Tirsdagstip: Lyt til kroppen og sindet!

Hudplejerutine til alle – rækkefølge og miks af produkter

5 trins hudplejerutine

Vores guide til hudplejerutine er en hjælp til, hvordan du kan sammensætte din egen hudpleje. Denne guide har set nogenlunde identisk ud, lige siden vi starte bloggen, og da vi lancerede vores egen hudplejeserie, har vi selvfølgelig forsøgt at holde den røde tråd.

Det er IKKE en liste over fem trin du SKAL udføre. Langt fra. Dette er en liste over fem trin du selv kan blande, som det passer til din hud. Vores håb er bare, at den kan bidrage med et overblik i en til tider uoverskuelig hudplejeverden.

Et par vigtige ting at huske, inden vi går i gang:

 • If it works, don’t fix it – virker noget andet for dig, så lad være med at lave det om, bare fordi to skønhedsbloggere har skrevet noget andet på nettet
 • Du skal IKKE følge alle fem trin slavisk. Tanken er, at du tager de trin, der giver mening for dig og ignorerer resten (næsten…).
 • Du behøver IKKE købe samtlige produkter fra et mærke – heller ikke bare fordi det hedder Pudderdåserne. Miks og match alle de dejlige produkter fra alle de gode brands, der findes derude. Der er absolut ingen grund til andet.

1. Rens
Første trin er selvfølgelig at rense huden, hvad end det er med en eau micellaire så som vores Alt i en makeupfjerner, en ansigtsvask til brug med vand, en rensebørste eller hvad du ellers foretrækker at bruge.

Jo mildere, jo bedre. Vand udtørrer huden, og din hud har faktisk godt af kun at blive renset en gang om dagen. Dette kan for eksempel være om aftenen, hvis du bruger makeup.

2. Eksfoliér
Daglig brug af en mild syrepeeling er vores allerbedste tip til din hud. Der findes mange slags syre, som du kan læse om her.

Vi har selv skabt T-zone peeling med salicylsyre og AHA serum med glykolsyre.

Det vigtigste er at vælge en syrepeeling, som bliver siddende på huden. Vasker du den af igen, så har den ingen effekt. Det skal altså være i form af en creme, lotion, gel, flydende toner eller lignende, som du ikke vasker af.

Vi anbefaler salicylsyre til uren hud og til meget sart hud. Glykolsyre er bedst til tør hud, ældet hud og til solskader. Læs mere om syrepeeling her.

3. Korrigerende pleje
Ovenpå din syrepeeling kan du bruge alle de serum og cremer med fantastiske aktive ingredienser, som videnskaben har opfundet. Ønsker du at gøre noget ved rynker, bruger du her dit antiage serum. Er dit problem hyperpigmentering, er det her du bruger dit serum mod det. Har du akne så er basiron en effektiv partner til salicylsyre. Mulighederne er uendelige. Læs for eksempel om:

I vores egen hudplejeserie har vi både en Anti-age Ansigtscreme, som er vores bud på en effektiv cremet serum og vores Ansigtsolie. Begge har et højt indehold af aktive ingredienser og kan naturligvis både bruges alene eller med et ekstra lag creme ovenpå til dig, der har virkelig tør hud.

Dette punkt kan indeholde hvad som helst, som du ønsker at gøre noget ekstra ved. Og ja, i virkeligheden er eksfoliering under punkt 2  noget af det allerbedste, du kan gøre for din hud, og syrepeeling er selvfølgelig også korrigerende og pleje, men noget skulle vi jo kalde de enkelte punkter…

4. Fugt
Har du tør hud? Hvis ja, så læg et ekstra lag creme på. Har du ikke tør hud? Så lad være. Har du kombineret hud? Så brug en fed creme de steder, hvor huden er tør og lad være der, hvor den er fedtet.

Det, der med at bruge fedtet creme, er forbundet med mange myter, men helt ærligt så behøver det ikke være så svært. Føles huden tør og stram, så smør creme på. Føles den fedtet, så lad være.

Vores eget bud her er selvfølgelig Alt i en cremen. Der er mange gode cremer derude. Vælg den der føles rarest. Det behøver bestemt ikke være dyrt.

PS. Skæller din hud? Så er det ikke sikkert den er tør. Læs lige det her, hvis din hud skæller omkring næse eller øjenbryn.

5. Solbeskyttelse
Jeg fik for nylig skældud, fordi billedet på den gamle guide manglede solbeskyttelse, selvom vi endda selv har lanceret vores Alt i en beskyttelse SPF40.

Og ja, det er selvfølgelig for dårligt, og derfor skriver jeg nu indlægget en gang til MED billede af solbeskyttelse på.

For det er naturligvis det allervigtigste skridt, og det eneste du ikke bør springe over. Fordi det i sidste ende handler om liv og død. 1 ud af 7 danskere vil i løbet af deres liv få kræft i huden. Enten som modermærkekræft eller hudkræft.

Så hvad du end gør, pas bedre på i solen. Både med solcreme, skygge, solhat og tøj.

Hvad så med øjencremen, skintonic og facemist?
De spiller ikke nogen afgørende rolle i hudpleje. Brug dem, hvis du af en eller anden grund har et nært forhold til dem eller det føles rart, men hverken vi eller videnskaben tilskriver dem en særlig rolle. En facemist eller skintonic kan selvfølgelig fint indeholde de samme gode ingredienser som en syrepeeling eller en antiageserum og fungere som en sådan – men de hører afgjort til sjældenhederne!Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

65 kommentarer

 • Hej med jer.
  Jeg har brugt jeres AHA serum i nogle år nu, og elsker produktet. Føler min hud bliver pæn og glat, samt at det også hjælper lidt på urenheder.
  Jeg er 32 og har solskader/pigmentpletter i ansigtet, normal hud, men også lidt urenheder og hudorme på hage og næse. Så tænker, om det derfor vil give mening at bruge fx AHA om dagen som serum og T zone til fx om natten? Så jeg får effekten både til pigment og urenheder?
  Mange hilsner
  Ditte

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Ditte
   Det giver meget mere mening at kombinere AHA Serum med vores nye serum Niacinamid 10%. I øvrigt fraråder vi på det kraftigste at kombinere syreprodukter, uanset om de er fra os eller andre producenter :-).

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lena

  Kære pudderdåser
  Tak for en god blog og skønne produkter😊
  Jeg håber I kan svare mig på følgende:
  Jeg er 38 år og har meget tør hud og fine linjer/rynker, men har samtidig hudorme, forstørrede porer og en lille urenhed på panden i ny og næ… Hvilken syre peeling skal jeg vælge – AHA serum eller t-zone peeling? Kan jeg kombinere dem på en måde? Jeg har købt begge da jeg var sådan i tvivl😬😙
  På forhånd tak😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Lena
   Vi fraråder på det kraftigste at kombinere forskellige syre produkter, uanset om de kommer fra os eller andre producenter. Mit forslag er at vælge AHA Serum og kombinere den med vores nyeste produkt Niacinamid 10%. Ovenpå kan du med fordel bruge en fed creme eller olie (der er gode antiage ingredienser i vores Ansigtsolie :-*).

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Super guide. Specielt fordi jeg har samtlige af jeres produkter.. :-) Jeg kan dog godt lide creme på mine øjne – både under og over og det hele. Er der nogle af de nævnte produkter (pkt 2-5) af jeres der ikke bør bruges der? Har netop også købt jeres ansigtsolie, som jeg tænker kunne være god om natten – så er den også til øjnene?

  Hilsen Marie (39 år, sart hud med lidt pigmentpletter. Bruger jeres anti-age og ikke fx T-zone, da det er rynker og ikke uren hud jeg kæmper mod ;-))

  Indtil nu har jeg købt øjencreme ved siden af. Har dog brugt jeres ansigtscreme på øjnene i ny og næ, men vidste ikke om det var ok.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Marie
   Tak for det! Altså creme skal aldrig sådan helt IND i øjnene… Og det er lidt sådan jeg forstår din brug? De eneste cremer jeg ville bruge sådan er Alt i en Creme og Anti age Ansigtscreme. Brug olien på øjnene, hvis du har lyst, men den skal ikke ind i øjnene vel…
   Hvis du vil i dybden med de der pigmentpletter kan du kombinere med vores nyeste serum Niacinamid 10%.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne HK

  Der er nogen som mener man skal vente et stykke tid mellem peeling og retinol og at huden skal være helt tør inden man påfører retinol. Hvad siger I til det? Jeg synes det er bøvlet og foretrækker at knalde det hele på lige efter hinanden (bruger mange produkter og bruger også slavisk den rækkefølge I nævner her).
  mange julehilsner
  Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Anne
   Jeg har aldrig hørt om det i forhold til retinol, men det er en nødvendighed, når vi taler om syre eller egf. Du ødelægger simpelthen effekten af disse ingredienser ved at klaske det hele ovenpå hinanden. Fjolletippet lyder syre/egf, børst tænder og derefter pleje :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • B

  Hej
  Bare lige en hurtig kommentar:Selvom jeg efterhånden har læst om jeres produkter mange gange for at finde det rigtige til mig, fik jeg alligevel ny info i dag: forskellen på T-zone og aha-serum Jeg har hidtil brugt t-zone peelingen, men min hud bliver lidt underlig (skaller) der hvor jeg bruger den efter et par dage. Nu går det op for mig at jeg måske skal prøve aha-serum istedet, da jeg efterhånden har det man vil kalde tør hud og ikke længere uren hud (er 35 nu, så det er også på tide).Så jeg vil bare lige sige, hvis I er bange for at I gentager jer selv, at der jævnligt kommer brugbar info til mig via jeres blog. Så tak for det!
  //B

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine

  Hej Pudderdåserne!
  Skal en olie ikke påføres, som det allersidste, da cremer ikke kan penetrerer olie?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Josephine
   Formålet med at bruge en creme ovenpå olie er, at olien vil virke som hudens lipide film. Derfor vil den rigtig tørre hud have mere glæde af at cremen kommer ovenpå olien, i hvert fald når vi taler om vores olie :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe Eriksen

  Hej.
  Med den jungle af hudpleje, er det svært hvad der er bedst at bruge og hvad der passer mig. Jeg bliver tit usikker på om det er de rette produkter jeg bruger.syntes det er svært med indholdstofferne,hvilke rækkefølge de bruges og hvad gør de godt for huden.
  Så jeg er meget glad for et nyt indlæg om dette. Det er forståeligt læsestof. Jeg bruger jeres produkter, som jeg er glad for, ligeledes min hud er. Den er blevet pænere. Tak for en inspirende og brugbar blog for mig. Dorthe.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Dorthe
   Mange tak for din ros og feedback, det betyder meget <3

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Hej pudderdåserne, hvis ens hud har bedst af kun at blive renset én gang om dagen, vil det så sige at man fx om morgen kan/må bruge de andre produkter på urenset hud? Hvis jeg fx vælger at den ene gang jeg renser er om aftenen. 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Kristina
   Du kan sagtens nøjes med at vaske/rense huden om aftenen og stå op og tage creme på næste morgen. Hvis du har det bedst med at rense både morgen og aften, kan du med fordel bruge en rensevand a la Alt i en Makeupfjerner.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liselotte

  I det seneste års tid har jeg brugt jeres alt-i-en creme sammen med Tromborg ansigtsmist, øjengele og Trilogy’s standard hybenkerneolie.
  På et tidspunkt prøvede jeg jeres alt-i-en beskyttelse, desværre med en solid allergisk reaktion.
  Men senest er jeg begyndt at bruge jeres anti-age creme sammen med alt-i-en cremen og Tromborg tingene og allersenest også anti-age olien. Det går rigtig godt, og I har reddet mit 50-årige ansigt fra at se ud som, at jeg er 50 …
  Tusinde tak, for uden jeres produkter havde både jeg og min bedre halvdel været på den.
  Han bruger dem også, for med hans egen parfumeallergi og hensynet til min hvede- og nøddeallergi, så er vi gensidigt presset ud i en meget lille del af markedet.
  Det er ret overvældende, at vi alligevel kan gå ned i den lokale Matas og købe hudpleje 👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Liselotte
   Vi er ærlig talt også overvældede <3 Jeg er simpelthen så glad for, at du og naturligvis din mand har glæde af vores produkter. Jeg kan sagtens huske vores korrespondance omkring allergier, og det er præcis sådan nogen som jer, vi prøver at tilgodese med vores produkter, så jeg er glad for, at det er lykkedes. Er det Ricinus Communis Seed Oil du ikke kan tåle?

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Den reaktion, som jeg fik, får jeg af hvede og af oliven. Den går ud på, at min mave hæver op samtidig med at luftvejene lukker og en anafylaktisk reaktion starter. Jeg var ikke klar over, at der var andre mulige syndere.
   Det var meget klassisk, første gang skete der ikke noget, anden gang faldt hammeren,
   Nøddeallergi er magen til minus det med maven.
   Så jeg kan ikke svare på, om det lige er den olie. Men som du kan gætte dig til, så er en flot hud og beskyttet hud ikke det primære på vej ind i en anafylaktisk reaktion 😉
   Men Anti-age cremen og -olien har gjort underværker på meget kort tid, Huden er pumpet op med fugt igen allerede efter et par uger, hvor olien kun har været med den seneste uges tid. Det virker, og den rynke mellem brynene, som andre får fyldt op, er væk igen👍

   Kan I to mirakelmagere have en fantastisk jul og et produktivt nytår❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har faktisk aldrig rigtigt fået prøvet jeres skønne produkter – men de er altså på ønskelisten i år, så nu skal det være… <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Tak! Vi håber, at du vil dele dine oplevelser med os :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie-Louise Jønsson

  Jeg er stor fan af jeres produkter og har flere af dem. Nu har I så lavet en niacinamid 10% så nu må I rigtig gerne lave endnu en ny rækkefølge og mangler I ikke også ansigts olien

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille Larsen

  Tusind tak for jeres super fine guide! Jeg har længe været i tvivl om, hvordan jeg kunne få olie ind i min hudplejerutine, men nu hvor jeg anvender den som punkt nummer 3, så fungerer det helt perfekt :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie-Louise Jønsson

  Hej pudderdåser
  Den lyder skøn den nye creme. Skal den oven på T-zone peeling og før jeres anti age creme og skal den i hele ansigtet eller kun “pletvis” hvor der er et “problem”

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Marie-Louise
   Det er præcis sådan! Altid syre nederst, så Niacinamid 10% og så en creme eller olie efter valg… Anti-age Ansigtscreme hvis huden ikke er tør, Alt i en creme hvis huden behøver lidt mere, og Ansigtsolie hvis den er tør.
   Vores anbefaling er, at du bruger den i hele ansigtet… eller efter behov, hvis du er mere til det :-)
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Therese

  Fungerer Plaisir Fix It T-Zone Serum som en eksfolierende peeling ligesom jeres T-Zone Peeling? Eller findes der andre effektive kemiske peelinger, som ikke er syrebaseret?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Therese
   Nej, det gør den ikke. Den er ganske let eksfolierende. De fleste effektive kemiske eksfolieringer vil indeholde syre, jeg kan ikke lige komme på en, der ikke gør. Ingen af dem er dog baseret på syre, heller ikke vores T-Zone Peeling.
   Hvorfor vil du gerne undgå syre?
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Therese

   Jeg har bare brugt jeres T-Zone Peeling i lang tid og kan ikke rigtigt se nogen forbedringer ift. urenheder. Men det er altså syre, der skal til ved eksfoliering?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Therese
   Hvordan bruger du den? Er din hud overvejende fedtet eller tør? Hvilken type urenheder har du? Og hvor lang tid er det præcis, du har brugt den?

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Therese

   Jeg har fulgt jeres anvisning om at bruge den 1-2 gange dagligt nederst på huden, og jeg har i hvertfald brugt den hele sidste år. Min hud er ikke tør og bliver kun lidt fedtet i løbet af dagen i t-zonen. Jeg har ugentligt en hård bums og så har jeg en del små knopper på panden, så jeg ønsker en glattere hud. Lige pt bruger jeg Plaisir Fix It T-Zone serum efterfulgt af The Ordinary Niacianimide og Retinoid.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidsel

  Hej pudderdåserne. Beklager hvis I har fået spørgsmålet før, men det er lidt svært at navigere i alle kommentarerne herinde.
  Jeg bruger: t-zone-peeling, en serum og alm dag/natcreme. Jeg har netop fået fingrene i jeres nye niacinamidcreme og en swissclinic skinroller, og er lidt i tvivl om rækkefølgen. Efter jeg har rullet, skal jeg så bruge: 1 niacinamid, 2 t-zonepeeling, 3 serum og så efterfølgende creme? Eller skal jeg blot nøjes med serum og creme når jeg har brugt min skinroller? 😊 hilsen Sidsel

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Sidsel
   Syre skal ALTID nederst.
   Så det er:
   T-Zone Peeling
   Niacinamid
   Serum (så længe det ikke er AHA!)
   Creme
   Du kan sagtens udelade T-Zone Peeling de dage du ruller og bruge Niacinamid først.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Hej Pudderdåserne. Jeg ved jeg skriver på et ældre indlæg, men håber stadig I vil svare. Jeg vil gerne begynde at få opbygget en god hudplejerutine og vil gerne bruge olie (en blanding af hyben, havtorn, jojoba). Jeg kan ikke helt blive klog på om olie alene er nok og/eller hvilken rækkefølge hudplejen skal komme i hvis man bruger olie. Jeg har overvejet dette:
  1. Renser i Matas Micellar Water
  2. Jeres AHA-serum
  3. Olie – evt jeres ansigtsolie
  4. Creme?

  Er i tvivl om olien “ødelægger” serummet og om det er nødvendigt med en almindelig creme ovenpå olien? Jeg har lidt sart hud med tendens til atopisk dermatit, som dog ikke er i udbrud i ansigtet. Jeg har en relativ pæn jævn hud, dog med hudorme på næse og hage og tendens til at blive tør. Jeg ønsker fugt og glød til ansigtet.

  Hvad vil i anbefale i fht produkter og rækkefølge?

  Er flittig læser og bruger af jeres blog og er så glad for det inspirerende og ærlige univers i har lavet. Godt arbejde!

  Vh Emilie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Emilie
   Mange tak for ros <3 Du kan sagtens bruge produkterne i den rækkefølge, du skriver, der skal bare gå lidt tid, før du smører olie ovenpå AHA Serum :-) Min fjolleregel er at der cirka skal gå en tandbørstning mellem de to produkter. Om du har brug for en creme mere, kan jeg ikke svare på, måske har du behov for det, måske har du ikke. Hvis huden virker tør en dag, er det en rigtig god idé med lidt ekstra, hvis den har det fint, kan du udelukke cremen. I forhold til hudorme og glød, vil jeg anbefale vores nyeste produkt Niacinamid 10%, der blandt andet arbejder på de to ting. Hvis du vil tilføje den til rutinen, skal den efter syre og før olie.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natascha

  Hej med jer..

  Tak for nogen rigtige gode indlæg :) de er sindssyge brugbare.
  Jeg er kommet til en helt ny verden kan jeg læse mig til ;)
  Hidtil har min hudpleje bestået af en ansigtsrens og ansigts creme – så jeg er total grøn her og håber I vil hjælpe lidt på vej.

  Jeg overvejer en hudpleje rutine som følger;
  1: Ansigtsrens
  2: The ordinary: Azelaic Acid Suspension 10% – går det som en syrepeeling (c vitamin)?
  3: Pudderdåserne: NIACINAMID 10% (b vitamin)
  4: The Ordinary: Advanced Retinoid 2% (a vitamin)
  5: Pudderdåserne: Ansigtsolie
  6: Pudderdåserne: Alt i en creme
  7: Pudderdåserne: Alt i en beskyttelse

  Jeg har normal til tør hud. Mindre plamager pigmentering I forbindelse med graviditet (er næsten væk men ikke helt). Jeg har få rynker og en ujævn hudtone – til den mørke side.

  Har jeg for meget på min liste I forhold til en fremtidig hudplejerutine? Og er der noget der ikke passer sammen?

  Jeg håber I kan hjælpe mig.
  Kh. Natascha

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Natascha
   Tak for din ros!
   Jeg er ikke helt sikker på, jeg er med på dit trin 2… Ja, Azelaic Acid er en syrepeeling, men det har ikke noget med vitamin C at gøre? Mon ikke du har fået blandet det sammen med ascorbic acid (der er C vitamin). De plejeprodukter, du foreslår ser fine og fornuftige ud, også kombinationen af dem, men… det ville tage pusten fra mig. Du er garanteret sejere og mere viljefast end mig, men jeg er alligevel nervøs for, at du taber motivationen til SÅ mange trin to gange om dagen hver dag.
   Derfor vil jeg foreslå at du gør sådan:

   Morgen
   Rens
   Eksfoliering (The Ordinary Azelaic Acid Suspension 10%)
   Behandling (Pudderdåserne NIACINAMID 10%)
   Fugt (Pudderdåserne Alt i en creme eller Pudderdåserne Ansigtsolie afhængigt af dagsformen)
   SPF (Pudderdåserne Alt i en beskyttelse)

   Aften
   Rens
   Eksfoliering (The Ordinary Azelaic Acid Suspension 10%)
   Behandling (The Ordinary Advanced Retinoid 2% du kan sagtens tilføje Pudderdåserne NIACINAMID 10% før eller efter)
   Fugt og fedt/”forsegling” Fugt (Pudderdåserne Alt i en creme eller Pudderdåserne Ansigtsolie afhængigt af dagsformen)

   Giver det mening?
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sisse

  Hej,
  Jeg bruger flittigt flere af jeres produkter og er vild med dem.
  Jeg bruger bla både Alt i èn cremen og Alt i én beskyttelsen. Dog synes jeg at beskyttelsen får min hud til at føles meget tør. Hvis jeg deriomd blander den med olie eller creme går det fint – men bevares solbeskyttelsen når jeg gør det sådan?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Sisse
   Det enkle svar er nej, men det afhænger selvfølgelig af, hvor meget SPF du bruger. Kan du ikke smøre olie på inden? Det er mineralerne, der gør at huden føles tør. Jeg bruger altid en god fugtcreme eller olie under, ellers krakelerer jeg nærmest.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sisse

   Det vil jeg prøve. Tusind tak for for svar!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Selvfølgelig <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hej

  Kan en foundation eller pudder med solfaktor bruges i stedet for en creme med solfaktor? Jeg synes, at det er svært at finde en creme med solbeskyttelse, der ikke fedter alt for meget, så jeg kan holde ud at have den på under min foundationpudder…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Christina
   Hvor pudsigt du spørger i dag, jeg skrev dette indlæg: Tirsdagstip: Beskyt dig! i går og har lige udgivet det nu :-)
   Så svaret er nej, det kan du ikke. Hvilke produkter har du prøvet?

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Kære jer,
  Tusind tak for jeres fantastiske blog, som jeg altid søger informationer i, inden jeg erhverver mig nyt make up. OG tusind tak for jeres fantastiske produkter, som jeg absolut ikke kunne leve uden!
  Jeg bruger jeres 1) Alt i en makeupfjerner, 2) T-zone peeling, 3) den nye Niacinamid, 4) Anti-age. Mit spørgsmål går på, hvor lang tid der skal gå mellem, at jeg påfører produktet? Jeg venter som regel, til jeg føler det er tørret nogenlunde ind, og det synes jeg ofte at der er i løbet af et minut – men jeg er bange for, at der ikke går længe nok imellem, således at produkterne hver især mister deres effekt. Hvor mange minutter forslår i ca. man venter?
  Venlige og taknemmelige hilsener,
  Katrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Katrine. Det er absolut fint. I virkeligheden behøver du slet ikke rigtig vente, kun T-zone peelingen skal på tør hud. Så det er helt perfekt, det du gør.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Først, 1000 tak for en god blog, som jeg altid søger inspiration og information på!
  Jeg har prøvet jeres hudplejeprodukter her for nyligt og vil gerne høre om jeres råd her.
  Jeg døjer med uren hud på kinder/hage efter min graviditet for 2 år siden. Jeres t-zone peeling har ‘kureret’ min urene hud i panden, men jeg har altså svært ved at få brugt med de store, røde og gule bumser på kinderne/hagen…
  min rutine er således:
  Rens (alt i en rens fra jer)
  T-zone peeling
  Nianicimid (har jeg lige købt for en uge siden)
  Basiron (aften – men den udtørrer min hud voldsomt, og da den åbenbart ikke virker, vil jeg egentlig gerne stoppe)
  Alm dagcreme (morgen)

  Hvad kan jeg gøre for at få bugt med det sidste?

  Da jeg snart er 32 vil jeg rigtig gerne bruge anti-age og har forelsket mig i jeres ansigtsolie. Men kan man bruge den når jeg døjer så meget m uren hud?

  Jeg ved jeg skriver på et gammelt indlæg men håber alligevel at høre fra jer🙏🏼
  Mange hilsener fra Mie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Mie

   Svaret er “ja” til det hele :) Prøv det – og lad os så høre hvordan det går. Rigtig meget held og lykke!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Jeg har virkelig brug for jeres hjælp, da jeg er ved at køre død i mine hudplejerutiner. Jeg vil så gerne gøre det godt og læser ALT på denne fantastiske blog til stor inspiration. Jeg er 51 år, i overgangsalderen og med lidt rødsprængt hud med karsprængninger og efterhånden større porrer. Huden har ændret sig fra at være kombineret til at være mere tør.
  Jeg bruger følgende:
  Morgen:
  AHA-serum, Niacinamid, serum fra Nilens jord med hyaluron, antiage serum samt ved behov alt i en creme. Herefter jeres solbeskyttelse. OG så foundation……
  Aften: Mildt apotekerrenseprodukt eller jeres micellar, AHA-serum, Niacinamid,Nilens jord serum, jeres olie og til sidst BP clinical booster.
  Jeg tænker, at det er lige lovlig meget i overkanten. Hvordan kan jeg begrænse omfanget og alligevel være godt dækket ind? Min hud virker faktisk lidt overbehandlet og rød.
  HJÆLP!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Lise

   Det er gode produkter allesammen – fortæl mig hvilke du har oplevet en positiv effekt af?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Hejsa. Jeg er vild med jeres arbejde og jeg elsker at I er så grundige! Jeg har et kæmpe problem med meget fedtet hud i hele ansigtet, samt store porrer. Jeg døjer ikke meget med bumser, men mere urenheder som man tit kan kradse lidt af med neglene. Jeg har tænkt mig at prøve jeres T-zone Peeling, men udover den, er jeg helt på bar bund. Hvad kan I anbefale? Specielt trin 3 og 4 (hvis 4 er nødvendigt med min meget fedtede hud?) Jeg har været glad for Danish Skin Care serien, men alle produkterne er dyre og der var ikke meget forskel på min fedtede hud. Jeg håber virkeligt, at I kan hjælpe.
  Med venlig hilsen Maja

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Maja. Jeg synes virkelig at du skal starte med T-Zone Peelingen. Og egentlig ikke andet til at starte med. Der er helt sikkert meget andet, du kan gøre, men det er så vigtigt at vide, hvad der virker og ikke virker, og hvis du starter på 5 produkter samtidig, så aner du ikke, hvad der reelt har virket. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ingrid

  Kan man bruge jeres ansigtsolie på huden rundt om øjnene? Jeg spørg, fordi jeg i et par nætter har brugt Elizabeth Ardens kapsler med Retinol rundt om øjnene, og nu sidder med en hud der svier som bare pokker.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Ingrid. Ja det kan du godt. Er det huden eller øjnene der er irriteret? Det lyder som om du ikke tåler retinol?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej pudderdåser. Det er et lidt gammelt opslag, men jeg håber i ser det og vil hjælpe.
  Jeg vil rigtig gerne bruge både T-zone og AHA, da de hver i sær har effekter jeg søger, men jeg har læst blandt andet her, at i anbefaler at man kun bruger en af gangen. Kan man bruge den ene morgen og den anden aften eller skifte mellem dem fra dag til dag?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Line
   Nej, det anbefaler vi ikke. Du skal vælge den ene eller den anden. Overeksfoliering er på ingen måde hensigtsmæssigt at stræbe efter, brug derfor en flaske af den ene og derefter den anden. Effekten overlapper hinanden, så du har kun brug for en :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hvordan kommer hyalyronsyre ind i dette billede? Må jeg bruge det, selvom jeg eksfolierer med salisylsyre?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Line. Hyaluronsyre er ikke en eksfolierende syre. Den virker helt anderledes og den kan du sagtens bruge sammen med salicylsyre. Brug salicylsyre nederst. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hej med jer

  Er lidt i tvivl om hvorvidt en toner og om peeling er en vigtig del af ens hudplejerutine. Kan ikke lige se hvor det hører ind under i jeres step by step hudplejerutine, så ville bare høre om de to ting er unødvendige – og hvis ikke hvor de så hørte ind:)

  Tak for en super brugbar og inspirerende blog.

  Kh. Sofie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Celina

  må man godt bruge en ansigt skrub inden T zone peeling?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Celina
   Ja, en sjælden gang imellem, må du gerne. Men det skal højst være en gang om ugen. HØJST!

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej med jer skønne damer!
  Jeg er en kvinde på 30 somre, og det er for nyligt gået op for mig, at jeg skal til at gøre noget ved min hud! Jeg synes denne guide I har lavet her er genial – men det kunne være super fedt, med en HELT udspecificeret guide til alle os ‘nye’ beauty-tøser – en slags hudpleje-rutine for nybegyndere! “Sådan gør du om morgenen” og “Sådan gør du om aftenen”. I må meget gerne tage udgangspunkt i jeres egne produkter. Jeg har selv tør hud, men guiden kunne måske indeholde muligheder for både tør/fedtet/kombineret hud? Jeg har prøvet at læse mig lidt frem til, hvilke produkter der skal bruges morgen og hvilke der skal bruges aften – men jeg kan ikke helt gennemskue det. Jeg er udover disse produkter I skriver om i denne guide faldet over jeres A-Vitamin serum, og dén er jo interessant for en kvinde i min alder. Og der bliver jeg i tvivl – hvornår skal jeg bruge den og inden hvilket produkt? Tak for en super fed blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Tak for gode produkter. Under skridt 3, kan man da bruge så mange korrigerende produktet som ønsket, uden at de modarbejder hinandens effekt? Tak:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej skønne pudderdåser
  Er det nødvendigt med rutinen både morgen og aften?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagstip: Lyt til kroppen og sindet!