Hold huden i topform med New Nordic

By Veira: Billige Maria Nila-kopier fra Normal

By Veira

Normal har fået en serie af billige og overraskende lækre shampoo og balsam under et helt nyt navn: By Veira. Jeg kan lige så godt afsløre det med det samme: Produkterne er næsten identiske med Maria Nila.

By Veira er Normals egen serie, og den er uden silikone, uden SLS og ganske heftigt parfumeret. Der er også farvestoffer i de produkter, jeg har prøvet. Men det er virkelig fremragende shampooer og balsam. Og da jeg begyndte at nærlæse ingredienslisterne, så syntes jeg da også, de virkede bekendte. Meget bekendte endda.

Jeg har indtil videre prøvet Colour Shampoo, Colour Conditioner og Volumizing Shampoo, og det er meget gode produkter allesammen. Og til Normal-priser er det virkelig gode køb.

Nej, de er ikke fuldstændig identiske kopier af Maria Nila, men vi skal ret langt ned af ingredienslisten, før de begynder at adskille sig. De grundlæggende vaskeaktive ingredienser er de samme. Vi skal ned til glycerin på plads nummer 7 på ingredienslisten før de to shampoo begynder at adskille sig bare lidt.

By Veira Volumizing Shampoo:
Aqua, Sodium Lauroyl Methyl Isethionate, Cocamidopropyl Betaine, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Sodium Lauryl Sulfoacetate, Glycol Distearate, Panthenol, Helianthus Annuus Seed Extract, Sodium Chloride, Glycerin, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Dehydroacetic Acid, PEG-150 Pentaerythrityl Tetrastearate, Butylene Glycol, PPG-2 Hydroxyethyl Cocamide, Sodium Benzotriazolyl Butylphenol Sulfonate, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Quaternium-95, Tris(Tetramethylhydroxypiperidinol) Citrate, Propanediol, Lactic Acid, Alcohol, Citric Acid, Benzoic Acid, Linalool, Phenoxyethanol, Parfum, CI 16035, CI 42090

Maria Nila Pure Volume Shampoo:
Aqua/Water/Eau, Sodium Lauroyl Methyl Isethionate, Cocamidopropyl Betaine, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Sodium Lauryl Sulfoacetate, Glycerin, Panthenol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ethyltrimonium Chloride Methacrylate/Hydrolyzed Wheat Protein Copolymer, Phyllostachys Nigra Leaf Extract, Hydrolyzed Wheat Protein, Amodimethicone/Morpholinomethyl Silsesquioxane Copolymer, Hydrolyzed Vegetable Protein PG-Propyl Silanetriol, Trideceth-5, PEG-150 Pentaerythrityl Tetrastearate, Quaternium-95, PPG-2 Hydroxyethyl Cocamide, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Propanediol, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Potassium Sorbate, Disodium EDTA, Sodium Chloride, Lactic Acid, Ethylhexylglycerin, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Linalool, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Citronellol, Phenoxyethanol, Parfum/Fragrance, CI 16035/Red 40, CI 42090/Blue 1

Forskellig duft, farve og “aktive” ingredienser
Jo længere ned på listen af ingredienser, vi kommer jo større forskel. Husk på, når du læser en ingrediensliste, så står de ingredienser, der er mest af, altid først. Jo længere ned, du kommer, jo mindre er der i.

By Veira produkterne dufter af bær og frugt. Maria Nila dufter sødt af slik.

De såkaldt “aktive” ingredienser såsom vitaminer og proteiner i en shampoo, når næppe at have en effekt. Jeg ville ikke vælge efter dem, men altid efter de vaskeaktive ingredienser, der står allerførst, samt ph-værdien. I en balsam eller hårkur, der bliver siddende nogle minutter i håret, kan de måske nå at have en lille effekt. Her er der større forskel på ingredienslisten, men har det nogen betydning?

By Veira Colouring Conditioner:
Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Cetyl Alcohol, Punica Granatum Fruit Extract, Helianthus Annuus Seed Extract, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Caprylyl Glycol, Glycerin, Tris(Tetramethylhydroxypiperidinol) Citrate, Propanediol, Sodium Benzoate, Butylene Glycol, Sodium Chloride, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Quaternium-95, Lactic Acid, Alcohol, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol, Parfum, CI 16035, CI 19140, CI 42090

Maria Nila Luminous Colour Conditioner:
Aqua/Water/Eau, Cetearyl Alcohol, PPG-3 Benzyl Ether Myristate, Behentrimonium Chloride, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Polyglyceryl-3 Polyricinoleate, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Punica Granatum Fruit Extract, Moringa Oleifera Seed Oil, Stearamidopropyl Dimethylamine, Phyllostachys Nigra Leaf Extract, Cetrimonium Chloride, Dimethicone, Amodimethicone/Morpholinomethyl Silsesquioxane Copolymer, Lactic Acid, Glycerin, Trideceth-5, Linoleamidopropyl PG-Dimonium Chloride Phosphate Dimethicone, Dimethiconol, Dehydroacetic Acid, Quaternium-95, Propanediol, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Ethylhexylglycerin, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol, Benzyl Salicylate, Linalool, Limonene, Benzyl Alcohol, Parfum/Fragrance, CI 16035/Red 40, CI 42090/Blue 1

Det første, vi lægger mærke til, er selvfølgelig at Maria Nilas ingrediensliste er cirka dobbelt så lang. Men læg igen mærke til, at forskellene ligger nederst på ingredienslisten og midt på. De vigtigste ingredienser, nemlig de første på ingredienslisten er de samme.

I et hudplejeprodukt, som bliver siddende på huden, kan du have aktive ingredienser relativt langt nede på ingredienslisten, som kan have en stor effekt. I et hårprodukt, som vaskes af, er det næppe sandsynligt at hverken ekstrakt af granatæble, sort bambus eller moringa når at have nogen effekt, før du skyller det ud igen. Det kan de klassiske balsam-ingredienser såsom silikone og cetrimonium chloride til gengæld, der er i Maria Nila.

Jeg vil sige at der er lidt mere balsam-effekt i Maria Nila Luminous Colour Conditioner, der virkelig er en fremragende balsam til tørt og filtret hår. Det er By Veira Colouring Conditioner også, og jeg kan helt ærligt ikke afgøre, om forskellen er stort nok til at berettige prisforskellen også.

Under alle omstændigheder synes jeg, at du skal prøve By Veira selv, for til de priser og den kvaliter, kan du næsten ikke andet end at blive positivt overrasket.

Shampooerne bruger milde vaskeaktive stoffer, By Veiras balsam er effektive, ph-værdierne er lave og de minder så meget om Maria Nila, at det ikke er en tilfældighed. Hvilket også kan ses på, at begge firmaer har samme postadresse i Helsingborg. Alt i alt er By Veira et virkelig godt køb – såfremt du ikke har noget imod shampoo, der dufter af bær og frugt selvfølgelig.

Her kan du købe det
By Veira shampoo og balsam koster 34 kroner pr styk i Normal.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

27 kommentarer

 • Mira

  Jeg har prøvet deres silver shampoo og deres hårkur. Det er virkelig gode produkter. Glæder mig til, at prøve deres conditioner også 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg købte By Veira Silver Shampoo og Conditioner for et stykke tid siden. Jeg må indrømme, at jeg ikke er så glad for deres balsam. Sådan en gang behandlet, bleget hår har brug for en ordentlig balsam, og jeg synes ikke helt den gør arbejdet. Desværre! Efter vask er håret lidt svært at rede ud. Shampooen har jeg svært ved at tale med om, da HELE shampooen tømte sig up i min toilettaske (HELE flasken – man havde ikke selv kunne tømme en flaske på det niveau!). Til gengæld er det en virkelig fantastisk skinnende lilla farve, der bare ikke er til at få af.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah Holmslykke

  Tak for jeres altid relevante og seriøse tilgang til beauty. Har lige købt dem her til sommerhuset, og de var faktisk gode. Og når jeg læser med her, tænker jeg faktisk endnu bedre om produktet. Ifht det med adressen…. er det reelt samme producent så?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg kan i hvert fald ikke finde andre firmaer registreret på den adresse end Maria Nila.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Hej Dåser
  Kan se der er Sodium Chloride i – ligesom i langt størstedelen af alle shampooer på markedet. Min frisør siger dog, at man burde holde sig væk fra det, da det er salt og udtørrer håret. Hvad er jeres mening om Sodium Chloride?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det har hun også helt ret i, men det kommer helt an på… I et volumenprodukt til tyndt hår giver det rigtig god mening, da det stiver håret af og giver lidt ekstra hold. For eksempel i en saltvandspray til fint hår. Men koncentrationen betyder også rigtig meget. I en volumenshampoo giver det fin mening, men ja, har du knastørt hår, så er det en god idé at undgå.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mille

   Jeg synes bare det er i ALLE shampooer. Jeg har kun fundet en enkelt uden på nettet. Kan I anbefale nogle? :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Er det fordi, du leder efter shampoo uden sulfater også? Der bruges salt nok i ret høj grad til at tykne produktet og give den konsistens, som er svær at opnå i en sulfatfri shampoo.
   Jeg har lige kigget min nuværende shampoo-hylder hurtigt igennem, og den består pt. mest af helt konventionelle gammeldags shampoo fra fx. apoteket og fra Kerastase samt nogle mere specielle fra Hårklinikken og “vaskebalsam” fra hhv. Hair Story og fra Vichy. Ingen af dem indeholder salt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mille

   Ja lige præcis, prøver også at undgå sulfater :) Så det er en shampoo, som både er uden sulfater og sodium chloride jeg synes er stort set umulig at opstøve

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Mille
   Der er meget lidt salt i PPs shampooer, og det er som Katja skriver en konsistensgiver. Hvis du VIL have en shampoo helt uden, er der blandt andet nogle af dem fra John Masters. Ellers spørg din frisør, siden det er hende, der anbefaler det :-)
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Conditioner er ikke densamme?
  Feeling i haret är ikke densamme. Mucke semre produkte.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hej :-)
  Efter at have læst denne anmeldelse og tænkt at det var da et forsøg værd, fik jeg lige kigget lidt tilbage og faldt også over jeres artikel omkring protein i hårprodukter. Har disse protein i? Jeg synes nemlig ikke jeg kan finde set på ingredienslisten, eller klader de det noget andet?
  Vh Pernille

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Ja den conditioner, jeg har prøvet her har. Men jeg har ikke tjekket de andre i serien – sorry. Kig efter noget med “hydrolized” eller “protein” på ingredienslisten. Det plejer at hedde noget i den stil.

   Der er “hydrolized wheat protein” i den lyserøde By Veira conditioner.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marlene

  Det skal helt sikkert have chancen.Det vil da være fantastisk med gode hårprodukter til den pris.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • T

  Ville i turde bruge dem som gravid? Er meget i tvivl om jeg skal skifte alt ud, eller bare gå
  Med det jeg føler for… nogle tanker på det punkt? Kram

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kira

  Jeg har selv prøvet dem, faktisk inden jeres artikel og jeg elsker den
  Jeg bruger repair balsam

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg leder efter en god og billig shampoo som denne, men helst også uden parfume? Har I mon et godt tip?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Line
   Ikke lige umiddelbart. Jeg er glad for Purely Professional. Der er en sensitive version i By Veira, men der er stadig parfume i, om end den er lidt mildere.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Randi

  Kan I også anbefale hårkuren fra samme serie? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lucha

  I’ve just tried the shampoo for dandruff, sensitive scalp, and it’s amazing! I was thinking about the conditioner and hair mask and you seem to be the only genuine review in the internet. Thank you soooo much! (plus i got to practice some reading in danish ;) but I am not good enough -yet- to reply på dansk). Tusind tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Velbekomme og held og lykke Lucha :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke

  Ved I om den sensitive serie også er vegansk, silikonefri, uden sulfater og parabener? :) Umiddelbart kan jeg ikke selv se det.

  Kan I anbefale en shampoo og balsam til fint hår, men med en tør, irritabel hovedbund, der hurtigt fedter? Jeg er på udkig efter produkter der er uden silikone, sulfater (og andre skadelige stoffer) og parabener, samt er veganske.. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Lærke
   Det står vel på? Jeg må indrømme, at jeg ikke ved det, det er ikke de produkter, vi har testet. Spørg i Normal.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eva

   Hej Lærke
   mit hår er ligesom dit, prøv at købe insight sensitive shampoo, den er super god, eller shampoobar med aloe vera.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Det er så også Maria Nila der står bag by Veira – derfor de er så identiske 😁 de bliver endda produceret samme sted og hvis du sammenligner to tilsvarende produkter fra hvert mærke, så kan du også finde ens serienumre

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hold huden i topform med New Nordic