserne. Jeg er heldigvis heldig, at mine fødder ikke sprækker (de gjorde kort, men så kom jeg Nivea creme på, og det hjalp), men jeg synes ikke, at det er så rart at have hår hud på hælen.
Nu er jeg jo kemistuderende, og jeg er ret nysgerrig; hvorfor er det, at urinstof hjælper på tørre fødder?
Mvh, Trine

Helene Randløv

Hej Trine
Det er fordi Urea virker eksfolierende i høje koncentrationer 🙂
Kh. Helene

Trine Nørgaard Christensen

Hej Helene
Det havde jeg gættet 😉 Jeg undrer mig stadig over, hvordan det helt specifikt gør….
Mvh, Trine

Mette

Hvor ofte skal man skrubbe fødderne med svampen? Vel ikke hver dag?

Samantha

rigtigt godt indlæg. har altid synes fodfilen var ubehagelig og det har gjort jeg ikke har gidet ordne mine fødder. jeg læste engang for længe siden. at man kunne smøre sine fødder ind lige inden man gik i seng og sove med sokker på. kender du til det trick?

Helene Randløv

Hej Samantha
Yep, det trick kender jeg godt, og har skrevet om det flere gange 🙂
Blandt andet her:
https://pudderdaaserne.dk/2013/10/01/tirsdagstip-smor-fodderne-ind/
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *