Månedens Favoritter: Oktober 2018

Spar på vandet: For meget vask kan udtørre og irritere huden

Sæbe og makeupfjerner

Selvom vi netop har lanceret vores egen flydende sæbe, så vil vi gerne lige slå fast med syvtommersøm, at det ikke har ændret vores holdning til at vaske ansigt morgen og aften: Det er ikke nogen god idé.

Lige gyldig hvor god en ansigtsvask du bruger, så vil det stadig kunne udtørre din hud at vaske ansigt to gange om dagen. Også når du bruger vores Alt i en sæbe eller en af de mange andre gode ansigtsvask derude. Vand alene udtørrer også huden. Og der er ingen god grund til at gøre det.

Ingen effekt på akne
Af hygiejnemæssige årsager er vi nødt til at vaske hænder mange gange om dagen, og de fleste af os har oplevet, hvor meget det kan udtørre hænderne. Men der er slet ingen god grund til at vaske vores ansigt hele tiden.

Ikke engang dig med bumser får noget ud af at vaske ansigt ofte. På Stanford Universitet lavede de en undersøgelse, hvor de satte personer med akne til at vaske ansigt enten 1, 2 eller 4 gange om dagen. Resultatet var, at antallet af gange de vaskede ansigt om dagen, ingen indflydelse havde på forsøgspersonernes akne.

Pas på hudens naturlige beskyttelse
Der er til gengæld god grund til at spare huden for en vask engang i mellem. Vand, vask og skrubben kan udtørre huden og fjerne det naturlige fedtlag, som er hudens egen beskyttelse. Og især på denne kolde og tørre årstid har vi brug for hudens fugtbarriere.

Jeg selv vasker kun ansigtet med vand, når jeg går i bad. Resten af tiden bruger jeg et produkt, der ikke kræver vand som for eksempel vores egen Alt i en makeupfjerner.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

10 kommentarer

 • Emma

  Hej,
  Tak for jeres mange gode råd!
  Jeg er glad for at bruge fx micellar water til at rense huden, i stedet for blot vand eller renseskum, men er ked af at bruge vatrondeller hele tiden, da det skaber så meget affald. Har I nogle gode råd til fx genanvendelige vaskeklude, vatrondeller el. lign., som man vil kunne bruge med jeres ansigtsrens/makeup-fjerner? Eller andre miljøvenlige bud?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Emma
   Det vil jeg rigtig gerne svare på om et par uger ;-)
   Det er nemlig et emne, der står på min to-do allerede.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lykke ovesen

  Kære pudderdåser
  Tusinde tak for jeres altid fantastiske opslag. Jeg er forholdsvis ny bruger af jeres produkter.. Grunden til at jeg har taget jeres produkter til mig, er at i altså er så professionelle og det er tydeligt at se at i har sat jer ind i dette område. Det er virkelig en fornøjelse..jeg er virkelig blevet træt af alle de sælger som bare vil af med varerne..og at man ikke bliver rådgivet rigtigt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Lykke
   Rigtig mange gange tak for tilliden <3 Det er SÅ dejligt at høre. Du må endelig skrive til os, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp med at vælge eller kombinere produkterne.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda

  Jeg kunne slet ikke forestille mig ikke at vaske efter med vand om aftenen når jeg har makeup og solcreme på en hel dag?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bianca

  Hvis jeg ikke skal rense min hud med ansigtsrens, hvilken fremgangsmåde vil I så anbefale? Min morgenrutine er: rense huden, så t-zone, så Niacinamid og tilslut jeres anti age creme. Min aften rutine er: rens huden, så t-zone, serum og tilslut natcreme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Bianca
   Du kan bruge en rensevand, for eksempel Alt i en Makeupfjerner i stedet for den rens du bruger nu. Det er fint.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Jeg bruger en creme rens morgen og aften, som jeg tørrer af med en fugtig vaskeklud :-) virker den fugtige vaskeklud også udtørrende, eller er det fint når den bare er fugtig? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det er svært at sige – hvordan har din hud det? Har den godt?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Narin

  Kære jer
  Jeg er lidt nysgerrig: Er det simpelthen nok blot at rense huden med en alt-i-en-makeupfjerner eller micellar water, selvom man har haft makeup på, og at der er ophobet en masse affaldsstoffer i løbet af dagen? For man hører jo ellers, at man typisk skal fjerne makeup og så bagefter rense efter med en rens for at være sikker på, at huden er renset helt igennem, og at alt makeup er væk. Men I mener, at det ene step er nok?
  Jeg er nemlig konstant bekymret for ikke at have renset huden grundigt nok :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Månedens Favoritter: Oktober 2018