Tirsdagstip: Forkæl en mor

Anmeldelse: Avivir Baobab

Avivir Baobab

Du kender godt Avivir. Det er dem, der står bag de Aloe Vera produkter, du altid har købt i Matas. Avivir har nu lanceret en helt ny serie: Avivir Baobab, der indeholder den afrikanske baobab-olie og uden et ord om aloe vera.

Når et firma som Avivir, der udelukkende har beskæftiget sig med aloe vera siden 1984, pludselig kaster sig over en helt anden ingrediens, så slår jeg både ører og øjne ud en ekstra gang. Ikke mindst fordi Jesper Hummeluhr, der er manden bag Avivir, er en vidende, grundig og dygtig mand, som jeg har lært meget af at lytte til i tidernes løb. Hvis alle producenter gik lige så meget op i deres indholdsstoffer som han, så ville vi have et fantastisk udvalg på hylderne.

Så hvorfor lige baobab? Den er blot en enkelt blandt en lang række afrikanske olier, som bliver hyldet for deres gode egenskaber.

Baobab vs marula vs…
Marula, argan og moringa for blot at nævne nogle stykker. Og de har alle hver deres fordele for huden med en særlig sammensætning af fedtsyrer og antioxidanter.

Det har baobab også. Den indeholder cirka 1/3 mættede fedtsyrer, 1/3 flerumættede fedtsyrer og 1/3 monoumættede fedtsyrer. Til sammenligning indeholder marula et meget højt indhold af monoumættede fedtsyrer, mens arganolie indeholder en relativt lav mængde mættede fedtsyrer og en cirka 50/50 fordeling af flerumættede og monumættede fedtsyrer.

Hvad betyder det så i praksis? De mættede fedtsyrer, som du kender fra kokosolie og god gammeldags smør, spiller en vigtig rolle for tør hud, men kan muligvis i større mængder tilstoppe hudens porer. Så meget groft sagt er et højere indhold af mættede fedtsyrer godt til tør hud, mens dig, der har problemer med bumser, måske kan have fordel af at vælge en olie med et lavere indhold.

Det er dog meget simplificeret opstillet. De forskellige olier indeholder også en lang række antioxidanter og kan have andre egenskaber, men problemet med dem er, at vi ikke ved det. For det er ikke blevet undersøgt. Præcis ligesom med arganolie findes der en masse antagelser om både marula, baobab og moringa-oliens egenskaber, men der er ingen videnskabelig dokumentation. Vi har en masse tal for, hvad olierne indeholder af fedtsyrer, antioxidanter osv, men absolut ingen publicerede undersøgelser af, hvilke effekter de har for huden.

Lækker konsistens og ordentlige forhold
Så hvordan skal man så vælge mellem alle disse eksotiske olier?

For mig taler to argumenter for Avivirs Baobab olie:

1. Den lækre konsistens. Avivir Baobab er en gylden og silkeblød olie, der er en større fornøjelse at bruge end de andre afrikanske olier, jeg har haft mellem hænderne.

2. Jesper fra Avivir har selv været i Senegal og udvælge sin leverandør, og han har direkte kontakt med dem for at kunne holde øje med, at der er ordentlige forhold. 42 landsbyer leverer til den lokale virksomhed, hvor det blandt andet er en ret unik kvalitet, at kvinder får den samme løn som mænd.

Tre forskellige olier
Avivir baobab er en lille serie med tre produkter:

Avivir Virgin Baobab Oil 100%
En flaske med 50 ml. baobabolie til 270 kroner.

Avivir Baobab All Boby Pampering Oil
Denne større flaske med 100 ml. kropsolie indeholder en blanding af baobab, mandelolie og et par andre ingredienser. Du kan selvfølgelig også bruge den i ansigtet. Pris 380 kroner for 100 ml.

Avivir Baobab All Boby Pampering Oil with myrtle scent
Kropsolien med den behagelige duft af myrte er blevet en aftenfavorit herhjemme. Kropsolien er identisk med den ovenstående, men er tilsat æterisk olie af myrte. Den æteriske olie er selvfølgelig kun tilsat på grund af den behagelige duft, men myrte er en interessant æterisk olie. Flere forsøg har vist, at hvis man spiser den, så virker den både beroligende og som sovemedicin. Jeg vil bestemt ikke anbefale at spise denne olie, men duften alene har en beroligende effekt på mig. Pris 380 kroner for 100 ml.

De to første produkter er uden parfume, mens den sidste i sagens natur er parfumeret. Alle produkterne kommer i glasflasker med pumpe. De for første er miljømærkede med Svanen (Svanen tillader ikke de 26 særligt deklarationspligtige parfumestoffer, som følger med æteriske olier).

Her kan du købe det (reklamelink)
Avivir Baobab kan købes i blandt andet Matas og i helsekostbutikker.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

9 kommentarer

 • Ida

  Er det nødvendigt med solcreme i ansigtet hvis jeg har solhat på hver gang jeg træder ud i solen, eller skal jeg have solcreme under mit solhat hvis jeg vil ungå pigmentforandringer
  Vh

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Ida
   Du skal altid have høj SPF på, hvis du vil undgå pigmentforandringer uanset hvad du ellers har på og hvor du befinder dig. Du skal jo også have SPF på i skyggen.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej pudderdåserne,

  Tak for jeres fine anmeldelse.
  Lige et spørgsmål. Hvis man både har meget tør hud og store porre man ønsker at mindske, har I så noget I kan anbefale til det?

  Kan læse mig frem til at den her nok ikke er det rette valgt for min hud, desværre :(

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Louise
   Det eneste, der har virket på mine porer, er vores egen Niacinamid 10%. Du vil hade den i starten, huden vil virke tør og ubehagelig, men efter to uger og naturligvis godt med fugt er det problem løst.
   Et ritual kunne se sådan ud:
   Mild rensevand
   Et fugtgivende serum (for eksempel Pestle & Mortar Pure Hyaluronic Serum)
   Niacinamid 10%
   Evt. en ansigtscreme eller vores egen Ansigtsolie
   I dagtimerne SPF
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Tusind tak for svar Helene. Det er jeg virkelig glad for. Jeg er igang med følgende:
   KIEHL’S Cucumber Herbal Cleanser

   (nogle dage efterfulgt af : Kiehl’s Calendula & Aloe Maske)

   KIEHL’S Rare Earth Pore Refining Tonic

   Jeres Niacinamid 10%

   Kiehl´s Hydro-Plumping Re-Texturizing Serum Concentrate

   Skin Rescuer, Kiehl’s

   Har kæmpet med de pokkers porer og tør hud i mange år, så håber den her sammensætning gør underværker :)

   Igen tusind tak for din tid. Det er så dejligt at kunne spørge en til råds som ved lidt mere om tingene end jeg selv gør. Rigtig god dag.

   Kh.
   Louise

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Louise
   Kiehl’s er et skønt mærke! Rare Earth Pore Refining Tonic synes jeg, du skal droppe, der er meget alkohol i, og det er mildest ikke optimalt til tør hud. Resten ser fornuftigt ud.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   TUSIND TAK, Helene. Det er jeg virkelig, glad for! Jeg har droppet den. Jeg har noteret de andre produkter du nævnte i dit første svar, så jeg kan huske dem hvis det bliver nødvendigt. Igen; mange tak for hjælpen. kh. Louise

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej :) Jeg bruger en ansigtsolie om aftenen, oven på t-zone peeling, blandet sammen med anti-age cremen. Kan disse olier bruges på samme måde? Synes det lyder virkelig lækkert med den duft, især hvis den har beroligende effekt. Mvh Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Camilla
   Hvis der går mindst to minutter før, du påfører blandingen efter T-Zone Peeling, så kan du bruge hvad som helst.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagstip: Forkæl en mor