Myten om åbne og lukkede porer

Nej, al kosmetik er ikke farligt affald – men hårspray og neglelakfjerner er

Farligt affald

Vi har fået et par spørgsmål om, hvor man skal aflevere gammel makeup. Nogle tror, at al gammel kosmetik er farligt affald, der skal afleveres på genbrugsstationen, mens andre på den anden side bare smider hårspray i skraldespanden. Begge dele er forkert.

To typer produkter på dit badeværelse er farligt affald og skal afleveres på genbrugsstationen:

 1. Dem der indeholder opløsningsmidler. Typisk neglelakfjerner (både med og uden acetone eller neglelak (ikke alle men nogen).
 2. Aerosol spraydåser (hårspray, hårmousse, tørshampoo mm.) Det er hele dåsen, der er farligt affald, så du skal aflevere dem til farligt affald selvom de er tomme.

Ikke alle sprays er aerosol. Det er kun aerosol, som du skal aflevere på genbrugsstationen.

Gammel makeup, shampoo, creme mm skal bare ud med det almindelige affald ifølge de kommunale miljømedarbejdere, jeg har brugt min formiddag på at udspørge. Mascara, læbestift, hudpleje osv. er ikke farligt affald.

Husk at kildesortere emballage
MEN – du skal selvfølgelig sortere emballagen. Husk at tømme emballagen og sortere den til metal, hård plast osv. Læs mere om at sortere emballagen fra din opbrugte kosmetik her.

 Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

6 kommentarer

 • Julie

  Ok, det her er muligvis et virkelig dumt spørgsmål, men hvad med vatrondeller som man har brugt til at fjerne neglelakken med – og som jo som sådan er fyldt med neglelakfjerner? Skal de også smides ud for sig selv? 😳

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det ved jeg faktisk ikke. Men mon ikke det meste fordamper?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth

  Hvad med en halvfyldt gammel solcreme? Tænker ikke at det er godt at skylle indholdet ud i vasken.. flasken skal selvfølgelig smides til plast, men uden indhold her i kommunen…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg ville bare smide indholdet i skraldespanden

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hvad med gamle parfumer? Glasset skal jo til genbrug, men hvad med indholdet..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det er bare alkohol. Det er ikke farligt affald. Så længe sprayflasken ikke er aerosol og det er den næppe hvis det er en parfume. Deodoranter kan derimod være.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Myten om åbne og lukkede porer