Dåseposten: Bumser efter træning

Tirsdagstip: Sæt ord på forandringerne

Gravid

Da Katja var gravid med tvillinger i uge 32.

Det er altså ikke kun en dans på roser det med at blive mor. Graviditeten igennem får man tudet ørene fulde af alle mulige floskler. Så er der alle forventningerne. Familien, partneren og vennerne har masser af forventninger. Der er dem til ens formåen og til ens måde at udfylde rollen som mor. Sidst men ikke mindst er der alle de forventninger, man har til sig selv. Selvfølgelig glæder man sig til at møde det lille væsen, man bærer under hjertet. Man glæder sig til at føle den der uendelige kærlighed. Faktum er, at de færreste er godt rustet til alt det, der følger med. Det er en kæmpe forandring at blive mor. Moderskabet forårsager en lang række store forandringer. Fordi en del af forandringerne er af eksistentiel karakter, bliver de næsten uundgåelige forandringer ofte negligeret. Hængebryster, strækmærker, bumser og hårtab ryger simpelthen under bagatelgrænsen.

Sæt ord på forandringerne
Når vi besvarer spørgsmål om dit eller dat, kan der godt falde en bemærkning om, at forandringerne startede under graviditeten eller efter fødslen. Det bliver temmelig ofte sagt i en bisætning. Det gør mig ked af det, at kvinder ikke føler, at de har lov til at sige, at de er kede af forandringerne. Det er altså okay, at savne kroppen, som den var. Der er så mange hormonelle forandringer og psykiske forandringer, at de fysiske forandringer virker overfladiske i sammenligning. Det er de selvfølgelig ikke, du er i din fulde ret til at sørge over dit tab. For det er jo reelt det, du oplever, et tab af kroppen som den var. Det er ikke alle, der får strækmærker, hængeballer eller noget af det andet, men det er altså helt i orden at være ked af det, hvis nu du har oplevet det.

Din krop
Det gør mig ærlig talt rasende, når mænd (og andre) tror, at de har lov til at diktere valg af plejeprodukter og adfærd under graviditeten. Det er en anden ting, vi får mange spørgsmål til… Der er jo nærmest ingen grænser for, hvad man ikke må under graviditeten efterhånden. Hvis du har lyst til at håndhæve samtlige restriktioner, så skal du være så velkommen. Men hvis din partner eller andre har pålagt dig det, er det en helt anden sag. Her på bloggen er vi varme fortalere for sund fornuft, det har vi selvfølgelig skrevet indlæg om. Der er da ingen tvivl om at dine dårlige valg påvirker dit foster, men balance er og bliver kodeordet. Husk på, at der er blevet født rigtig mange helt normale børn, inden restriktionerne blev til.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Apo-rot.dk - Ellos - Nelly - Flere links

5 kommentarer

 • Stine

  For ikke at tale om den fart aka lynets hast man forventer/forventes at tabe de ekstra kilo 😳😰. Det ku osse være befriende at læse en fødselsberetning som ikke slutter med kun happy ending med baby på maven, men som osse fortalte om de 7 sting i mellemkødet (som gør afsindigt ondt at få lavet, når man lige har presset en baby ud!!!, at det svir AF når man skal tisse i dagevis, den ufattelige træthed og tudedagen når mælken løber til og der er mælk over det hele hele tiden… Og senere er der ikke nok og man ammer 18 gange i døgnet, for modermælk er det bedste og produktionen skal op. Det er voldsomt at blive mor. Gid der blev talt om det osse så der ikke var så mange som føler sig forkerte, fordi alt ikke kun er fed lykke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Ja, lige præcis! Der er heller ikke ret mange der taler om, at mange kvinder, der har fået kejsersnit, er bekymrede for, om barnet nu også er deres.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Smukt højgravid billede :-)
  Sund fornuft er altid godt.
  En skøn dag ønskes og tak for ordene her på bloggen :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Jeg synes det var så øv at være gravid og min krop her efter fødslen har været pænere… Mine brystvorter er blevet enormt indadvendte, min mave hænger og har så mange strækmærker. Desuden havde jeg det forfærdeligt med følelsen af, at min krop var blevet overtaget og jeg havde ingen kontrol med hvad der skete, hvornår og på hvilken måde. Jeg havde det på samme måde efter fødslen. Husker tydeligt en dag omkring halvanden uge efter fødslen, hvor jeg havde været i bad og jeg havde ikke nået at tørre mig før jeg stod og havde mælk løbende ned ad maven fra begge bryster og blod løbende fra underlivet ned ad begge ben. Samtidig med, at jeg allerede svedte som et svin, for det var i august sidste år. Meget lidt kønt syn!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Æv, hvor kan jeg genkende det!
   Jeg tudbrølede hele vejen hjem fra Kbh. en dag mine bryster gik amok. Mine ammeindlæg kunne ikke suge mere, så det søde klistrede mælk havde gennemblødt T-shirt og sweater og løb ned ad benene på mig. Samtidig gjorde det jo så sindssygt ondt, fordi det spændte helt op i skuldrene og ind under armene. Heldigvis vågnede knægten, da vi kom hjem, så jeg kunne lette trykket.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dåseposten: Bumser efter træning