Har du lige pludselig fået bumser igen?

Tirsdagstip: Drop vandet!

Vand: Maya Water

Foto: Maya Water

Ja, det nåede altså at blive sent onsdag aften i sidste uge, før det gik op for mig, at det var tirsdag 1. januar. Så kvik er jeg bare. Bedre sent end aldrig tænkte jeg, og gik straks i gang med at skrive… der gik dog ikke ret lang tid før jeg faldt i søvn. Og torsdag eftermiddag, synes jeg altså, at det var for sent at kalde indlægget tirsdagstip. Selvom indlægget selvfølgelig kan blive udgivet under andre titler… Så er det bare lettere for dig at finde, når det er under en særlig kategori på bloggen.

Drop vandet!
Overskriften siger sådan set det hele. Der er ufattelig mange af vores læsere, der tror, at de skåner huden ved at rense med vand alene. Det er bare ikke en særlig god idé, og det har sådan set den modsatte effekt, fordi pH-værdien er lige høj nok. Ofte resulterer det i dehydreret hud, der er svær at fugtmætte eller bumser og urenheder, der er umulige at få bugt med. Der er især mange mænd, der ruller med øjnene af rensevand, det er i hvert fald ikke til dem. Men jeg kan altså røbe at overraskende mange kvinder har samme holdning. Der er endda nogen, der synes, at det er spild af penge. Det vil jeg ikke gøre mig til dommer over, min holdning er, som du nok ved, at man skal passe på huden. Og det gør man altså på ingen måde med vand alene.

Alternativ
Hvis du genkender ovenstående beskrivelse, skal du kigge dig om efter en anden måde at rense din hud. Det gælder naturligvis uanset, om det er morgen eller aften, din hud bliver renset med vand. Om aftenen er det i øvrigt ikke ret smart at lade være med at rense huden. Selvom du ikke bor lige midt i stenbroen eller bruger masser af makeup, har din hud bedst af at blive renset til natten. Døde hudceller, forurening og måske SPF skal naturligvis renses af, så din hud i fred og ro kan arbejde og genopbygge i løbet af natten.
Det behøver altså ikke at være noget fornemt. Der er masser af budgetvenlige rensevand, mælk, olie, gelé, servietter og alle mulige andre typer rens, du kan vælge. Du vil opleve en stor forskel, selvom du nok skal vænne dig til den anderledes fornemmelse.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk - Feelunique - Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

9 kommentarer

 • Tina

  Hvis ikke man må bruge vand, hvordan søren får jeg så min rensesæbe af? Jeg er 44 år, har kombineret hud med en hel del urenheder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Tina
   Har du slet ikke læst indlægget? Indlægget handler jo om vand og ikke andet. Hvis du synes, det er for langt, kan du nøjes med at læse sidste afsnit :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kitt

  Hej, jeg benytter vandbog skummende rens hver morgen og aften og synes da også min hud ofte føles tør. Har forsøgt mig med noget renseprodukt med micellar vand fra La Roche-Posay hvor man ikke bruger vand, men føler ikke at min hud bliver ren og så synes jeg at jeg får uren hud. Er der et produkt I kan anbefale og som renser nok men ikke udtørre? Mvh Kitt

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Kit
   Det er sandsynligvis en fornemmelse, der bliver svær at vænne sig af med. Det har taget mig MANGE ÅR og selvom jeg udmærket ved, at de voldsomme renseprodukter ikke er spor gode for min hud, er der bare noget tilfredsstillende over den der stramme “rene” fornemmelse.

   En virkelig god, mild og billig rens er Nivea Micellair Water. Den skal du ikke bruge vand til, ellers kan du skifte din skummende rens ud med Derma Woman Rensegel, den er mild og god.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Jeg skal også lige have den uddybet – er det bedre hvis man bruger en rens om morgenen i badet end hvis man ikke gør det? Jeg plejer kun at rense hud om aftenen, men går altid i bad om morgenen…
  Kh Christine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Christine
   Bedst er det at undgå alt for meget vand i ansigtet. Min hud bliver rød og træls efter et bad, derfor passer jeg på med vandet og beskytter huden med en creme eller olie inden badet. Det har jeg skrevet om tidligere: Tirsdagstip: Rens med olie.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Vil det sige man ikke skal skylle med vand? Kan se i foreslår Derma Rensegel ovenfor, men den skal vaskes af ikke?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Anne
   Derma Woman Rensegel skal “vaskes” af, men det behøver man ikke at gøre ved at plaske vand i ansigtet, vælger man en vaskeklud er vandeksponeringen langt mindre og huden har det langt bedre.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christa

  Hvad med termalvand fra fx. Avéne? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Har du lige pludselig fået bumser igen?