Den allerbedste solcreme og det allervigtigste solcreme-råd

Brug bare solcremen fra sidste år

Solcreme

Har du en rest solcreme tilbage fra sidste år? Så brug den! Hvis den stadig ser normal ud og lugter normal, så er der ingen grund til at antage, at den skulle virke dårligere, bare fordi den er et halvt år gammel.

Solcreme er lavet til at holde. I USA er solcreme, som I måske ved, klassificeret som et lægemiddel. Og FDA kræver af producenterne, at solcreme har en holdbarhed på 3 år.

Hvis I ikke tror på os, så læs her, hvad lægerne på Mayo Clinic skriver.

Er du i tvivl om et produkt stadig holder, så kig kritisk på den, ligesom du gør med fødevarer. Dufter den normalt? Ser den normal ud?

Rester? Så bruger du ikke nok!
Har du store mængder solcreme tilbage fra starten af sidste år eller måske endda fra forrige år? Så bruger du ikke nok. Der skal 30 milliter til at dække en gennemsnitlig krop – en del mere til at dække min. I en 150 ml. solcreme er der altså kun til 5 (fem!) påføringer, hvis du er på stranden i badetøj og skal dække hele kroppen. Rester af solcreme bør være lige så sjældne som at have uspiste rester af Gammel Knas Creme stående i køleskabet.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

8 kommentarer

 • Line

  Men når producenterne skriver udløb 12 måneder efter åbning, så skal man vel holde sig til det?
  Endvidere er der jo forskel på, om solcremen har stået i mørkt skab eller den har ligget og svedt i en solvarm taske på stranden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Jeg tænker også, at det er svært at vejlede folk om at de sagtens kan bruge rester, når producenten skriver, at produktet holder et år efter åbning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • isa

  Det producenterne skriver er jo et minimum, i forhold til udvikling af bakterier i produktet. Ikke i forhold til solfiltrene. Men hvis den har været i en varm strandtaske, skal man måske købe en ny.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Gammel knas 🙌🏼🙌🏼🙌🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Elsker sammenligningen med gammel knas creme. Ingen mennesker kan jo have rester af den uden at spise den (måske endda med en ske.. har jeg hørt)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mira

  Neeeeej! Lige her kan jeg bare ikke være med jer. Det er SÅ meget bedre at være på den sikre side og købe ny solcreme. Jeg har tydelige og store ar i ansigtet fordi jeg i børnehaven blev påført “gammel solcreme” formentlig fra året før. Da jeg kom ud i solen smeltede min hud nærmest og boblede op. Jeg ville aldrig drømme om at tage sådan en chance, nu hvor jeg konfronteres med det i mit ansigt hver dag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicholas

  Treårsreglen ved solcreme er altså shelf life, ikke efter produktet har været åbnet.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den allerbedste solcreme og det allervigtigste solcreme-råd